evangelos
Ευάγγελος Σολδάτος
...Γνώρισα ... τόν ἀγαπητό μας Εὐάγγελο Σολδάτο ...
Δεν με ήξερες δηλαδή από πρίν
...Γνώρισα ... τόν ἀγαπητό μας Εὐάγγελο Σολδάτο ...
μνημονεύοντας το μίσος που οδηγεί στην ατομική δικαστική διαμάχη κάποιων εξτρεμιστών ένθεν κακείθεν.
2. Υπήρχε σε ορισμένους κύκλους (λαϊκιστί «πηγαδάκια») διάχυτο ένα πνεύμα ειρωνίας και συμπεριφοράς οπαδού, που δεν χωράει σε ένα επιστημονικό συνέδριο. Παρά τις τεκμυριωμένες επιστημονικές θέσεις των εισηγητών, υπήρχαν λοξές ματιές, μειδιάματα κλπ, κυρίως από παιδιά που έρχονταν για συγκεκριμένους ομιλητές, τους οποίους και χειροκροτούσαν πολλή ώρα, παρ' όλο που ενίοτε οι ομιλητές αυτοί δεν ανέφεραν τίποτα ουσιαστικό.
3. Παρόλο που ξέρω πως θα προκαλέσω, νομίζω πως το παρακάτω ήταν μελανό σημείο του συνεδρίου και ήταν πραγματικά κρίμα. Παρακαλώ εκ των προτέρων να μη δοθεί προκλητική απάντηση αλλά κινούμενη στα πλαίσια του ειρηνικού διαλόγου. Κάποιοι ομιλητές ήρθαν για να πολώσουν. Πώς μπορεί να είναι πχ θέμα συνεδρίου ο πόλεμος κατά του Σίμωνα Καρά και των οπαδών του, χωρίς ουδεμία αναφορά στα ουσιαστικά ζητήματα της γνωστής κόντρας; Και μάλιστα με εισηγητή τον φέροντα πολλά χρόνια έρευνας και σεβαστό κατά τα άλλα Άρχοντα Πρωτοψάλτη κ. Λυκούργο Αγγελόπουλο; Άλλα πράγματα θα περίμενε κανείς! Και μάλιστα από μία εισήγηση που ο δελεαστικός της τίτλος δεν παραπέμπει επ' ουδενί στο περιεχόμενό της.
Όμως και οι δικαιωθέντες πώς μπορούν να χαρακτηριστούν όταν εκμεταλλεύονται το μουσικολογικό συνέδριο για να προβάλουν το ιστορικό και να υπερτονίσουν την κόντρα αυτή;
Μήπως διαφωνείτε κ. Κωνσταντίνου σε αυτά τα οποία αναφέρει ο κ.Μπουλμπουτζής?
Ειδικά όταν υπάρχει και το ηχητικό να διαψεύδει τα γραφόμενα, τότε είναι επίσης και ένας ωραίος τρόπος να αποδίδεται σε κάποιον κάτι που ούτε καν έπρεπε να φέρει το όνομά του. Πιο σωστό θα ήταν ο τίτλος να ήταν: "Βιβλίο του τάδε, κατά γραφή και εκτέλεση του δείνα".
Δεν αναφέρθηκα σε εσάς, αφού ξεκάθαρα σε παραπάνω μήνυμά μου τι συγκεκριμένο και από ποιον ομιλητή με ενόχλησε. Απλά θεώρησα υποχρέωσή μου να το αναφέρω σαν μελανό σημείο για να προσεχθεί ίσως ιδιαίτερα από τους διοργανωτές στο μέλλον. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να έρθουμε και σε μεταξύ μας αντιπαράθεση για μια άποψη που εξέφρασα!Κ. Μπουλμπουτζή. Ήμουνα σαφής και το λόγο αυτό έστειλα και το επόμενο μήνυμα. Εγώ μιλώ για τον εαυτό μου. Και γι αυτόν γράφω ό,τι γράφω. Βλέπω λοιπόν, ότι συγχέετε κάποια πράγματα. Εγώ δεν πρόβαλα ιστορικό για να τονίσω κόντρες. Γι αυτό λοιπόν έγραψα ό,τι έγραψα.
Σεβαστή η άποψή σας ότι συμπεριλαμβάνετε στους εξτρεμιστές κατηγορούντες και κατηγορούμενους.
Ευχαριστώ.
Ειδικά όταν υπάρχει και το ηχητικό να διαψεύδει τα γραφόμενα, τότε είναι επίσης και ένας ωραίος τρόπος να αποδίδεται σε κάποιον κάτι που ούτε καν έπρεπε να φέρει το όνομά του. Πιο σωστό θα ήταν ο τίτλος να ήταν: "Βιβλίο του τάδε, κατά γραφή και εκτέλεση του δείνα".