Μια ακόμη ηχογράφηση από αυτές που μου έστειλε να επεξεργαστώ και να ανεβάσω ο κ. Λεωνίδας Γαρουφαλής, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά. Ο Ήχος και το Εωθινό είναι γ'.
Μια ακόμη ηχογράφηση από αυτές που μου έστειλε να επεξεργαστώ και να ανεβάσω ο κ. Λεωνίδας Γαρουφαλής, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά. Ο Ήχος και το Εωθινό είναι γ'.
Μετά τις ευχαριστίες μου, να πω την άποψή μου. Το 1957 είναι λάθος γιατί στις καταβασίες ακούγονται ευκρινώς οι καμπάνες του Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Αμπελοκήπων όπως και το άκουσμα όλων των ψαλέντων - συνημμένων μου θυμίζουν Αγ. Δημήτριο. Τα μέλη του Τριωδίου ψάλλονται εν χορώ από το βιβλίο του άρχοντα, όπως και το χερουβικό του Γρηγορίου από χειρόγραφο, όπως το κατέγραψε ο άρχων στα πρώτα 8 αργά χερουβικά του.Στό πρῶτο μήνυμα τῆς παρούσης ἑνότητας ὁ ἀξέχαστος φίλος καί δάσκαλος κυρ-Βαγγέλης εἶχε βάλει παραπομπή μέ ἠχογραφήσεις τοῦ Ἄρχοντος Θρασυβούλου Στανίτσα.
Ψάχνοντας βρῆκα στό ἀρχεῖο μου κασσέτα πού ἀναγράφει ἀπ' ἔξω Στανίτσας - Τυρινῆς 1957. Βέβαια, διατηρῶ ἀμφιβολίες γιά τό ὀρθόν τῆς χρονολογίας. Πάντως, εἶναι πλήρης (σχετικῶς) ἠχογράφηση.
Ἴσως χερουβικό σέ τρίτο καί λειτουργικά σέ δευτερόπρωτο δέν ταιριάζουν!
Μετά τις ευχαριστίες μου, να πω την άποψή μου. Το 1957 είναι λάθος γιατί στις καταβασίες ακούγονται ευκρινώς οι καμπάνες του Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Αμπελοκήπων όπως και το άκουσμα όλων των ψαλέντων - συνημμένων μου θυμίζουν Αγ. Δημήτριο. Τα μέλη του Τριωδίου ψάλλονται εν χορώ από το βιβλίο του άρχοντα, όπως και το χερουβικό του Γρηγορίου από χειρόγραφο, όπως το κατέγραψε ο άρχων στα πρώτα 8 αργά χερουβικά του.
Τα λειτουργικά σε δευτερόπρωτο είναι σίγουρα από άλλη Κυριακή γιατί εκτός του ότι τα ψάλλει μόνος του, ο άρχων δεν άλλαζε ήχο στα λειτουργικά.
ΝΓ