Ποιός έψαλλε σήμερα Πέτρου και Παύλου;

agrovas

Βασίλης Αγροκώστας
Μήπως γνωρίζει κάποιος , ποιός έψαλλε σήμερα στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία που μεταδόθηκε από το σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και σε ποιό Ναό; Ο Πρωτοψάλτης ήταν υπέροχος , σπάνια φωνή πραγματικά , με υπέροχο ηχόχρωμα , έκταση και δυναμικές έκφρασης , αλλά και ο λαμπαδάριος πολύ καλός...

Μήπως γνωρίζει κάποιος , ποιός έψαλλε σήμερα στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία που μεταδόθηκε από το σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και σε ποιό Ναό; Ο Πρωτοψάλτης ήταν υπέροχος , σπάνια φωνή πραγματικά , με υπέροχο ηχόχρωμα , έκταση και δυναμικές έκφρασης , αλλά και ο λαμπαδάριος πολύ καλός...

Ο Πρωτοψάλτης είναι ο Ευστάθιος Καστελιώτης και ψάλλει στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου οδού Ψαρών( Αθήνα) . Συμφωνώ και με τα υπόλοιπα σχόλια, έτσι είναι όπως τα λές.

δεν την άκουσα την ηχογράφηση αλλά έχω ακούσει το συγκεκριμένο ψάλτη αρκετές φορές και είναι πάρα πολύ καλός με φοβερή φωνή

Μαθητής τοῦ κ. Κετσετζῆ; Καί συνεργασία μέ τόν Δάσκαλο Φορτωμᾶ;

Γιά τόν Λαμπαδάριο δέν μᾶς εἴπατε;

ΥΓ. Νά ἀναδείξετε καί τούς ψάλτες τῆς Κορίνθου, ἀπ᾿ ὅπου εἶχε ἀναμετάδοση ὁ Ρ/Σ Πειραϊκή Ἐκκλησία. Ποιοί εἶναι;

Μαθητής τοῦ κ. Κετσετζῆ; Καί συνεργασία μέ τόν Δάσκαλο Φορτωμᾶ;

Γιά τόν Λαμπαδάριο δέν μᾶς εἴπατε;

ΥΓ. Νά ἀναδείξετε καί τούς ψάλτες τῆς Κορίνθου, ἀπ᾿ ὅπου εἶχε ἀναμετάδοση ὁ Ρ/Σ Πειραϊκή Ἐκκλησία. Ποιοί εἶναι;

Ο Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Αγίου Παύλου, λέγεται Νεκτάριος Σορώτος. Τα λοιπά βιογραφικά του Πρωτοψάλτη είναι όπως τα γράφει ο πάντα ενημερωμένος Πατέρας Μάξιμος.
Όσο για τους ψάλτες της Κορίνθου ο λαμπαδάριος ονομάζεται Λιούντρης Ιωάννης, όσο για τον δεξιό επίθετο μας διαφεύγει, το όνομα του είναι Λάζαρος.

Κατι υπαρχει ηχογραφημενο (ελεω συλλεκτη-ιατρου Μανωλη Χναρακη) απο την σημερινη πανηγυρη του ΙΝ Αγιου Παυλου της οδου Ψαρρων . Οταν μου τα φερει
θα τα ανεβασω .

Ο Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Αγίου Παύλου, λέγεται Νεκτάριος Σορώτος. Τα λοιπά βιογραφικά του Πρωτοψάλτη είναι όπως τα γράφει ο πάντα ενημερωμένος Πατέρας Μάξιμος.
Όσο για τους ψάλτες της Κορίνθου ο λαμπαδάριος ονομάζεται Λιούντρης Ιωάννης, όσο για τον δεξιό επίθετο μας διαφεύγει, το όνομα του είναι Λάζαρος.

Γεωργία χρόνια πολλά στον Παύλο!!!

