21. Ἀκολουθία Ἁγίου Μάρτυρος Εὐγενίου τοῦ Τραπεζουντίου

π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Η ακολουθία έχει εκδοθεί από την Ιερά Μητρόπολη Ν. Κρήνης & Καλαμαριάς όπου τιμάται ιδιαιτέρως ο άγιος.

Last edited by a moderator:
Ελπίζω να μην σας δυσκολεύει η μορφή του αρχείου. Αυτήν τη στιγμή δεν έχω τη δυνατότητα να το αλλάξω το αρχείο σε μία πιο προσιτή μορφή

Attachments

• 0121Β_ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΜEΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΟ.TIF
    1.1 MB · Views: 448

Attachments

• ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΜΑΡΤΥΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ.doc
    336 KB · Views: 224
Last edited by a moderator:
Ελπίζω να μην σας δυσκολεύει η μορφή του αρχείου. Αυτήν τη στιγμή δεν έχω τη δυνατότητα να το αλλάξω το αρχείο σε μία πιο προσιτή μορφή

Έτοιμο και το pdf.

Και σε μικρό pdf, μετά από λίγη επεξεργασία.

Attachments

• Ακολουθία Αγίου Ευγενίου Τραπεζουντίου - Γερασίμου Μικραγιαννανίτου.pdf
    1.2 MB · Views: 234
Εδώ είναι η ακολουθία από το http://voutsinasilias.blogspot.gr/2013/01/21_15.html. Δεν είναι βέβαια αυτή του Γερασίμου Μικραγιαννανίτου που δημοσιεύτηκε πιο πάνω.

Αλλά αυτή εδώ είναι του π.Γερασίμου την οποία αντέγραψα στο word, τη διαμόρφωσα και σας την προσφέρω.

Attachments

• ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΥ.doc
    1,014 KB · Views: 155
Αλλά αυτή εδώ είναι του π.Γερασίμου την οποία αντέγραψα στο word, τη διαμόρφωσα και σας την προσφέρω.

Και σε PDF αδελφοί μου για όσους δεν έχουν τις απαραίτητες γραμματοσειρές.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους.

Attachments

• ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΥ.pdf
    544.1 KB · Views: 225
Συναντᾶται κάπου τὸ ἑξῆς ἀπολυτίκιο: Σήμερον ἡ Ἐκκλησία στολίζεται τοῖς ἄσμασι καὶ ἡ οἰκουμένη φαιδρύνεται τοῖς θαύμασιν· ἱερὰ γὰρ τετρὰς κατὰ τῆς πλάνης ἠνδρίσατο καὶ τὸν Χριστὸν ἐκ πίστεως ὡμολόγησε. Διὸ οὗν αὐτῇ ἁμαρτημάτων αἰτήσασθε λύσιν τῶν ἀνευφημούντων τὴν μνήμην ὑμῶν, ἅγιοι;

Παραδίδεται στὸ χφ. Βατοπαιδίου 1199 τυπικὸ μονῆς ἁγίου Εὐγενίου Τραπεζοῦντος, ἔκδ. Dmitrievskij τ. 3 σσ. 421-457 καὶ στὴν πρώτη ἔκδοση τοῦ Ὡρολογίου στὴ Βενετία 1508 καὶ στὶς ἑπόμενες μέχρι τὸ 1820.

Attachments

• Extracted pages from ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ 1509.pdf
    3.5 MB · Views: 11
  • Extracted pages from DMITRIEVSKIJ III + 35.pdf
    123.2 KB · Views: 8
Back