Αγαπητε ΠΣΛ
Ευχαριστω δια τις ευγενικες προτασεις σας
ΠΣΛ
Αγαπητε κυριε Μιχαλακη, θα σας παρακαλουσα, αν μπορητε, να κανετε τα εξης τρια πραγματα:
1) Να γραφετε πιο μικρα μηνυματα, χωρις να αλλαζετε σειρα σε καθε 5 λεξεις, και χωρις να βαζετε κενα απο αραδα σε αραδα. Με κενα μπορειτε, αν θελετε, να χωριζετε τις παραγραφους μεταξυ τους.
ΓΚΜ
Θα διακαοολογηθω λεγοντας οτι οταν χωριζω πολυ τα θεματα, εις τις απαντησεις, παιρνει τις οτι θελει και γραφωμεν κυκλικως
Τα χωριζω με παραγραφους δια να ειναι καπως πιο ευγνωστα
ΠΣΛ
2) Να γραφετε στην δημοτικη. Δεν γνωριζω τις γνωσεις σας στην ελληνικη γλωσσα, δηλαδη ποσα χρονια ζητε στο εξωτερικο, αν βγαλατε ελληνικο σχολειο, στην Ελλαδα κ.λπ.
ΓΚΜ
Ελληνικον σχολειον εβγαλα εις τον Καναδαν, και ειμοθν και ο μονος ομογενης διδακαλος =θρησκευτικων=δε ιδιοτικο Ελληνικο Λυκειον =ολοι οι αλλοι ητω σπουδαστες μεταπτυχειακων εξ Ελλαδος
Το επιπεδο μου σιγουρα δεν ειναι εις το υψος των εξ Ελλαδος Ελληνων
Εξ αλλου εχω σχεδον 20χρονια να γραψω Ελληνικα
ΠΣΛ
Νομιζω ομως οτι αν δεν προσπαθητε να γραφετε "εις την αρχαϊζουσαν ή εις την καθαρευουσαν, καιτοι οι υμνοι της εκκλησιας προϋποθετουσι την γνωσιν της γλωσσης ταυτης", δηλ. αν γραφετε στην απλη δημοτικη, θα κατανοουμε καλυτερα τι θελετε να πητε.
ΓΚΜ
Εγω θα προσπαθησω να καμνω οπως τον Σολωμον == λεξη λεξη == φραση φραση, θα τα γραψω μιαν μεραν εις την αρχαιζουσαν
Διαβασε καποτες δια ενα μηνα εις την Ελλαδαν, και εδωσα καποτε πανελληνιες με τους ομογενεις =Κυπριους=κτλ
Εβγαλα πανω απο 18 και μισω σε ολα εκτος εκθεσιν, και επερασα #βιολογιαν# == βεβαια, εφυγα και πηγα Γαλλια οπου επαρναιν 50 στους 1000 υστερον διαγωνισμου
Εμεινα εις τις ΠΑνελληνιες, δηλαδη, λογου ΕΚΘΕΣΕΩΣ = τα ιδια οπου μου γραφεται μου ειπαν κι εκει ==#δημοτικη και μονοτονικο#
Εγραψα =πολυτονικαν και Ελληνικα κατα τις γνωσεις μου, και μου εδωσαν 12 και μισο
Λοιπον, ενα ΔΕΝ εδεχθηκα μονοτονικον και δημοτικην εις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, πρεπει να καταλαβαινετε τον ποθον μου να μαθω κατι το #αρχαιοτερον#
Δεν θα καυρασθουν αλλο, ομως οι αναγνωστες διοτι ολες οι πληροφοριες ευρισκονται εντος των μυνηματων μου
Δυο τρεις εάν βοηθησουν, θα βγουνε σωστα πραγματα, εις την πατρωαν ΑΡΧΑΙΖΟΥΣΑΝ =εχω και φιλον ΕΛΛΗΝΑ απο τα Ιωαννινα, ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΝ εις το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟΝ, και θα επιβλεψουν βεβαια τα #γλωσσικα# και #εκφραστικα#
ΠΣΛ
3) Να γραφετε τις κρισεις σας και τους χαρακτηρισμους σας στο τελος ως συμπερασματα των ερευνων σας. Καταλαβαινω οτι εχετε αποκρυσταλλωμενες αποψεις γυρω απο την μουσικη μας και σας ειναι ευκολο να πητε "αυτος ειναι καλος, ο αλλος οχι".
