Αγρυπνία Οσίου Ρωμανού του Μελωδού

raphael

Ραφαήλ Ζουμής
Την Παρασκευή προς Σάββατο, 1η Οκτωβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε η αγρυπνία του Συλλόγου Φίλων Λόγιας Μουσικής Θεσσαλονίκης στην μνήμη του Οσίου Ρωμανού του μελωδού, προστάτου του Συλλόγου μας. Η αγρυπνία διήρκεσε 8 ώρες και ψάλθηκαν πολλά παλαιά μαθήματα.

Ενα από αυτά ήταν και ο πολυέλαιος "Δούλοι Κύριον" σε ήχο δ' άγια από τον οποίο σας παραθέτω το Τριαδικό.

http://www.youtube.com/watch?v=cBG0TLh5rYM
 
Αγαπητέ κ. Ζουμή σας ευχαριστούμε πολύ. Μας ταξιδέψατε...Ο κ. Νεοχωρίτης, από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της ψαλτικής τέχνης, μας έκανε να προσευχηθούμε και να θαυμάσουμε τη δύναμη που κρύβει η ψαλτική μας τέχνη...
 
Γιατί δεν τα ανεβάσετε εδώ και στη μορφή mp3 ; :)

ευχαριστώ !
 
παρα πολυ καλη φαινεται η αγρυπνια και 8 ωρες οπως λετε.Θα σας ημουν ευγνωμων καθως και αλλοι επισης αν θα μπορουσατε να την ανεβασετε.
Σας ευχαριστω και παλι:)
 
Την Παρασκευή προς Σάββατο, 1η Οκτωβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε η αγρυπνία του Συλλόγου Φίλων Λόγιας Μουσικής Θεσσαλονίκης στην μνήμη του Οσίου Ρωμανού του μελωδού, προστάτου του Συλλόγου μας. Η αγρυπνία διήρκεσε 8 ώρες και ψάλθηκαν πολλά παλαιά μαθήματα.
Εύγε, πολύ ωραίες εκτελέσεις σε πολύ ωραία μαθήματα! Μιας και κάνατε το καλό και τα ανεβάσατε, δεν τα ανεβάζετε και σε mp3 για να είναι πιο εύχρηστα;

Θα σας ήμουν, εκόμη, ευγνώμων αν μπορούσατε να μας ενημερώνετε εκ των προτέρων για τέτοιες εκδηλώσεις ώστε να προσερχόμαστε όσοι πιστοί. Δεν μπορούμε, άλλωστε, όλοι να ακούσουμε ζωντανά τον κ. Νεοχωρίτη, αφού έχουμε υποχρεώσεις στα αναλόγιά μας, και τέτοιες ευκαιρίες είναι πολύ καλές.
 
Συγχαρητήρια Ραφαήλ στο δάσκαλο για τις εκτελέσεις και σε σένα για το ανέβασμα....
Ελπίζω να τα πούμε από κοντά...
Την αγάπη μου και την ευχή μου...
Νεκτάριος...
 
Η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως,
Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο Α' ας
τον ετοιμάσει για τον Πατριαρχικό Ναό κ αν ανοίξει η Θεολογική
Σχολή της Χάλκης (σε πλήρη λειτουργία) ας τον ορίσει καθηγητή.
Είναι αυτή τη στιγμή ότι καλύτερο έχουμε σε φωνητικά προσόντα.
(Πρόταση έκανα).
 
Ο Παναγιώτης Νεοχωρίτης ψάλλει το Δοξαστικόν του Εσπερινού του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού σε αγρυπνία στην μνήμη του αγίου. Το μουσικό κείμενο, αν κάποιος ενδιαφέρεται, βρίσκεται εδώ.

ΥΓ. Δεν είμαι σίγουρος αν η ηχογράφηση προέρχεται από την αγρυπνία της ίδιας (2011) ή κάποιας άλλης χρονιάς.
 

Attachments

  • Αγίου Ρωμανού - Δοξαστικόν Εσπερινού - Παναγιώτης Νεοχωρίτης.mp3
    14.7 MB · Views: 260
Back
Top