[Ερώτηση] Κινητό για ψαλτική

χριστοφόρος4

Παλαιό Μέλος
Μπορεί κάποιος να μου προτείνει ένα φτηνό κινητό για το αναλογίο ??

Τελικά βρήκα αυτό που σκεφτόμουν ... Είναι το nokia asha 205 ..

Το εγκρίνετε για το αναλογίο ??
Και άλλη μια ερώτηση ... Αυτές τις εφαρμογές για την ψαλτική που έχουν αναρτηθεί σε άλλο θέμα ισχύουν για όλα τα κινητά ??
 
Last edited:

χριστοφόρος4

Παλαιό Μέλος
Φίλε Νεκτάριε ... Τιμή που λέει ??


Φυσικά .. πρώτα πρέπει να πάρω την έγκριση του δασκάλου μου .. και μετά θα δω ..
 

tb---

τσοπάνης
Φίλε Νεκτάριε ... Τιμή που λέει ??


Φυσικά .. πρώτα πρέπει να πάρω την έγκριση του δασκάλου μου .. και μετά θα δω ..

ολόκληρος άνθρωπος είσαι, βάλε το μυαλό σου να δουλέψει και λίγο ~
 

pavou

Νέο μέλος
Το κινητό για ποια δουλειά χρειάζεται στο αναλόγιο ?
 

dimitris

Παλαιό Μέλος
Το κινητό για ποια δουλειά χρειάζεται στο αναλόγιο ?
Μπορείς νά στέλνεις sms:
στόν παππά να βγει να θυμιατίσει.
στον αριστερό ποιά δοξολογία ψάλλεις άν δεν μπορεί να πάρει χαμπάρι.
στόν επίτροπο πότε θα βγεί για δίσκο καί σου απαντάει πόσα μάζεψε.
άν δέν ξέρεις ένα κομμάτι το ψάλλει άλλος, βάζεις το κινητό στό μικρόφωνο καί όλα γίνονται. (Δεν απαγορεύεται γιατί ψέλνει άνθρωπος καί όχι μηχάνημα)
:D:D
 

Kostas Tsig

Μαθητευόμενος Ιεροψάλτης
Το κινητό για ποια δουλειά χρειάζεται στο αναλόγιο ?

Επίσης μπορεις να μπαινεις στο ιντερνετ και να ανεβαζεις status στο facebook....και να λες...μετα το τελος της λειτουργιας θα δωσουμε λεφτα,θα κανουμε διαφορες κληρωσεις κτλ για να μαζεψεις κοσμο κ.ο.κ....
 
Επίσης μπορεις να μπαινεις στο ιντερνετ και να ανεβαζεις status στο facebook....και να λες...μετα το τελος της λειτουργιας θα δωσουμε λεφτα,θα κανουμε διαφορες κληρωσεις κτλ για να μαζεψεις κοσμο κ.ο.κ....
Επίσης να λες "σήμερ γκεστ σταρ ο πρωτοψάλτης κύριος..." στο φβ και να ακούς επιφωνήματα τύπου "ουάου"!!!:D:D:D:D
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Να πάρεις βάση καθώς το ΤΟΥΤ ΤΟΥΤ των τηλεφώνων είναι ως γνωστόν στη ΛΑ.

Προσοχή μόνο γιατί βάση ενδεχομένως να είναι ΚΙΝΗΤΗ.
 

chanendes

Ιωάννης Π. Αχιλλιάς
Να πάρεις βάση καθώς το ΤΟΥΤ ΤΟΥΤ των τηλεφώνων είναι ως γνωστόν στη ΛΑ.

Προσοχή μόνο γιατί βάση ενδεχομένως να είναι ΚΙΝΗΤΗ.

τα κινητά δεν κάνουν "τουτ-τουτ" αν δεν καλέσεις νούμερο....
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
τα κινητά δεν κάνουν "τουτ-τουτ" αν δεν καλέσεις νούμερο....

