Σχετικά με την εν θέματι ηχογράφηση του αειμνήστου Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μ.τ.Χ.Ε. Θρασυβούλου Στανίτσα, θα ήθελα να καταθέσω στην αγάπη σας την μαρτυρία του Δασκάλου μου και κατ’ οίκον μαθητού του μακαριστού Άρχοντος Θρασυβούλου Στανίτσα, κ. Αθανασίου Παϊβανά, σχετικά με τον Εσπερινό της Αγίας Τριάδος, ο οποίος τελείται την Κυριακή το απόγευμα. Μου ανέφερε σχετικά τα κατωτέρω:
«Όταν ήμουν νέος (κατά τα χρόνια της μαθητείας μου στον Στανίτσα) με καλούσαν και έψελνα σε Εσπερινό της Αγίας Τριάδος. Δηλαδή, Κυριακή απόγευμα. Όταν του το είπα του Δασκάλου μου (του Στανίτσα) ότι πηγαίνω και ψάλλω, μου είπε: “Κανονικά, ο Εσπερινός έχει γίνει το πρωί αλλά αφού πανηγυρίζει ο Ναός κάνουμε τύποις Εσπερινό. Δεν ψάλλουμε όμως τα της γονυκλισίας. Αυτά τα λέμε το πρωί. Ψάλλουμε τα στιχηρά, δοξαστικά και απόστιχα του εσπερινού του Σαββάτου”. Μου τα έκανε τότε μάθημα και μου έδωσε και τα χειρόγραφα. Αυτά τα χειρόγραφα δεν πολύ-κυκλοφορούν, τα έχουν λίγοι φίλοι που τους τα έχω δώσει».
Σε σχετική, δική μου, ερώτηση ο Δάσκαλός μου κ. Αθανάσιος Παϊβανάς, μού διευκρίνισε ότι ψάλλουμε το Μέγα Προκείμενον «Τις Θεός» και δεν λέμε καθόλου Αναγνώσματα.
Ό,τι, δηλαδή, συμβαίνει και στην υπέροχη αυτή ηχογράφηση με τον αείμνηστο Θρασύβουλο Στανίτσα.