ΓΚΜ
Η οντως δεν εκφραζομαι σωστως, η ειναι δυσνοητα τα γραφομενα μου
Εχω προσδιορισει καποια στοιχεια τα οποια δυναται να θεωρησει κανεις ως ΚΡΙΤΗΡΙΑ εις τα οποια ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ αλλος πολυ αλλος ολιγοτερον, οι Παραδοσιακοι ψαλται
ΕΝΑΝ εχω ακουσει να ειναι σε ολα σχεδον αψογος = ο Ιακωβος
Αλλ και αυτος εχει καπου κατι #δυτικο διεσεις# και « bel canto»
Εν αντιθεσειι ΜΙΑΝ και μονον σχολην εχω χαρακτιρισει ως ΑΙΡΕΤΙΚΗΝ διοτι πασχει σε ΟΛΑ σχεδον τα κριτηρια, και τουτον ΕΚΟΥΣΙΩΣ
Ολοι οι υπολοποι συν της ταπεινοτης μου, ειμαστε εις το ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΝ = και οσον ΦΕΥΓΕΙ απο την ΜΙΜΗΣΙΝ ο καθ ενας μας, ΤΟΣΟΝ πλησιαζει την αιρεσιν ΚΑΡΑ η οποια κυρηττει και εκτελει ΑΥΘΕΡΕΤΩΣ
Λοιπον, κατ αυτον το σκεπτικον, δεν #απορριπτω# ΜΕΡΙΚΟΥΣ αλλα απορριπτω ΟΛΟΥΣ ,ας συν τον εαυτον μου, και δινω καποια στοιχεια οστψ, ΟΣΟΙ ηθελουν να βελτιωσωμεν κατι ολοι μαζι, να το καμνωμεν βασει ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ οπως και οι προγονοι μας
Εαν δεν εχομεν ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, εχομεν ομως ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ και ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ και ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
Οθτως λοιπονμ ΔΕΝ εχω ΑΠΟΛΥΤΟΠΟΙΗΣΗ υπερ καλων και κακων =
Δια τον Καρα εγραψα οτι ειναι εξαιερετος συνθετησ == αλλα υπαρχοθν και αλλοι
Αντιθετως,τα διδαγματα του και η σχολη του ειναι εκτος Παραδοσεως εις τας αποδοσεις των, οπως εχω εξηγησει ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ αλλοθεν, ΟΧΙ λογου γωνης αλλα λογου ΣΧΟΛΗΣ
ΠΣΛ
Δεν εχουμε ομως ολοι τα ιδια κριτηρια, και δεν μπορουμε πολλες φορες να καταλαβουμε πως και γιατι εσεις απορριπτετε ψαλτες που εμεις ενδεχομενως θαυμαζουμε.
ΓΚΝ
Ιδατε ανωθι
Επισης, απποριπτω ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ λαθοι και ελαττωματα και αυθερεσιες
Εαν τα ελλατωματα του καθ ενος η της καθε μιας ειναι ΤΟΣΑ ωστε να τους αποκαλλω #μπεκρηδες# η #σεξη#, εννοειτε οτι προσπαθω να υπογραμμισω ορισμενες παθησεις οι οποιες ΥΠΑΡΧΟΘΝ λογου ΕΛΛΗΨΕΩΣ κλισης αυχενος, υπακοης και μιμησεως
ΠΣΛ
Γι' αυτο μη μας προκαταλαμβανετε αρνητικα. Και δεν ειναι αναγκη να απαντατε σε καθε σημειο του καθε μηνυματος. Πιαστε ενα μονο θεμα εξαντληστε το με μια σειρα δικων σας μηνυματων, και μετα σε αλλο μηνυμα ή και σε άλλη ενοτητα πειτε τα υπολοιπα. Τα πολλα νοηματα και θεματα σε ενα μηνυμα δυσκολευομααστε να τα παρακολουθησουμε.