Αυτό που του "πρότεινε" ο Νεκτάριος....πιθανόν να κάνει "τουτ-τουτ", κ ας είναι κινητό.
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Στον Ιερό Ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης, στη παραλία, τα δύο αναλόγια δεν έχουν οπτική επαφή, και μυστηριωδώς, όπως έχω δει με τα μάτια μου, διαθέτουν τηλέφωνο ΝΤΟΥΜΠΛΕΞ.

"Κώστα, πάρε τηλέφωνο το Λαμπαδάριο σε παρακαλώ"
 

EIRYK EMNOSHELE

Qu'est-ce que je ferais sans toi?
Μπορεί κάποιος να μου προτείνει ένα φτηνό κινητό για το αναλογίο ??

Τελικά βρήκα αυτό που σκεφτόμουν ... Είναι το nokia asha 205 ..

Το εγκρίνετε για το αναλογίο ??
Και άλλη μια ερώτηση ... Αυτές τις εφαρμογές για την ψαλτική που έχουν αναρτηθεί σε άλλο θέμα ισχύουν για όλα τα κινητά ??

Αυτό το κινητό που αναφέρεις απ’ ότι είδα κοστίζει γύρω στα πενήντα ευρώ. Δεν είναι όμως κατάλληλο για χρήση μέσα στο ναό και με τόσα χρήματα αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει κάποιο κινητό για χρήση στο αναλόγιο εκτός και έχεις κάποιον γνωστό που θα στο δώσει μεταχειρισμένο, ή εμπιστευθείς κάποιο κινέζικο από το ebay.com

Πάντως επειδή στα κινητά αυτά, τα λεγόμενα και smartphones οι τιμές δεν είναι σταθερές, και κάτι που σήμερα κοστίζει ένα άλφα ποσό, μετά από κάποιους μήνες κοστίζει μέχρι και το μισό της αξίας του, το καλύτερο είναι να κοιτάξουμε τι κινητό χρειάζεται ένας ψάλτης με βάση κυρίως τα χαρακτηριστικά του και τη διάρκεια ζωής του.

Σίγουρα δεν είμαι ειδικός, απλά καταθέτω τη γνώμη μου γιατί γνωρίζω και άλλες περιπτώσεις ανθρώπων που ασχολούνται με την ψαλτική και θα ήθελαν όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες αλλά δυσκολεύονται να βρουν αφού είναι σπάνιο έως απίθανο το γεγονός να βρεθεί κάποιος υπάλληλος ηλεκτρονικού καταστήματος που να γνωρίζει τις ανάγκες του ψάλτη.

Εξωτερική προστασία: Λοιπόν πιστεύω πως το αναλόγιο είναι από τους πιο επικίνδυνους χώρους για τέτοιες συσκευές. Είναι δηλαδή εξαιρετικά εύκολο μια συσκευή που βρίσκεται μέσα στο ναό και στο αναλόγιο, να πέσει με δύναμη στο δάπεδο, ή να πέσουν επάνω της λάδια, ή να γρατζουνισθεί, ή να κτυπηθεί ή να στάξει κερί κτλ. Αυτό είναι δεδομένο. Το γνωρίζουμε όλοι. Το μαρτυρούν άλλωστε και τα φθαρμένα βιβλία που βρίσκονται στα περισσότερα αναλόγια των ενοριακών ναών. Επομένως πριν από οτιδήποτε, γίνεται φανερό, πως πρέπει να προσέξουμε ώστε η συσκευή μας να αντέχει όσο το δυνατό περισσότερο σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες. Έτσι κοιτάμε για κινητά που είναι αδιάβροχα, και που έχουν οθόνη νέας τεχνολογίας η οποία δε σπάζει σχεδόν με τίποτα. Σε διαφορετική περίπτωση μπορούμε να προμηθευτούμε ειδικές μεμβράνες προστασίας οθόνης σε συνδυασμό με μια θήκη που να αφήνει ελεύθερες όμως όλες τις λειτουργίες της συσκευής.