Δελήνας Λάζαρος

(Παπαγιάννη Φλώρινας 1941): πρωτοψάλτης, χοράρχης και καθηγητής βυζ. μουσικής. Σπούδασε στην Εκκλ. Σχολή Κορίνθου (με τον Δ. Παναγιωτόπουλο-Κούρο) και στο Ελληνικό Ωδείο (με τους Θ. Χατζηθεοδώρου και Δ. Μαυραγάνη). Έψαλλε σε πολλούς ναούς και σήμερα (1995) είναι πρωτοψάλτης και χοράρχης στον ’γιο Παύλο Κορίνθου. Είναι ιδρυτής της "Βυζαντινής Χορωδίας Κορίνθου" και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας "Κυριακός ο Υμνογράφος". Έχει ηχογραφήσει βυζ. ύμνους και έχει μελοποιήσει εκκλ. μαθήματα. Επίσης έχει μελοποιήσει το "Κορινθιακόν Αναλόγιον" του μητροπολίτη Κορίνθου Παντελεήμονα Καρανικόλα (με 21 Ακολουθίες αγίων σχετιζόμενων με την Κόρινθο). Διετέλεσε και μέλος ΔΣ της ΟΜΣΙΕ.

από το "Λεξικό της Ελληνικής Μουσικής"
του Τ. Καλογερόπουλου

Ευστάθιος Καστελιώτης
Πρωτοψάλτης του ιερού Ναού Αγίου Παύλου Ψαρρών (Στ. Λαρίσης) από το 2000.
Κατάγεται από το Καπελέτο του Νομού Ηλείας.
Απόφοιτος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών (1992) και της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.
Μαθητής του Φώτη Κετσετζή, Διπλωματούχος και Αριστούχος του Ωδείου "Ρωμανός ο Μελωδός".
Βασικό στέλεχος των περισσότερων χορωδιακών εκδηλώσεων Βυζαντινής Μουσικής στην περιοχή των Αθηνών και όχι μόνο από το 1985 και εξής.
Καλλιφωνότατος με σπάνιο φωνητικό χάρισμα και χαρακτηριστική άνεση στις υψηλές βαθμίδες της κλίμακας.

Ν.Κ.Π.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Χθες μιλησα με τους ψαλτες του ΙΝ Αγιου Παυλου Ψαρρων , κ.κ. Σταθη (Ευσταθιο) Καστελλιωτη & Νεκταριο Σορωτο . Πιστευω οτι συντομα θα τους παρουσιασω σε καποια-ες εκπομπη-ες , με πληρη βιογραφικα και αρκετους υμνους .

Ο Στάθης ο Καστελιώτης (βλ. φωτό του μαζί με τον Παύλο Φορτωμά) είναι ένας αξιόλογος ψάλτης αλλά και ένας πολύ καλός άνθρωπος, και όσοι έχουν την χαρά να τον γνωρίζουν ομολογούν ότι είναι από τους λίγους ψάλτες που δεν άφησαν το φωνητικό τάλαντο να αλλοιώσει και να μεταβάλει το τάλαντο της ψυχής.

Ψάλτης εγνωσμένης αξίας και φωνητικής ποιότητας όπως έγραψαν και άλλοι συνάδελφοι πιο πάνω, είναι ταυτόχρονα σεμνός τόσο στο ψαλτικό του ύφος όσο και στην ζωή του, και τον διακρίνει ευσέβεια και ήθος, αποτελώντας έτσι παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Όλα τα παραπάνω τον καθιστούν αγαπητό σε όσους συναδέλφους που τον γνωρίζουν.

Πολλές ευχές στον αγαπητό Στάθη για υγεία και δύναμη!

Last edited:
Τότε χίλιες φορές μπράβο του και σαφέστατα τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμιση για όλους μας. Με την πρώτη ευκαιρία που θα βρώ θα προσπαθήσω να τον γνωρίσω και προσωπικά....

