Αποστολε, το δικο μου αντιτυπο απο το Φορτωμα το αγορασα πριν απο καμια δεκαρια χρονια. Δεν ηταν οπως τα λες, αν και οντως ανατυπωση-φωτοτυπια, μεσα ηταν πεντακαθαρο, και δεμενο ωραιωτατα. Κριμα παντως που το απεσυραν.
Καπου στα αρχεια μου εχω ενα γραμμα του Στανιτσα προς καποιον παλαιο πρωτοψαλτη του Λονδινου (πεθαμενο απο χρονια), που ελεγε οτι το Τριωδιο του ειναι συνεχεια της Μουσικης φορμιγγος που δεν ολοκληρωσε ο Πριγγος. Αν δεν εχει χαθει και το βρω, καποια στιγμη θα το ανεβασω ωστε να το δουμε ολοι.
Για οσους δεν συμφωνουν με την νεα εκδοση. Ρε παιδια σημερα υπαρχουν τοσα προγραμματα Βυζαντινης Μουσικης. Οποιος θελει και εχει χρονο και μερακι, ας καθισει να αντιγραψει τα βιβλια του Πριγγου με οτι γραματοσειρα θελει, να τα διορθωσει, τυπωσει και δεσει, και ας τα ανεβαζει στο αναλογιο του. Ετσι, χωρις αγχος και στεναχωρια. Τα κειμενα του Πριγγου υπαρχουν ολα αβερτα ακομα και στο διαδικτυο.
Δεν εχω δει την εκδοση του κ. Κωνσταντινου, οποτε και δεν μπορω να σχολιασω, αλλα συγχαρητηρια για τον κοπο που εβαλε ωστε οι νεες γενιες να γνωρισουν τον Πριγγο (οχι απο τις φρικαλεες ανατυπωσεις του Παπανδρεου). Ο Ευθυμιαδης επι τη ευκαιρια που συνεργαστηκε με τον Πριγγο για την Φορμιγγα, παραδεχοταν τον συνεπτυγμενο. Ειχε μαλιστα χωρισει σε συνεπτυγμενο ρυθμο και το Αναστασιματαριο του Ταλιαδωρου (το χειρογραφο).