Μέγεθος: Επίσης το μέγεθος του κινητού είναι σημαντικό. Ένα κινητό τριών ιντσών χωρά στην παλάμη έτσι δε χρειάζεται να βρίσκεται επάνω στο αναλόγιο. Ακόμα το ράσο μπορεί να το καλύπτει, έτσι δεν δίνεται αφορμή στο εκκλησίασμα για διάφορα σχόλια. Πιστεύω πως από τριών μέχρι το ανώτερο πέντε ιντσών είναι οι κατάλληλες διαστάσεις για κινητό τηλέφωνο ψαλτών.

Αφού λοιπόν εξασφαλίσαμε όσο γίνεται την ακεραιότητα του, πρέπει τώρα να γνωρίσουμε τις χρήσεις του.
Τα έξυπνα αυτά κινητά ή smartphones, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εντός του ναού για πολλούς και διαφορετικούς λόγους όπως ψηφιακών βιβλίων, ηχογράφησης, διαπασών, ισοκράτη κ.α. Περισσότερα και εδώ: http://analogion.com/forum/showthread.php?t=26723 μέσα από τις διάφορες εφαρμογές. Επειδή ακριβώς οι χρήσεις του είναι πολλές θα πρέπει να έχει δυνατά χαρακτηριστικά.

Επεξεργαστής / Μνήμη: Χρειαζόμαστε δηλαδή τουλάχιστον έναν μονοπύρηνο επεξεργαστή γύρω στο 1GΗz και μνήμη (RAM) από 512 και πάνω. Όπως δείχνουν τα πράγματα βέβαια, πολύ σύντομα θα μπορεί κάποιος να βρει στην ίδια τιμή διπύρηνους επεξεργαστές με διπλάσια μνήμη RAM. O επεξεργαστής και η μνήμη χρειάζονται ώστε να μπορούμε να εναλλάσσουμε γρήγορα τα βιβλία μας χωρίς να υπάρχουν κολλήματα, αλλά και για άλλες χρήσεις.

Μπαταρία: Άλλο στοιχείο που πρέπει να προσέξουμε είναι η μπαταρία του. Οι ακολουθίες είναι πολύωρες και συχνές. Αν το πρωί το χρησιμοποιήσαμε τρεις ώρες και μετά έχουμε κάποιον εσπερινό, γίνεται κουραστικό να τρέχουμε συνέχεια να το φορτίζουμε. Πρέπει να έχει επομένως μπαταρία διάρκειας γύρω στα 2000 mAh. Και λίγο μικρότερη δε θα είναι πρόβλημα καθώς η διάρκεια της μπαταρίας εξαρτάται άμεσα από τη χρήση του κινητού. Εάν βρίσκεται σε airplane mode και με κλειστό το wifi, τότε η διάρκειά της μπαταρίας διπλασιάζεται και τριπλασιάζεται.

Μικρόφωνο: Άλλο σημαντικό είναι και το μικρόφωνο με το οποίο είναι εξοπλισμένα ώστε η ηχογράφηση να έχει ποιότητα cd. Συχνά στους ναούς τρίζουν τα μικρόφωνα ή ο ήχος από το λιβανιστήρι είναι ιδιαίτερα έντονος. Αν δεν υπάρχει καλό μικρόφωνο τότε θα αλλοιωθεί αρκετά η ηχογράφηση λόγω των δυνατών ήχων που επικρατούν συχνά στους ναούς. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν εύκολα πολλές πληροφορίες για το είδος των μικροφώνων των κινητών. Για αυτό πιστεύω πως εταιρείες που είναι επώνυμες στο χώρο του ήχου και ταυτόχρονα δραστηριοποιούνται και στο χώρο των smartphones, είναι μια λύση. Επίσης όσα κινητά υπόσχονται υψηλή ποιότητα βίντεο συνήθως έχουν και ανάλογη στον ήχο. Ένα παράδειγμα είχε αναρτηθεί παλιότερα όταν ηχογράφησα σε μια εκκλησία ζωντανά τον ψάλτη, με τον ισοκράτη και με ήχο από λιβανιστήρι: http://analogion.com/forum/attachment.php?attachmentid=72814&stc=1&d=1362934200 Ένας απλός voice recorder που επίσης ηχογραφεί σε ανάλογη ποιότητα δε κατόρθωσε με τίποτα το ίδιο αποτέλεσμα.