Κατι υπαρχει ηχογραφημενο (ελεω συλλεκτη-ιατρου Μανωλη Χναρακη) απο την σημερινη πανηγυρη του ΙΝ Αγιου Παυλου της οδου Ψαρρων . Οταν μου τα φερει
θα τα ανεβασω .

Παραθετω για οποιον ενδιαφερεται , λινγκ ανακοινωσης σχετικης εκπομπης :
http://www.analogion.com/forum/showpost.php?p=41490&postcount=132

Ηχογράφησε κάποιος την παραπάνω εκπομπή; Λόγω έκτακτης υποχρέωσης στην επαρχία, χτες, δεν το κατάφερα... :(
Ευχαριστώ

Σταυρο , αν κοιταζες στο θεμα με τις εκπομπες μου , θα την ευρισκες . Σου παραθετω το σχετικο λινγκ :
http://www.analogion.com/forum/showpost.php?p=41772&postcount=176

Ήμουν ... "εκτός" όπως έγραψα και έτσι η αναζήτηση και η περιήγησή μου ήταν σήμερα στο forum από βιαστική έως... επιπόλαιη. :D:eek:

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!

Υ.Γ.: Ο Στάθης είναι "δύναμη", του πρέπουν κι άλλες εκπομπές. Βασίζομαι πάνω σας! :wink:

Last edited:
Ήμουν ... "εκτός" όπως έγραψα και έτσι η αναζήτηση και η περιήγησή μου ήταν σήμερα στο forum από βιαστική έως... επιπόλαιη. :D:eek:

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!

> Παρακαλω .

Υ.Γ.: Ο Στάθης είναι "δύναμη", του πρέπουν κι άλλες εκπομπές. Βασίζομαι πάνω σας! :wink:

Δηστυχως ο Λαμπαδαριος (Σορωτος Νεκταριος) που ειναι ο ειδικος στις ηχογραφησεις , εφυγε διακοπες . Οταν γυρισει προς το τελος του μηνα , κατι θα φτιασωμε . Υπομονη .

Προσεχώς θα ανεβάσω κάποια αποσπάσματα ηχητικά ή και βίντεο από την εφετινή πανήγυρη του Αγίου Παύλου Ψαρών από την μετάδοση της ΕΤ1.
Λίγη υπομονή....
ΕΔΩ ΚΑΛΑΜΑΤΑ:D:D:D

Χθες μιλησα με τους ψαλτες του ΙΝ Αγιου Παυλου Ψαρρων , κ.κ. Σταθη (Ευσταθιο) Καστελλιωτη & Νεκταριο Σορωτο . Πιστευω οτι συντομα θα τους παρουσιασω σε καποια-ες εκπομπη-ες , με πληρη βιογραφικα και αρκετους υμνους .

Όντως μιλήσαμε με τον Κύριο Λιναρδάκη,και ετοιμαζω τα βιογραφικα μας και πολλα ακούσματα απλα ήμουν σε διακοπες γιαυτο και αυτή η καθυστέρηση.
Ψάλλω 5 χρόνια λαμπαδάριος στον αγιο Παύλο οδού ψαρρών με πρωτοψάλτη τον Ευστάθιο Καστελιώτη και εχω μαθει παρα πολλά κοντά του, είναι τρομερος και σαν δάσκαλος και σαν άνθρωπος.

Λίγα πραγματακια για μένα
Νεκτάριος Σορώτος, ξεκίνησα στο αναλογίο στα 14 μου κοντά στον πρωτοψάλτη τώτε του Αγ Κων/νου Αιγάλεω και τώρα Αγ Βασίλειου Πειραιως Νικόλαο Σωτηρίου ο οποίος μου εδιδαξε και την τυπικη διαταξη άριστα και παραληλα εκανα και μαθηματα κοντά του αλλα και στο ωδέιο Νικαίας.
Αργοτερα λογω υποχρεώσεων τα παρατησα για λιγο αλλα οταν γνωρισα τον τωρινο μου δάσκαλο Κ. Ελευθέριο Αλμυρούδη ξανα φούντωσε η αγαπη μου για την ψαλτικη τεχνη. εκανα μαθηματα κοτά του μέχρι και σήμερα που ακόμα κάνω και πηρα το πτυχίο απο τον Κ. Ηλιόπουλο. Έψαλα ως πρωτοψάλτης στον Αγ. Κων/νο Πόρου απο το 2000 εως το 2004 και απο τωτε μεχρι σήμερα είμαι λαμπαδάριος στον αγιο Παύλο οδού ψαρρών με πρωτοψάλτη τον Ευστάθιο Καστελιώτη.

