Εκπομπές π. Ειρηναίου Νάκου στον Ρ/Σ της Εκκλησίας Της Ελλάδος

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.
Απο ραδιοφωνικη εκπομπη του μουσικολογιωτατου Αρχιμανδριτου πατρος
Ειρηναιου Νακου στον Ρ/Σ της Εκκλησιας της Ελλαδος .
Καλεσμενος ο πρωτοψαλτης και χοραρχης Θεοδωρος Βασιλειου που ομιλει
περι του αειμνηστου Αβρααμ Ευθυμιαδη .
 

Attachments

  • 52'32''=Εκπομπη π. Ειρηναιου Νακου περι Αβρααμ Ευθυμιαδη(με τον Θεοδωρο Βασιλειου)_new.mp3
    12 MB · Views: 214

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ Films Producer
Ομιλία με τον πρόεδρο κ. Θεολόγος Ερσωτέλος πρωτοψάλτης του καθεδρικού ιερού ναού Αγίων Πάντων Καλλιθέας και Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιεροψαλτών "Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός" επίσης Αντιπρόεδρος Της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος.
pEirNakos.jpg
 

Attachments

  • 29-09-2008 νακος ειρηναιος α μερος.mp3
    28.6 MB · Views: 161
  • 29-09-2008 νακος ειρηναιος.β μερος.mp3
    34 MB · Views: 73
Last edited:

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ Films Producer
Εκπομπές π. Ειρηναίου Νάκου στον Ρ/Σ της Εκκλησίας Της Ελλάδος
 

Attachments

  • εκπομπη 06-10-2008 α μερος.mp3
    30.6 MB · Views: 84
Last edited:

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ Films Producer
Εκπομπές π. Ειρηναίου Νάκου στον Ρ/Σ της Εκκλησίας Της Ελλάδος
 

Attachments

  • εκπομπη 06-10-2008 β μερος.mp3
    32.6 MB · Views: 80
Last edited:

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ Films Producer
Υμνοι απο τον ιερο ναο αγιας τριαδος πειραιως
 

Attachments

  • εκπομπη 13-10-2008 A MΕΡΟΣ.mp3
    31.1 MB · Views: 73
  • εκπομπη 13-10-2008.Β ΜΕΡΟΣ.mp3
    31.8 MB · Views: 65

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ Films Producer
Ονομαστός Καλλίφωνος Πρωτοψάλτης, Μουσικοδιδάσκαλος και Χοράρχης, ο Χρύσανθος Θεοδοσόπουλος ήταν από τους διαπρεπέστερους της νεότερης εποχής. Γεννήθηκε στην Τραπεζούντα το 1920 και από μικρός γαλουχήθηκε με τα νάματα της ιερής ψαλμωδίας κοντά στον Πατέρα του Θεόδωρο που υπήρξε μαθητής του Τριαντάφυλλου Γεωργιάδη και του Σωκράτη Παπαδόπουλου. Πτυχιούχος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και Διπλωματούχος του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών επί Καθηγεσίας του περίφημου Θεοδώρου Χατζηθεοδώρου. Ιδρυτικό μέλος του φροντιστηρίου Β.Μ. "Άγιος Δημήτριος", μαζί με τους Α. Ευθυμιάδη, Αθ. Καραμάνη και Χαρίλαο Ταλιαδώρο, δίδαξε για πολλά χρόνια σ' αυτό και εργάστηκε με ζήλο και αυταπάρνηση για τη Β. Μουσική. Καλλίφωνος και εντυπωσιακά υψίφωνος με χαρακτηριστικά σοβαρό και μεγαλοπρεπές βυζαντινό ύφος, έψαλε σε πολλούς Ι. Ναούς (Νέα Παναγία Θεσ/κης, Μητροπολιτικό ναό Κοζάνης, Αγ. Γρηγόριο Παλαμά) με τελευταίο τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, όπου έψαλε για πολλά χρόνια με Βυζαντινό χορό, μέχρι την ημέρα του θανάτου του. Διακρίθηκε ιδιαίτερα και ως Χοράρχης, έχοντας στο ενεργητικό του υποδειγματικές διευθύνσεις σε συναυλίες με τον πολυμελή Βυζαντινό χορό των Θεσσαλονικέων και της ΟΜ.Σ.Ι.Ε. Αριστος μελοποιός εξέδωσε τετράτομο Μουσικό έργο (Τριώδιο, Πεντηκοστάριο, Θ. Λειτουργία, Μ. Εβδομάδα) ενώ είναι υπό έκδοση, από τους μαθητές του, και ο "Όρθρος". Δίδαξε την ψαλτική τέχνη σε πλήθος, μαθητών του, είτε κατ' ιδίαν, είτε σε Ωδεία και σχολές, πολλοί από τους οποίους σήμερα είναι καταξιωμένοι Πρωτοψάλτες και Λαμπαδάριοι σε όλη την Ελλάδα. Σπουδαίος άνθρωπος με εξαίρετο ήθος και αρετή, εργατικός και ακούραστος λειτουργός, πρόσφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του και στον συνδικαλιστικό τομέα. Πέρα από το Σωματείο Ιεροψαλτών Θεσ/κης, διετέλεσε και Πρόεδρος στην ΟΜ.Σ.Ι.Ε. με σημαντικό και αξιόλογο έργο. Για την όλη προσφορά του στην ψαλτική τέχνη τιμήθηκε με πολλά μετάλλια και διπλώματα, από Μητροπόλεις, Συλλόγους και Πολιτιστικούς φορείς, ενώ το 1975 τιμήθηκε και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κων/πόλεως με το οφφίκιο του «Αρχοντα Πρωτοψάλτη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κων/πόλεως». Πέθανε στις 24 Σεπτεμβρίου 1988.
 