ΓΚΜ
Επειδη γνωριζω εκ παρελθουσης εμπυρειας περι #κυκλικων# συζητησεων, οπου #ξεχναει# κανεις εκουσιως τε η ακουσιως τα γραφομενα του αλλου, δι αυτο και προτεινω αυτον το τροπον, δια να τον επιβαλλομεν εστε ναεχομεν ΣΟΒΑΡΕΣ απαντησιεις εις ΟΛΑ τα ερωτηματα και επιχειρηματα
Εαν εγραψα 200 σελιδες δια να μου απανταει ο καθ εις κατα βουλησιν εις μιαν προτασιν και να ανοιγει νεα θεματα, τοτες ο κοπος μου παει χαμενος
ΠΣΛ
Νομιζω οτι εργαζεστε με επιστημονικο τροπο. Ανεξαρτητως του αν δεχομαι ή οχι τις αποψεις σας, θεωρω οτι μπορειτε να καταθεσετε την εργασια σας με τροπο αντικειμενικωτερο, με λιγωτερο παθος, με λιγωτερους προσωπικους χαρακτηρισμους. Μην αισθανεστε υποχρεωμενος να απολογηθητε σε κανεναν. Απλα καταθεστε ο,τι θεωρειτε χρησιμο για το φορουμ.
ΓΚΜ
ΟΚ
ΠΣΛ
Και αν μου επιτρεπετε μια παρατηρησι. Διαφωνω καπως μαζι σας στον απολυτο τροπο με τον οποιο απορριπτετε καποιους και αποδεχεστε αλλους, ειτε ψαλτες ειναι αυτοι παλαιοι ή συγχρονοι ειτε συγγραφεις ειτε επιστημονες κ.λπ.
ΓΚΜ
Θα επροσεχα πολυ τους ορους # συγγραφεις, επιστημονες# οχι μονον
==ως προς την επαληθευσιν των δηλαδη εαν τα γραφομενα τους ειναι επιστημονικα η εαν οι ιδιαοι εναι επιστημονες
== αλλ ιδιαιτερως εις την ΘΕΣΙΝ της οιανδηποτες #αρθρογραφιας των # η και #επιστημης των# εν τοις Ορθοδοξους αναλογιοις
ΠΣΛ
Μπορειτε να εκφρασετε την διαφωνια σας η την ευαρέσκειά σας με πιο ηπιο τροπο. Αλλωστε κανεις δεν ειναι τελειος και κανεις δεν ειναι αλανθαστος. Και παλι οσοι δεν εχουν καλη φωνη η γνωσεις αλλα εχουν ζηλο για την μουσικη μπορει να προσφερουν ωφελιμα πραγματα.
ΓΚΜ
Οτι γραφετε εις την συνεχειαν τα εχω ηδη εκφρασει οταν εγραψα περι Κρατηματων, ψευδων αλλ ακοή και πως συνεψαλλε τακτικως με φιλον ===Τρισωμιαν 21 == διανοητικως καθυστεριμενον
Ελπιζω να καταλαβετεμ κι εσεις με την σειραν σας, το κατα ποσον κοθραστικον ειναι να διαβαζω επιχειρηματα τα οποια να μου επαναφερουν οτι ηδη εχω γραψει αλλου και με αλλα παραδειγματα
ΠΣΛ
Στο οικουμενικο Πατριαρχειο επι πρωτοψαλτου Βασιλειου Νικολαϊδη ειχαν στο αναλογιο εναν ανθρωπο (δυστυχως δεν συγκρατησα το ονομα του) που ηταν πραγματικα φαλτσος, λογω φωνητικης αδυναμιας, και μαλιστα υπερβολικα φαλτσος. Και ομως τον ειχαν στο ψαλτηρι και τον αφηναν συχνα να ψελνη ακομη και σε κυριακες και γιορτες, οχι μονο σε καθημερινες, διοτι γνωριζε αναλυσεις και εκτελεσεις πολυτιμες για την μουσικη παραδοση, και οι αλλοι οι καλλιφωνοι και μουσικοι ψαλτες ωφελουνταν να τον ακουν να ψελνη, οχι βεβαια στα διαστηματα και στις κλιμακες, αλλα στο υφος και στην εκτελεσι!!