Όντως μιλήσαμε με τον Κύριο Λιναρδάκη,και ετοιμαζω τα βιογραφικα μας και πολλα ακούσματα απλα ήμουν σε διακοπες γιαυτο και αυτή η καθυστέρηση.
..........................................................................................
.

Αγαπητε Νεκταριε
Οποτε τα ετοιμασεις στειλλε μου τα .
Τους χαιρετισμους μου στον κ. Καστελλιωτη .
Καλη Παναγια .

Ψάλλω 5 χρόνια λαμπαδάριος στον αγιο Παύλο οδού ψαρρών με πρωτοψάλτη τον Ευστάθιο Καστελιώτη και εχω μαθει παρα πολλά κοντά του, είναι τρομερος και σαν δάσκαλος και σαν άνθρωπος.

Λίγα πραγματακια για μένα
Νεκτάριος Σορώτος, ξεκίνησα στο αναλογίο στα 14 μου κοντά στον πρωτοψάλτη τώτε του Αγ Κων/νου Αιγάλεω και τώρα Αγ Βασίλειου Πειραιως Νικόλαο Σωτηρίου ο οποίος μου εδιδαξε και την τυπικη διαταξη άριστα και παραληλα εκανα και μαθηματα κοντά του αλλα και στο ωδέιο Νικαίας.
Αργοτερα λογω υποχρεώσεων τα παρατησα για λιγο αλλα οταν γνωρισα τον τωρινο μου δάσκαλο Κ. Ελευθέριο Αλμυρούδη ξανα φούντωσε η αγαπη μου για την ψαλτικη τεχνη. εκανα μαθηματα κοτά του μέχρι και σήμερα που ακόμα κάνω και πηρα το πτυχίο απο τον Κ. Ηλιόπουλο. Έψαλα ως πρωτοψάλτης στον Αγ. Κων/νο Πόρου απο το 2000 εως το 2004 και απο τωτε μεχρι σήμερα είμαι λαμπαδάριος στον αγιο Παύλο οδού ψαρρών με πρωτοψάλτη τον Ευστάθιο Καστελιώτη.

Αγαπητοί μουσικόφιλοι αδελφοί, χαίρετε!

Ως πρόεδρος του Ε.Σ. του Ιερού Ναού του Αγίου Παύλου, δε θα μπορούσα παρα να ξεκινήσω το ταξίδι μου ώς άρτι εγγραφείς, απο ένα ταπεινό σχόλιο για τους συνεργάτες μου, τον Ευστάθιο και το Νεκτάριο.

Πρίκειται για δύο παιδιά, στα οποία συναντά κανείς να συνυπάρχουν η καλιφωνία, η καλιτεχνία, η ευγένεια, η υπακοή και η βαθιά πίστη!

Τους ευχαριστώ ώς Ιεροψάλτες, συνεργάτες και φίλους και οφείλω να ομολογήσω οτι είμαι υπερήφανος γι αυτούς, αλλά και για το γεγονός πως είμαστε απο τις λίγες Εκκλησιές που μεταξύ Κλήρου και Ιεροψαλτών και αυτών των Ιεροψαλτών μεταξύ τους υπάρχει μια τόσον αγαπητική σχέση...

Άρχοντες μου, είμαι υπερήφανος για σας!!!

Back