Attachments

  • ΕΚΠΟΜΠΗ 27-10-2008.mp3
    32.1 MB · Views: 175
Γιατί σταματήσατε να ανεβάζετε τις εκπομπές;;;;;;;;;;;;
Εγώ έχω φροντιστήριο κάθε Δευτέρα και δεν μπορώ να τις ακούω.
Όποιος μπορεί να τις ανεβάσει
 

Λεωνίδας

Λεωνίδας Γαρουφαλῆς
Την Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009 ο π. Ειρηναίος Νάκος αφιέρωσε την εκπομπή του στο "Εργαστήρι ψαλτικής", την χορωδία που ίδρυσε και διευθύνει ο κ. Αθανάσιος Παϊβανάς, μαθητής του αειμνήστου Άρχοντος πρωτοψάλτου Θρασυβούλου Στανίτσα.
 

Attachments

  • εκπομπή για Εργαστήρι ψαλτικής__23-2-2009.mp3
    26.9 MB · Views: 63
P

PANROUST

Guest
Στις 23-3-09 ο Π.Ειρηναίος Νάκος στην εκπομπή του,θα έχει καλεσμένο τον κ.Ζορμπά Κ.πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγον Ιεροψαλτών Ελλάδος.
 

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ Films Producer
Ο Κωνσταντίνος Ψάχος γεννήθηκε στο Μέγα Ρεύμα Βοσπόρου το 1869. Σπούδασε στην Κωνσταντινούπολη και ανεδείχθη λόγιος μουσικός και πρωτοψάλτης σε κεντρικούς ναούς της Πόλεως. Ανεδείχθη καθηγητής της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής και διεκρίθη κυρίως στην μουσική διδασκαλία και θεωρία. Συνέγραψε επιστημονικά έργα περί της πατρώας μας Βυζαντινής Μουσικής.
Εκπομπη 18 Μαιου 2009
 

Attachments

  • Α ΜΕΡΟΣ.mp3
    34.4 MB · Views: 69
  • Β ΜΕΡΟΣ εκπομπης.mp3
    31.2 MB · Views: 63

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ Films Producer
(Με χαρά πληροφορήθηκα την ίδρυση μιας νέας σχολής με τίτλο "Σχολείον ψαλτικής"...πρωτεργάτες είναι δύο γνωστοί συνάδελφοι ο Κωνσταντίνος Φωτόπουλος και το γνωστό μέλος του forum Κωσταντίνος Μπουσδέκης.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.00΄ μ.μ.
Υπάρχει και σχετική ιστοσελίδα www.sholeionpsaltikis.gr όπου και σχόλια για τον σκοπό την σχολής αυτής.
Η πολύ σημαντική προσπάθεια αυτών των νέων είναι γνωστή και αξιέπαινη...εύχομαι ότι καλύτερο με την βοήθεια του Θεού.)

αυτην την ενημερωση μας την ειχε δωσει το αγαπητο μελος Χρίστος Ψωμιάδης
τωρα ζωντανα στο στουντιο αφιερωμα "Σχολείον ψαλτικής"
 

Attachments

  • Α ΜΕΡΟΣ.mp3
    33.3 MB · Views: 1,533
  • Β ΜΕΡΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ.mp3
    31.4 MB · Views: 38

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ Films Producer
Καλεσμένος ζωντανά στο στούντιο ο πρωτοψάλτης Ζαχαρίας κοντοφρυδης