ΓΚΜ
Αφηνα να ψαλλει ενας τρισωμιακος ΟΧΙ επειδη ειχε γνωσιν αναλυσεων παρα πανω απο εμεναν, αλλ επειδη ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ Αγγελους να τον ψαλλουν τελεια, κι επειδη θελει απο εμας ΑΝΡΩΠΙΝΑ ασματα
Ο καθε ανθρωπος ομως εχει την θρησκειαν του και ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ του
Ημεις εχομεν την ΨΑΛΤΙΚΗΝ μας, η οποαν ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ απο ανθρωπον εις ανθρωπον, χαριν εις την μιμησιν, και οπου ο καθ εις χρησιμοποιεη της γνωσεις οπου εχει αποκτησει με ενα ελαχιστον ΓΝΩΘΙ ΣΕΑΥΤΟΝ
Τι δουλεια εχει
ο ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ φαλτσος Τρισωμιακος αλλα και ο φαλτσος ψαλτης, ο οποιοοι ΔΕΝ εκαμεν τον διδασκαλο και δεν ΕΔΙΔΑΣΚΑΝ φαλτσα εις τους μαθητες τους και οι οποιοι ΥΠΕΔΕΙΧΝΑΝ τους σωστως ψαλλοντας #πχ ο Αναστασιος Μιχαηλιδης == Ιακωβος#
με τον ΑΣΧΕΤΟΝ Καραν εις τον οποιον ΔΕΝ φταιει η ΦΩΝΗ αλλα η ΜΑΝΙΑ ΤΟΥ να δημιουργησε ΣΧΟΛΗ, διδασουσα ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ διαστηματαμ λαρυγγισμουσ και χρονους
ΠΣΛ
Αυτο μου ειχε κανει πολυ μεγαλη εντυπωσι, γιατι κατι τετοιο σε μας σημερα ειναι αδιανοητο.
ΓΚΜ
Ελπιζω να καταλαβατε οτι δια εμεναν οχι μονον δεν ειανι ακατανοητον, αλλα ΠΡΕΠΕΙ να επιβαλεται οστε να ευρισκονται εις τα αναλογια ΟΛΩΝ των ειδων ανθρωπων== χ;ριν εις τον κ;λον ΨΑΛΤΗΝ και εναν καλον πμεθνατικον =ΟΛΟΙ δυνανται ν αποκτισουν το πρεπον ΓΝΩΘΙ ΣΕΑΥΤΟΝ και να εθτουν την 3θεσιν3 των οπου θα ειναι και αθτοι #ΧΡΗΣΙΜΟΙ#μ εστω και μονον δια της ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ των εν τω αναλογιω
ΠΣΛ
Υπαρχει τοση συγχυσι σ' αυτο το σημειο, ωστε πολλοι κληρικοι, επιτροποι και αλλοι απλοι χριστιανοι ζητουν απο τους ψαλτες να ψαλουν "μαθηματα του Πριγγου ή του Στανιτσα ή κλασσικα" και στην πραγματικοτικοτητα εχουν στον νου τους αλλα πραγματρα, ασχετα με την εκκλησιαστικη μουσικη, γιατι εννοούν οχι να ψάλλη αλλα να τραγουδαη σαν τον Καζαντζιδιη ή σαν τον Νταλαρα.
ΓΚΜ
ΟΚ
ΠΣΛ
Υπαρχει και ενα ανεκδοτο για αυτην την νοοτροπια, δηλαδη ασχετοι ανθρωποι να θεωρουν οτι ξερουν ποια ειναι η εκκλησιαστικη παραδοσι, και να θελουν να επιβαλουν την ασχετη γνωμη τους.
ΓΚΜ
Δια εμεναν, προκειται δια τον Καραν
Δια αλλους, ισος προκειται δια εμεναν
ΠΣΛ
Το ανεκδοτο αναφερεται στην εικονογραφια, αλλα ταιριαζει και εδω. Καποτε σε εναν ναο της Αττικης καλεσανε τον Φωτη Κοντογλου να τον εικονογραφηση. Ο ναος σημερα ειναι πολυ γωστος, ισως και σε ολο τον κοσμο, για τις αγιογραφιες του. Ειχε ξεκινησει λοιπον την δουλεια και ειχε προχωρησει αρκετα. Παει μια μερα μια κυρια με τις γουνες της και τα κοσμηματα της, να δει την προοδο των εργασιων. Αυτη και ο αντρας της ηταν απο τους γενναιους χορηγους της εικονογραφησεως του ναου. Η κυρια δεν ειχε δει ποτε της τον Κοντογλου ουτε τον ήξερε, ουτε ήξερε το εργο του, μονον ειχε ακουσει πολλα γι' αυτον, ουτε ηξερε απο βυζαντινη αγιογραφια, ουτε απο σχολες "Κρητική", "Παλαιολογεια", "Κωνσταντινουπολιτικη" και τετοια. Βλέπει που ζωγραφιζε ο Κοντογλου πανω στις σκαλωσιες, και βαζει τις φωνες. Τρεχουνε ιερεις, επιτροποι κ.λπ. Αυτη να ουρλιαζη. "Τι πραγματα ειναι αυτα, καταστρεφετε το ναο. Δεν ειναι εικονες αυτες, δεν ειναι αγιογραφιες. Τοσα λεφτα σας δινουμε. Να τον διωξετε αμεσως αυτον τον ασχετο!" Και λεει το αμιμητο "Αμεσως τωρα να καλεσετε τον Κοντογλου, αυτος ειναι σωστος αγιογραφος, ειναι ο καλυτερος!" !!!!!!!!!
