Λειτουργικά Σινωπέως (Ήχος πλ. α' εκ του Κε)

tum15189

Νικόλαος Λαμπρινάκος
Υποσχέθηκα χθές την ανάρτηση των Λειτουργικών του Σινωπέως σε ήχο πλ. α' εκ του Κε.

Στο Ψαλτολόγιο έχουν ανέβει εδώ και σε άλλη έκδοση από αυτήν.
Ηχητικό άκουσμα θα βρείτε εδώ [51':54'-58':05'']

Τα αφιερώνω με ιδιαίτερη εκτίμηση στον εκ Πρεβέζης αγιογράφο και ιεροψάλτη Ξενοφώντα Μπόκο, ο οποίος μου τα δώρισε πριν από χρόνια κατά την παραμονή του στο Μόναχο καθώς επίσης ως μικρόν αντίδωρον με τις καλύτερες ευχές στις Νεκταρίες και Νεκτάριους που άγουν σήμερα τα ονομαστήρια τους!

ΥΓ: Γνωρίζει κανείς περισσότερα στοιχεία περί του Σινώπη; Όσο και να έψαξα δεν βρήκα απολύτως τίποτα.
 

Attachments

  • Λειτουργικά Σινωπέως (Ήχος πλ. α' εκ του Κε).pdf
    2.1 MB · Views: 1,638

vazjohn

Βαζούρας Ιωάννης
ΥΓ: Γνωρίζει κανείς περισσότερα στοιχεία περί του Σινώπη; Όσο και να έψαξα δεν βρήκα απολύτως τίποτα.
[/QUOTE]

κ. Λαμπρινάκο τα λειτουργικά σε ήχο πλ.α' τα επικαλούμενα και Σινωπέως(κάτι σαν ψευδόνυμο) είναι μέλος του αειμνήστου πρωτοψάλτου και μουσικοδιδασκάλου εξ Αγρινίου Αιτ/νίας Γερασίμου Πρεβεζιάνου.(συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από την εις Κύριον εκδημία του πριν ενα μήνα περιπου). Όλα αυτά τα γνωρίζω διότι ένας εκ των δασκάλων μου στην σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μητρ.Αιτωλίας και Ακαρνανίας ήταν στενός συνεργάτης και φίλος του αειμνήστου Γερασίμου.
 

ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ ΔΑΝΙΗΛ

Παλαιό Μέλος
Εχθες το βραδυ με τηλεφωνησε ο λαμπαδαριος της μητροπολεως Νικαιας ο Μιχαλης ο Οικονομιδης να παω να τον βοηθησω σε αγρυπνια του ναου που γινονταν στην μνημη του αγιου Παρθενιου μιας και ειχε ερθει και αγιο λειψανο απο την Κυπρο...Μεγαλη η χαρη του!!..Στο ψαλτηρι ηταν εκτος απο εμας τους δυο ο περιφερειαρχης δυτικης Αττικης Στεφανος Χρηστου που ειναι και καλος ψαλτης και ο λαμπαδαριος του αγιου Γεωργιου Κορυδαλλου Παναγιωτης Λουκακης ..ηταν και κανα δυο τους οποιους δεν γνωριζα!!!!Ο Μιχαηλ εβγαλε στο αναλογιο τα εν λογω λειτουργικα που δεν ηξερα και πολυ μου αρεσαν !!!!! Ο ηχος δεν ειναι καθαρος αφου γραφω απο κινητο Ανεβαζω το΄΄ σε υμνουμεν΄΄ και το ΄΄ αξιον εστιν΄΄

Στην εκφωνηση ακουγεται ο πατηρ Αντωνιος Μπουσδεκης!!!!!
 

Attachments

  • Σε υμνουμεν αξιον εστινΛειτουργικά Σινωπέως Ήχος πλ. α'.mp3
    9.3 MB · Views: 208
Top