Υ.Γ: Παρακαλώ να "κατεβάσετε" ξανά τα συνημμένα κοινωνικά των μηνυμάτων #56 #59 #60 #63 λόγω μείζονος ορθογραφικού σφάλματος![]()
Μια συλλογή σύντομων κοινωνικών της Προηγιασμένης, του Ιωάσαφ του διδασκάλου και εξηγητού, από σχετική έκδοση της Ι.Μ.Διονυσίου.
Από το ανθολόγιον «Φωναίς αισίαις» του Αβραάμ Ευθυμιάδη, δύο συνθέσεις του Νικολάου Δοχιαρείτου.
Και μερικά ακόμα που δεν ανέβηκαν.
ΧΚΣ
Και μερικά ακόμα που δεν ανέβηκαν.
....................
20-Νυν αι δυνάμεις Στεφ. Μωυσιάδου του Κούτρα (δ).pdf
....................
ΧΚΣ
Χάρη και όλους τους συνεισφέροντες σας ευχαριστούμε πάρα πολύ! Επιτρέψτε μου μία μουσική μόνο παρατήρηση για το "Ευλογήσω τον Κύριον" του μουσικού Πανδέκτη της "Ζωής", χωρίς καμία διάθεση να κατευθύνω αλλού την πορεία της ανάρτησης των ύμνων.Και μερικά ακόμα που δεν ανέβηκαν.
Ο ανωτέρω Στέφανος Μωυσιάδης Κούτρας και ο Στέφανος Κούτρας ο Βυζάντιος,του οποίου μέλη της Προηγιασμένης έχει ο Πρωγάκης στη «Μουσική Συλλογή» του, (βλ. συνημμένο σ' αυτό το μήνυμα) είναι το ίδιο πρόσωπο; Τα μέλη πάντως του Πρωγάκη είναι διαφορετικά απ' ότι στην «Καλλίφωνο Αηδόνα» του Νεκταρίου μοναχού, απ' όπου και η επισύναψη.
Συμβολαί εις την ιστορίαν της παρ' ημίν εκκλησιαστικής μουσικής, σελ 357:(κι από όσο κοίταξα στον Γ. Παπαδόπουλο δεν βρήκα κάτι)
Συμβολαί εις την ιστορίαν της παρ' ημίν εκκλησιαστικής μουσικής, σελ 357:
«Στέφανος Μωϋσιάδης ο και Κούτρας επωνυμούμενος ως εκ του ευρυτάτου μετώπου αυτού, Βυζάντιος την πατρίδα...»
Επομένως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.
Πολύ σωστά λες Χρήστο "και όλους τους συνεισφέροντες" γιατί τα περισσότερα μαθήματα στο θέμα αυτό τα ανέβασε ο Νεοκλής, ενώ πολλοί άλλοι δακτυλογράφησαν, καθαρόγραψαν και δούλεψαν παραπάνω από εμένα.Χάρη και όλους τους συνεισφέροντες σας ευχαριστούμε πάρα πολύ!
Δεν θα διαφωνήσω, αν και όλα τα "Ευλογήσω..." που γνωρίζω, "φέρνουν" λίγο σε πλ. Β' ειρμολογικό κι αςμην έχουν την χαρακτηριστική αυτή θέση. :wink:Επιτρέψτε μου μία μουσική μόνο παρατήρηση για το "Ευλογήσω τον Κύριον" του μουσικού Πανδέκτη της "Ζωής", χωρίς καμία διάθεση να κατευθύνω αλλού την πορεία της ανάρτησης των ύμνων.
Ενώ το μέλος είναι σε δεύτερο ήχο κατά την αρκτική του μαρτυρία, στην φράση "εν τω στόματί μου..." κάνει χρήση μίας θέσεως του πλ. του Β. Π.χ. Οι Ειρμοί "Σε τον επί υδάτων" κατά τον Ιωάννη και Ακήκοεν ο Προφήτης κατά Πέτρο Βυζάντιο.