Ηχεία / Μικρόφωνο: Ακόμα, εάν τα ηχεία του κινητού δεν αλλοιώνουν τον ήχο τότε μπορούμε να το χρησιμοποιούμε και σαν ισοκράτη βάζοντάς το κολλητά στο μικρόφωνο, αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να το συνδέσουμε κατευθείαν στον ενισχυτή της εκκλησίας. Πάντως υπάρχουν κινητά στα οποία η υποδοχή για τα ακουστικά είναι ταυτόχρονα και υποδοχή για το μικρόφωνο. Αυτό μας δίνει πολλές δυνατότητες για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, καθώς μπορούμε να προσθέσουμε εξωτερικό μικρόφωνο. Επίσης βοηθά να σκεπάζουμε το μέρος που βρίσκεται το μικρόφωνο με ένα σφουγκαράκι ή κάτι ανάλογο. Άλλοι πιστεύουν πως και μια χαρτοταινία πάνω στο μικρόφωνο μας δίνει τη δυνατότητα να ηχογραφήσουμε ποιοτικά στις περιπτώσεις που υπάρχει δυνατός εξωτερικός ήχος.

Εξωτερικός χώρος αποθήκευσης: Να μη ξεχάσουμε επίσης να αναφέρουμε και την κάρτα μνήμης, που κατέχει θέση χώρου αποθήκευσης, καθώς αν δεν υπάρχει δε θα μπορέσουμε να κάνουμε σχεδόν καμία ποιοτική ηχογράφηση. Πρέπει να δέχεται τουλάχιστον μέχρι 32GB μνήμη λοιπόν γιατί οι ποιοτικές ηχογραφήσεις αποθηκεύονται σε μορφή .wav και καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

Κόστος: Με αυτά γίνεται φανερό, ότι πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα ένας ψάλτης τι κινητό θα αγοράσει. Με τα σημερινά δεδομένα, ένα κινητό των 100 ευρώ σε προσφορά, ή γύρω στα 150 ευρώ στην κανονική του τιμή, καλύπτει τις προαναφερόμενες ψαλτικές χρήσεις εντός του ναού. Περισσότερα χρήματα σίγουρα θα μας δώσουν ακόμα καλύτερα χαρακτηριστικά και μεγαλύτερη αξιοπιστία όμως θα αυξήσουν την ανησυχία μας για την ακεραιότητα της συσκευής, κάτι που αποτελεί ιδιαίτερα αρνητικό παράγοντα. Τα διάφορα μεγάλα διαδικτυακά καταστήματα, έχουν συνήθως αρκετά χαμηλότερες τιμές από οπουδήποτε αλλού.

Λειτουργικό σύστημα κινητού τηλεφώνου: Όλα αυτά αφορούν κινητά με το λειτουργικό σύστημα Android. Οι συσκευές που τρέχουν αυτό το λειτουργικό android είναι συνήθως ως πάντα φθηνότερες από τις υπόλοιπες και ταυτόχρονα παρέχεται πληθώρα δωρεάν εφαρμογών μέσα από τη σελίδα της google: https://play.google.com/store

Θα μπορούσαμε να πούμε πως τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν τον πρόδρομο των tablets. Κάποιος που έχει πλέον εξοικειωθεί στο κινητό τηλέφωνο, ανοίγοντας και κλείνοντας βιβλία, χρησιμοποιώντας τον ισοκράτη, και ηχογραφώντας διάφορες ακολουθίες, θα βρει εξαιρετικά εύκολη τη χρήση των tablets, ιδίως όταν έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά και μεγαλύτερη οθόνη. Το θετικό όμως με το κινητό τηλέφωνο σε σχέση με την ταμπλέτα είναι πως ο κάτοχος το φέρει πάντα μαζί του, λόγω του μικρού του μεγέθους.

Καθώς, όπως ανέφερα ήδη, αυτά εδώ είναι απλές και ερασιτεχνικές θέσεις, καλό είναι τα μέλη του Ψαλτολογίου που γνωρίζουν περισσότερα να προβούν στις ανάλογες διορθώσεις και προσθέσεις.
 
Top