ΓΚΜ
Ειχαμε και κάποιον Ζωγραγον εις την οικογενειαν μας, και εχει αφησει χειρογραφο απο τα τελει του 1700, καπου100 σελιδες το πως να ζωγραφιζεται ο καθε Αγιος
Τωρα, να εχω πεσει ΤΟΣΟ εξω οπως η Κυρια, και να μην γνωριζω με τι #σπεσιαλιστα# τα εχω βαλει =τουτεστην Καρα == πολυ θα δυσκολευτω να το πιστεψω
Να μας εφραφαν εις την νεαν γραφην κατι παπυρους, θα ελεγα =διατι οχι, εαν και δια τα αναλογια, εχομεν παρα πανω απ οτι χρειαζεται δια τας ακολουθειας
Να τραφοθδοθν τα παρα φυσιν φαλτσα του σε CD και να το λενε οπως θελουν == ειανι δημοκρατικο τους δικαιωμα
Να επιτρεπει ομωσ η ΕΚΚΛΗΣΙΑ τετοιες ΔΥΤΙΚΟΠΟΡΕΠΕΣΤΑΤΕΔ νοοτροποιες εν τοις αναλογιοις, εκει πια πρεπει να γινει ΜΕΓΑΛΗ αντιστασις
Ευχαριστω εγκαρδιωςμ παντως, δια τις συμβουλες σας, και λαμβανω υπ οψιν καποιες εξ αυτων
Ετελειωσε και η αδεια μου δυο ημερων
Ας αναλλαβουν και αλλοι την συζητησιν == ελπιζω, ομως, να μην μας γυρνανε σε κυκλους οι #σπεσιαλιστες#
Χαιρετω
Ιδου τι ειχα γραψει προηγουμενως
Περι Νε νε να και περι ενταξεως εναντι αφομοιωσεως
Ο Καναδας ==πολυ πιο μακρυνος απο την Γαλλιαν δια τους εν Ελλαδι μεθοδολογουντας# ειναι μία
πολυ εθνιστικη χωρα και απο μικρος ακουγα τους Ελληνας λογιουs να λεγουν ==
#ΝΑΙ εις την ενταξην αλλ ΟΧΙ εις την αφομοιωσην# « YES to integration, no to assimilation »
Καποτε μου ειπε ο
Π Ανδρεας Δεσιπρης =η αδελφη του =η ηγουμενη εις την οποιαν απεκαλυφθησαν τα ιερα λειψανα του οσιου Εφραιμ του Ρωσου
#== τα παλαια τα χρονια επετρεπαν εις τους
ψευδους να ψαλλουν εν τη ωρα του κοινωνικου και, επειδη ητο ανικανοι να προφερουν το Αλληλουια, η
δυσαθρωδες αποδοσις τους ειχε ως αποτελεσμα να ακουγεται #Α νε νου ι α# εξ ου και το #
τενεναρισμα#
Το αληθες αυτου και ο προδιοσμος καποιας ιστορικης πηγης θα ητο αξιον ερευνης
Το διηγημα αυτο ειναι εντονον παραδειγμα ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΕΝΤΑΞΕΩΣ διαφορων ανθρωπων
μετ αναπειριας εν τη θεια λατρεια
Ειχα ρωτησει τον Τσολακιδην περι της προφορας του γορθμικου ψψς προς τον χαρακτηραν #ν# και μου απηντησε #
δεν ειναι ακριβως το ιδιο, διοτι το #μασαμε# λιγο
Εδω εχομεν ΑΛΛΟ παραδειγμα της ορθοδοξου νοοτροποιας κατα την οποιαν ΔΕΝ γινεται να τινει τις προς το τελειον
ΧΩΡΙΣ να ΕΝΤΑΞΕΙ καποιο στοιχειον το οποιον δυναται να θεωρησει η
ΔΥΤΙΚΗ νοοτροποια ως ΑΤΕΛΕΣ και λανθασμενον
ΔΕΧΕΤΑΙ δηλαδη η εκκλησιας μας να ΓΙΝΟΝΤΑΙ
μικρο λαθακια και τα θεωρει ΟΧΙ ως καταστροφικα αλλα ως
