Επισυναπτω το δοξαστικον ΄΄Μωσης τω καιρω της εγκρατειας΄΄..Η συνθεση ειναι του ΝικολαουΣμυρνης
Δεν ειναι καινουργια εκδοση..Ειναι παλαια θαρρω η πρωτη. Και μια και βρηκα και το μελος το ανεβαζω κι αυτο κ .Σκρεκα.Καλη σαρακοστη!!!
Δεν ειναι καινουργια εκδοση..Ειναι παλαια θαρρω η πρωτη. Και μια και βρηκα και το μελος το ανεβαζω κι αυτο κ .Σκρεκα...Μαλλον απο δω το ψαλλω...Σας το αφιερωνω και σε σας και στον Κωστα τον Μπουσδεκη που ξερω οτι του αρεσει ο Νικολαος.Καλη σαρακοστη!!!
Καλή δύναμη, κ ευχαριστώ. Είναι εύκολο να ανεβάσετε και το εξώφυλλο να δούμε περί ποιάς έκδοσης πρόκειται; Ασφαλώς και είναι παλιά, αλλά αναρωτιέμαι ποιός ακριβώς είναι ο εκδότης!
Δ.
Εκανα λαθος..Η δευτερη ειναι κ .Σκρεκα και αυτο ειναι το πρωτο φυλλο!
το πουλάς???
Και για να το συνδυάσουμε κ με το "μερακλαντάν" του Σκρέκα, ας θυμηθούμε "το όμμα της καρδίας" από τον π. Θωμά (Δημήτρη βρες το, νομίζω ο πατήρ Χρυσοβαλάντης το χε ανεβάσει κάπου).
το πουλάς???
Δανιήλ, ευχαριστώ και δημόσια για την αφιέρωση! Συγχαρητήρια και για την ωραία ερμηνεία.
Ο Νικόλαος όπως και πολλοί άλλοι Σμυρνιοί, έχουν το δικό τους ιδιαίτερο ύφος το οποίο είναι μεν εξεζητημένο -πολλές φορές- από την άλλη όμως είναι τεχνικότατο και κατανυκτικότατο αν ερμηνευτεί σωστά. Και για να το συνδυάσουμε κ με το "μερακλαντάν" του Σκρέκα, ας θυμηθούμε "το όμμα της καρδίας" από τον π. Θωμά (Δημήτρη βρες το, νομίζω ο πατήρ Χρυσοβαλάντης το χε ανεβάσει κάπου).
Να σημειώσω, τέλος, ότι το δοξαστάριο του Νικολάου δε μου αρέσει και τόσο, το βρίσκω υπερβολικό σε πολλά σημεία. Σε αντίθεση με του Φιλανθίδη, για παράδειγμα. Αντιθέτως, μου αρέσουν πολύ τα κοινωνικά κ τα χερουβικά του καθώς και διάσπαρτα άλλα μέλη του.
Αυτά.[/QUOTEΕ
Επισυναπτω και το ΄΄Περιζωσε την ρομφαια σου΄΄ κατα την γνωμη μου ενα ωραιο μαθημα απο το ταμειο ανθολογιας του Νικολαου
το πουλάς???
Ο Νικόλαος όπως και πολλοί άλλοι Σμυρνιοί, έχουν το δικό τους ιδιαίτερο ύφος το οποίο είναι μεν εξεζητημένο -πολλές φορές- από την άλλη όμως είναι τεχνικότατο και κατανυκτικότατο αν ερμηνευτεί σωστά.
Και για να το συνδυάσουμε κ με το "μερακλαντάν" του Σκρέκα, ας θυμηθούμε "το όμμα της καρδίας" από τον π. Θωμά (Δημήτρη βρες το, νομίζω ο πατήρ Χρυσοβαλάντης το χε ανεβάσει κάπου).
Να σημειώσω, τέλος, ότι το δοξαστάριο του Νικολάου δε μου αρέσει και τόσο, το βρίσκω υπερβολικό σε πολλά σημεία. Σε αντίθεση με του Φιλανθίδη, για παράδειγμα. Αντιθέτως, μου αρέσουν πολύ τα κοινωνικά κ τα χερουβικά του καθώς και διάσπαρτα άλλα μέλη του.
Η έκδοση του Ρηγοπούλου είναι αναπαραγωγή της πρώτης εκδόσεως, του 1857, και δεν αναφέρει για άλλους μελοποιούς.
ή αν ερμηνευτεί σωστά;
Εκανα λαθος..Η δευτερη ειναι κ .Σκρεκα και αυτο ειναι το πρωτο φυλλο!
Αγαπητέ Δανιήλ, μπορείς να ελέγξεις αν σ' αυτή την έκδοση περιλαμβάνεται και το ιδιόμελο «τον ήλιον κρύψαντα...» του Νικολάου, επειδή στην άλλη (την πρώτη) έκδοση σίγουρα δεν υπάρχει. Ευχαριστώ.
Εκτός από τις οφειλόμενες ευχαριστίες για το ανέβασμα του «μέρους», να ρωτήσω και τι τύχη θα έχει το «όλον». Θα έχουμε την ευτυχία να δούμε ολόκληρο το βιβλίο, κάποια στιγμή, να ανεβαίνει στο διαδίκτυο;