Και στο συνοδευτικό CD λέει: "συνεπτυγμένο ρυθμό; που τον ευρίκατε αυτόν;"
...αν το πάμε έτσι παιδιά...
Το συνοδευτικό CD είναι από άλλο βιβλίο...
Η απάντηση που έδωσα ήταν επί συγκεκριμένης ερωτήσεως και για μια πολύ συγκεκριμένη τοποθέτηση-ερώτηση.
Τώρα για το τι λέει ο Στανίτσας... (αλλά και οι λοιποί των οποίων δεν έχουμε τον ήχο)
Ο Στανίτσας μπορεί να μην το ήξερε και με το να επαναλαμβάνετε τέτοιες ρύσεις του αειμνήστου Πρωτοψάλτου
μόνο τιμή δεν περιποιήτε στην μνήμη του (
βγάζοντάς τον αδιάβαστο ουσιαστικά). Το μόνο επιχείρημα που έχετε με αυτό είναι "
το είπε ο Στανίτσας". Αν νομίζετε ότι έτσι και τον Στανίτσα τιμάτε και την ψαλτική βοηθάτε, έχει καλώς.
Αλλά ούτε το ένα κάνετε, ούτε το άλλο πετυχαίνετε!
Και τι δηλαδή αν έλεγε έτσι ο Στανίτσας; Αν ας πούμε ο Χρύσανθος λέει αλλιώς ποιος είναι ο λάθος;
Δηλαδή πιο το όφελος να βάλουμε τον Στανίτσα (ή τον οποιονδήποτε) να "βγάλει το φίδι από την τρύπα", επειδή εμείς δεν έχουμε παρατηρήσει ότι ο Στανίτσας μπορεί να έλεγε ότι έλεγε για τον συνεπτυγμένο,
στην πράξη όμως κάνει την πιο τέλεια εφαρμογή του συνεπτυγμένου... Και μετά βέβαια έτσι να κάνουμε ρεζιλεύουμε τον Στανίτσα ως αδιάβαστο και άσχετο! Διότι αυτό κάνουμε!
Τον βρήκαν και τον στρίμωξαν 2-3
αστείοι άνθρωποι και τον έβαλαν να τους πει την γνώμη του για θεωρητικά ζητήματα. Και τι κατάφεραν; Ρεζίλι τον έκαναν! Και τώρα τα εκδίδουν αυτά για να κάνουν τι; Ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στην μνήμη του Άρχοντα; Ας αφήσουν τις ηχογραφήσεις
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (άλλο καπέλο αυτό...) να μιλήσουν!
Εγώ ντρέπομαι και να συνεχίσω αυτή την αναφορά, από σεβασμό και μόνο στις ηχογραφήσεις που μας άφησε ο Στανίτσας... Προτιμώ να κρατήσω από αυτόν, αυτό που πραγματικά προσέφερε όσο κανείς άλλος (κατα την γνώμη μου) στην ψαλτική.
Όσο για το που τον βρήκατε τον συνεπτυγμένο...
Τον Χρύσανθο τον έχετε υπ' όψιν σας;
Αν ναι, ξαναδιαβάστε τον.
Αν όχι τότε διαβάστε τον...
Αλλά όλοι λέμε ότι "
...εμμένομεν εις την Απόφασιν του Οικ.Πατριαρχείου και εις την μεθοδολογίαν των τριών Διδασκάλων..."! Ξέρουμε τι λένε οι τρεις για να "εμμένομεν" ή "εμμένομεν" χωρίς να ξέρουμε; (δηλαδή με απλά λόγια "εμμένομεν κολλημένοι"...)
Για να μην χαλάσουμε (παραπάνω απ' όσο το χαλάσαμε) το εδώ θέμα, καλύτερα να πάμε
στην ανάλογη συζήτηση για την σήμανση του ρυθμού να τα πούμε.
Υ.Γ.
Έχω κι εγώ ένα ηχητικό αρχείο όπου μιλάει ο Στανίτσας και λέει για τον συνεπτυγμένο (
...αυτό το μάθημα βγαίνει με τον συνεπτυγμένο...), αλλά δεν αξίζει να προτάσσουμε την όποια ρύση του αειμνήστου ανδρός για να δικαιολογήσουμε δικές μας αβλεψίες, κάνοντάς τον
ουσιαστικά ρεζίλι που την μια λέει έτσι και την άλλη αλλιώς.
Ακούστε τον απλά να ψάλλει και "συγχωρέστε" τον μακαριστό άρχοντα. Αν αυτό που ψάλλει δεν είναι σε συνεπτυγμένο...