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ == απαραιτητα δια να ΜΕΝΟΜΕΝ εις την ΘΕΣΙΝ μας και μην
νομιζομεν οτι #εφθασαμεν τους Αγγελους# εν τω αδειν
Τα μικρολαθακια
ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ, και αυτο το επροσεξα οταν ηχογραφησα χωροδιαν με ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ μικροφωνον δια το καθε μελος =πολλα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ φαλτσακια αλλα ενα ΧΩΡΟΔΙΑΚΟ #καλον ακουσμα#
Εννοειτε οτι τα
ΧΟΝΤΡΑ λαθοι ακουγονται ως λαθοι, αλλα τα δε μικρα συμβαλλουσιν ωστε να διακρινειται οτι
προκειται δια ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και οχι δια ΜΗΧΑΝΕΣ
Ουτως μας επλασε ο Θεος ωστε
οχι μονον να
ΔΕΧΟΜΑΣΘΕ τα μικρο λαθακια των αλλων αλλα και να μας
ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ δια την προσευχην ως και την υπενθημισην της ανθρωπινου καταστασεως ημων
Εις το
αλλον ακρον υπαρχει ο
ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΣ ο οποιος απαγορεθεται απο την Εκκλησιαν μας και ο οποιος εφθασε εις παρακμην εν τη Δυση δια να
αντικαταστηθει η φωνη της γυναικος
Κατα ποσον το επετρεψε και η δικη μας εκκλησια επι #Βυζαντινης# εποχης ειναι και αυτο ενα θεμα, αλλ ο ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΣ απαγορευεται
Ο
ευνουχισμος αποτελει
κριτηριον ΑΦΟΜΙΩΣΕΩΣ εις κανονας και
ιδανικα καποιας σκεψεως
δυτικοπρεπεστατης
Ουτως, λοιπον, ο
σωματικος αλλα και ο
ΑΣΜΑΤΙΚΟΣ ευνουχισμος αποκαθηστουν πραξεις αι οποιαι ειναι
ΑΝΤΙ χριστιανικες
Δι αυτο και η καθε #ι
λαροχορευτικη# χωροδια η οποια εκτελη αναλυσεις ΧΩΡΙΣ ανισοχρονες διαιρεσεις χρονου και κατι #ΠΕΤΑΓΜΑΤΑ# και #ΟΥΡΑΝΙΣΜΑΤΑ# τα οποια ΔΕΝ υπαρχουν
ΜΗΤΕ εις την προφορικην παραδοσιν
ΜΗΔΕ εις την Γρηγροριανην παλιογραφικην η οποια εκφραζει ΕΠΙΤΥΧΟΣ μετα γραφικης μορφης και αναπαραστασεως τους ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΤΑΤΟΥΣ λαρυγισμους ημων
δι αυτο λεγω οτι η καθε #
ιλαροχορευτικη# χορωδια αποδιδει τελικως μιαν ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΗΝ μελωδιαν και αποκαθιστα, δι ακομη μιαν φοραν,
εκφρασιν η οποια ειναι
ΕΝΑΝΤΙΑ των ιερων κανονων και ουτως == ΑΙΡΕΣΙΝ
Εις τον Καναδαν συναψαλλε πολλακις μετ εμου ο 21 ΤΡΙΣΩΜΙΑΚΟΣ == διανοητικως καθηστεριμανος Κωνσταντινος, ο οποιος εκοιμηθη εις ηλικιαν 35 ετων και οποιος ειχεν προφοραν #τενεναρισματος# οταν εψαλλε μονος του το #αλληλουια # του #Αγιοριτικου# συντομου πολυελεου εις ηχον πρωτον