Για την Κυριακή των Βαΐων που πλησιάζει προτείνεται το συνημμενο. Καταγραφή της ταπεινότητάς μου...
Πάλι εγώ πετάγομαι...Κε Γιάννου,
Μήπως μπορείτε να μας δώσετε και το ηχητικό αρχείο με τον Άρχοντα να ψαίλνει αυτό το Χερουβικό;
Ευχαριστώ.
Απόστολος
Μήπως μπορείτε να μας δώσετε και το ηχητικό αρχείο με τον Άρχοντα να ψαίλνει αυτό το Χερουβικό;
Πάλι εγώ πετάγομαι...
Τον γά στον δι όπως και τόσα άλλα μόνο ο Πρίγγος τα κάνει "έλξη" (pes, κουτάλα όπως θέλετε πείτε το) όλοι οι άλλοι τον κάνουν δίεση και νιαουρίζουν σαν τα γατιά.
...Μία ερώτηση. Αν θες στο μουσικό κείμενο που θα ψάλλει κάποιος μαθητής σου να δείξεις αυτή τη μεγάλη έλξη πως θα την γράψεις?
Ευχαριστώ
ΕΤΣΙ.....
ΟΚ ας σοβαρευτώ. Δεν θα την σημείωνα. Θα του εγηγούσα πως εκτελούνται οι έλξεις και θα του εξηγούσα ότι έχουμε πολούς τόνους και διαστήματα. Θα του έδεινα κασέτες από ψάλτες να ακούσει τον άγια πως τον λένε και όσο καλά μπορούσα θα του το έψαλλα κι εγώ να το ακούσει
Το ότι από καιρό το forum αυτό έχει ξεπεράσει κάθε έννοια λογικής νομίζω πως το παρατηρούμε όλοι μας καθημερινά!!! Πού την ξετρυπώσατε την ηχογράφηση αυτή; Ευχαριστοπύμε θερμότατα! Πολύ καθαρός ήχος! Και είναι μόλις 32 kbps ο ρυθμός μετάδοσης! Φανταστείτε τι πράγμα θα είναι η κανονική ηχογράφηση!!! (εντός ολίγου παίρνει και τη θέση της στη λίστα...)Όσοι τυχόν παρακολουθούν όσα κατά καιρούς γράφω και ανεβάζω στο υπεροχό μας ψαλτολόγιο, θα ξέρουν πως έχω μια υστερική μανιά με τις καλές σε ποιότητα ηχογραφήσεις.
Επίσης, όσοι εδώ μέσα είναι θαυμασταί και θιασώται του αείμνηστου άρχοντος Κωνσταντίνου Πρίγγου, ξέρουν ότι η περίφημος ακολουθία της Χρυσοσπηλιώτισσας μας σώζεται σε πολύ άθλια από πλευράς εγγραφής κατάσταση.
Και επειδή με συγκίνησε το παράπονο του κ. Μπουλμπουτζή, που είπε "κρίμα να υπάρχει (η Χρυσοσπηλιώτισσα) και να την έχουμε σε τόσο χαμηλή ποιότητα...", "για να ικανοποιήσω τον πόνον του", όπως έλεγε και ο άρχων, ανεβάζω λοιπόν εδώ, προς τέρψιν όλων των εραστών του πατριαρχικού ύφου και του αειμνήστου άρχοντος προσωπικά, το συγκεκριμένο χερουβικό σε άριστη ποιότητα εγγραφής.
Σαν να γράφηκε χτές!
Και φυσικά το ότι υπάρχει το χερουβικό σε τέτοια εκπληκτική εγγραφή αυτό σημαίνει πως ΚΑΠΟΥ πρέπει να σώζεται και όλη η ακολουθία στην ίδια τέλεια κατάσταση...
Όποιος την βρει και την ανεβάσει, να είναι σίγουρος πως θα κάνει πραγματικά μια πολύ καλή πράξη!
Νομίζω ότι η καταγραφή είναι επιτυχής. (Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου ...)
ΥΓ. Να επισημάνω, επί τη ευκαιρία, κι ένα (μάλλον) παρόραμα : στην επανάληψη του Και τη ζωοποιώ ("και τη ζωοποι-ζωοΟοποιω") τα κεντήματα που έχουν από πάνω το ισοκράτημα ΔΙ, νομίζω πως πρέπει να αντικατασταθούν με ολίγον.