Τουναντίον, τα ξεσπάσματα δεν βοηθούν αυτούς που ξεσπάνε.Ο πειρασμός, αγαπητέ, είναι για να ειρωνευτώ, και για να απαντήσω το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό για τα αστήρικτα πράγματα που διαβάζω... Το ξέρω ότι εύχεστε να μου περάσει, άλλωστε δε θα σας συνέφερε ένα τέτοιο ξέσπασμα...
Ας χαρούν όλοι τότε ...Δεν το κατάλαβα! Δηλαδή θα βγω και ζηλιάρης από πάνω; Να τη χαίρεται την τιμητική του διάκριση. Όπως χαίρονται τις διακρίσεις τους και άλλοι ψάλτες και ερευνητές για τους οποίους δε συντηρούμε τα αντίστοιχα θέματα επί 4 μήνες...
Ο καθένας έχει να διαλέξει ο,τι θέλει ... έχουμε τα καλά, έχουμε και τα άσχημα.Ακόμη, όσο εσείς θα με παραπέμπετε στο θέμα της τιμητικής του διάκρισης, θα σας παραπέμπω κι εγώ στην εγκύκλιο του Πατριαρχείου. Αυτή κι αν δε χάλασε την ησυχία σας.
Ωστόσο, η ανακοίνωση του Πατριαρχείου προσωπικά δεν με τάραξε ούτε με ταράζει. Καλά έκανε το Πατριαρχείο. Δεν μπορούν οι αντίπαλοι του Καρα να μείνουν τελείως αποτυχημένοι. Και αυτοί θέλουν την αίσθηση ότι κάτι σπουδαίο κατόρθωσαν. Όχι, δεν πρόκειται να βγω να διαμαρτύρομαι στο Πατριαρχείο όπως έκαναν μερικοί όταν είπε ο Πατριάρχης το "ευλογούμεν δε ολοθύμως και αυτούς και το έργον των" για τον Άρχοντα Αγγελόπουλο και για την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία. Aντιθέτως η ανακοίνωση μου δείνει τόσο πιο μεγάλο κίνητρο και τόσο πιο πολλή σεβασμό για όλους τους δασκάλους και επαγγελματίες της ψαλτικής που εκτιμούν και συνεχίζουν την προσφορά και το έργο του αοιδίμου Καρα. Τόσο πιο πολλή ήρωες γίνονται με τέτοιου είδους επιθέσεις που δημιούργησαν οι αντίπαλοι του Καρά και όχι κυρίως το Πατριαρχείο.
Και αφού κάνετε λόγο για "τεκμήρια" και "μουσικά επιχειρήματα", ας μην συγκρίνουμε το τη στηρίζει την Διεθνή Επιστημονική Ημερίδα με το τη στηρίζει την ανακοίνωση για το θεωρητικό του Σίμωνος Καρα. Ας το αφήσουμε όμως, είμαστε ήδη εκτός θέματος.
Ωραία, τον βγάλατε και "φανατισμένο" κιόλας. Ειλικρινά Γιάννη, δεν περίμενα να κάνετε τέτοιο διάλογο. Ας το αφήσουμε και αυτό.Το καταλαβαίνετε, όμως, φαντάζομαι, πως το θέμα εδώ δεν είναι ούτε η επεξεργασία του Αγγελόπουλου, ούτε η τιμητική του διάκριση, αλλά μια πανεπιστημιακή πτυχιακή εργασία ενός φανατισμένου θιασώτη ...
Αλλοιωμένη πηγή εννοείται την επεξεργασία του κ. Αγγελοπούλου σε μια εργασία που αναλύει ακριβώς πως η ΕΛ.ΒΥ.Χ. προσεγγίζει τον εν λόγω ψαλμικό στίχο? Και είχατε πει εσείς ότι περάσατε μεγάλο πειρασμό......που χρησιμοποιεί αλλοιωμένες πηγές...
Ούτε και αυτό περίμενα από σένα Γιάννη. Να κόβεις λέξεις από τον ιδιωτικό μας διάλογο για να με υποτιμάς έτσι δημόσια. Είχα και μια εμπιστοσύνη μαζί σου. Σε θεωρούσα για άνθρωπο με καλύτερες αρχές. Εγώ πάντως δεν θα το έκανα αυτό, όσο και εάν διαφωνούσαμε σε δημόσια θέματα. Θα ήθελες να βγάνεις όλα που σου έγραψα και όλα αυτά που μου έγραψες στη φορά για να βρεις το δίκιο σου? Κάνε το για να δούμε και τη θέμα συζητούσα όταν έγραψα τα παραπάνω, εάν όντως αυτά είναι τα πραγματικά λόγια μου ή απλά "του τύπου" όπως γράφεις. Πάντως δεν σε τιμά αυτή η συμπεριφορά. Λυπάμαι. Αλλά μποστά στο τη έχουν περάσει οι δάσκαλοι μου, δεν συγκρίνετε ούτε αυτό ούτε τίποτε άλλο που με περιμένη από σένα ή οποιονδήποτε άλλον. Να 'σαι πάντα καλά!Άλλωστε, όπως είδατε και στο μεταξύ μας διάλογο, έχω ισχυρή τεκμηρίωση για τις θέσεις μου και όχι επιχειρήματα του τύπου «μπορεί να μην υπήρχε αυτό παλαιότερα αλλά καλύτερα είναι όπως το καθόρισε ο Καράς»...
Ναι, αμε! Και καλά έκανε o κ. Άγγελος Μπέντης που το έγραψε, και οι καθηγητές που τον βοήθησαν. Εκτός εάν ειναι και αυτό άχρηστο όπως και το θεωρητικό του Καρα.Δεν το καταλάβατε μάλλον ότι μιλάμε για εργασία στο Πανεπιστήμιο και όχι για σημειώσεις επ' αναλογίου...
Εάν δεν μπορούμε να μιλήσουμε για το θεματάκι, μείνετε με τις αστήρικτες κατηγορίες.Δεν πειράζει, ο φανατισμός σας εσάς εκθέτει και όχι εμένα.
Και πάλι, κοίταξε τη σελ. 71. Πολλή καθαρά το εξηγεί.Εγώ το βλέπω σαν αλλοίωση το πρωτοτύπου που μάλιστα αποκαλείται έκδοση της εξήγησης του Χουρμουζίου.
Σε συγκεκριμένο θέμα απάντησα. Δεν υπάρχει καμία διαμαρτυρία. Όσο για το "δεν πείθετε", ας μιλήσει ο καθένας για τον εαυτόν του. Εκτός εάν θα θέλατε να μιλήσουμε και πάλι για το "κοπάδι".Δε θα κάτσω να ασχοληθώ παραπάνω. Μπορείτε να διαμαρτύρεστε όσο θέλετε αλλά κανέναν δεν πείθετε.