Γεννήθηκε το 1962 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η πρώτη του επαφή με την Εκκλησία ήταν σε ηλικία έξι χρονών στό κατηχητικό και μετέπειτα στο ιερό βήμα της Κοιμήσεως Θεοτόκου Καισσαριανής. Από μικρό παιδί του άρεσε το τραγούδι. Τότε πρωτοψάλτης στο ναό ήταν ο αείμνηστος Δημήτριος Μαγούρης από την Κωνσταντινούπολη. Αυτός ήταν που του κέντρησε το ενδιαφέρον και την αγάπη του για τη Βυζαντινή Μουσική, με την γλυκύτητα της φωνής του.
Το 1970 αρχίζει δειλά δειλά να ανεβαίνει στο ψαλτήρη σε διάφορες ακολουθίες και σε μυστήρια. Το 1975 φεύγοντας ο κ. Μαγούρης έρχεται στον ίδιο ναό ο Σπ. Ψάχος με τον οποίο έρχεται σε επαφή σαν μαθητής αλλά και σαν συνεργάτης στο αριστερό αναλόγιο. Σπουδάζει στο Εθνικό Ωδείο στην Πλ. Βάθης και το 1980 κάνει μαθήματα και στο Ελληνικό Ωδείο με τον αείμνηστο χοράρχη και μουσικοδιδάσκαλο Σωκράτη Βενάρδο. Είναι παντρεμένος με την Σοφία Βασιλοπούλου και έχει αποκτήσει τρία πανέμορφα παιδιά (Ελένη, Σατέλλα και Στυλιανό). Συνεχίζοντας τα μαθήματα στο Εθνικό Ωδείο μέχρι το πτυχίο του. Μετά από πεντε χρόνια αρχίζουν και οι μουσικές του δραστηριότητες σε διάφορες χορωδίες των Αθηνών : Συλλόγου Ιεροψαλτών, Σωκράτη Βενάρδου, Θ. Βασιλικού, Γ. Σύρκα, Φάρου Τυφλών Ελλάδος, Κ.Ζορμπά, Γρ. Νταραβάνογλου, Θ. Βασιλείου, Π. Φορτωμά. Μετά την αποχώρηση από την Παναγίστα ψάλλει σε διάφορους ναούς των Αθηνών. Σαν Λαμπαδάριος :στους ναούς Αγιο Νικόλαο Καισαριανής, Αγιο Ανδρέα Κάτω Πατησίων , Αγία Αικατερίνη Ιλίου. Σαν πρωτοψάλτης :στους ναούς Εισ. Θεοτόκου Αμπελακίων Σαλαμίνας, Αγιο Ανδρέα Ανω Πατησίων, Αγιο Φανούριο Ιλίου, Αγία Κυριακή Παλαιού Φαλήρου, και τώρα στον Αγιο Δημήτριο Νέου Φαληρου. Ευτύχησε να συνεργαστεί και να ψάλλει απέναντι σε μεγάλους πρωτοψάλτες όπως Χρ. Θεοδοσόπουλο, Εμμ. Χατζημάρκο, Αφοί Νταραβάνογλου, Αθ. Πέττα, Γ. Χατζηχρόνογλου και άλλους. Οι συνεργασίες δεν σταματούν όμως εδώ και μόνο στη Βυζαντινή Μουσική. Η τύχη τον φέρνει να συνεργαστεί και με γνωστούς καλλιτέχνες του Δημοτικού και Λαϊκού Τραγουδιού : Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μανώλη Μητσιά, Δήμητρα Γαλάνη, Νίκο Ξυλοούρη, Πέτρο Γαϊτάνο, Μαριαννα Χατζοπούλου, Δημήτρη Ζάχο και άλλους. Εχει συμμετάσχει σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, σε Ραδιοφωνικές και Τηλεοπτικές εκπομπές. Εχει ψάλλει αε πολλάς Πανηγύρια ανα την Ελλάδα. Συμμετείχε σε Παιδική Χορωδία σε ηλικία 15 ετών στην πρώτη μεταπολιτευτική συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη στο Θέατρο Λυκαβητού. Συνεργάστηκε με τους συνθέτες Γιάννη Μαρκόπουλο στο έργο «Σειρήνες» και με τον Πανο Τζαβέλλα ερμήνευσε αντάρτικα τραγούδια. Συμμετέχει σαν χορωδός και σολίστας σε δύο έργα του Γεωργίου Ναούμ : «Το Θείον Πάθος και οι Ανθρωποι» και « Η Νύχτα της Φωτίας » . Εχει συμμετοχή σε πολλές ηχογραφήσεις πρωτοψαλτών και χορωδιών. Είναι άπειρες οι ώρες που έχει δουλέψει απάνω στην Βυζαντινή και Δημοτική μουσική. Αυτό τον καιρό συνεργάζεται με την χορωδία του Δήμου Παιανίας όπου χοράρχης είναι ένας από τους πιο αξιόλογους ανθρώπους της Βυζαντινής και Δημοτικής Μουσικής, ο Κωνσταντίνος Μάρκου. Εξέδωσε δύο CD με Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος όπου περιέχει όλους τους ύμνους και των δύο χορών. Ο Ζαχαρίας Κοντοφρύδης είναι άοκνος εργάτης της Βυζαντινής και Δημοτικής Μουσικής και οι προσπάθειές του είναι να μεταλαμπαδεύσει και σε άλλες γενιές τη μουσική αυτή .
 

Attachments

  • A ΜΕΡΟΣ.mp3
    23.4 MB · Views: 35
Last edited:
Top