V_Zacharis
Παλαιό Μέλος
Κάτι τέτοια ακούω και μετά λέω να παρατήσω τα ψαλτικά... Άμα δαύτος θεωρούσε τον εαυτό του "φλούδια", εμείς τι πρέπει να λογαριάζουμε τους δικούς μας;;;; Κουκούτσια; Κουκουτσόφλουδα;θεωρούσε τον εαυτό του ΄΄φλούδια..΄΄
Κάτι τέτοια ακούω και μετά λέω να παρατήσω τα ψαλτικά... Άμα δαύτος θεωρούσε τον εαυτό του "φλούδια", εμείς τι πρέπει να λογαριάζουμε τους δικούς μας;;;; Κουκούτσια; Κουκουτσόφλουδα;θεωρούσε τον εαυτό του ΄΄φλούδια..΄΄
Δυστυχώς ...δεν ξέρω πολλά για τον κυρ.Σάββα...ξέρω οτι ήταν Κωνσταντινοπολίτης και τον φωνάζανε μάλιστα
στην Πόλη ΄΄κιουτσουκ Ιάκωβο΄΄...δηλ:μικρό Ιάκωβο...(Ναυπλιώτη)..
έψαλλε κάπου στο Φάληρο σε μια μικρή εκκλησία..(..Ταξιάρχες..)..
θεωρούσε τον εαυτό του ΄΄φλούδια..΄΄
Πέθανε νομίζω στο τέλος της 10ετίας του 80( όπως όλοι οι μεγάλοι...) και τις λιγοστές ηχογραφήσεις του
τις έχω από ένα φίλο που μέμαθε πολλά για τη μουσική μας ..(..έχουμε να επικοινωνήσουμε χρόνια...)
Ίσως στοΣ.Κωνσταντινοπολιτών ξέρουν περισσότερα....
Ήταν ο πρόχειρος αντικαταστάτης (τοποτηρητής) όπως τον ονομάζουν στο Πατριαρχείο όταν εκοιμήθη ο Νικολαίδης.
Οι πολύτιμες αυτές ηχογραφήσει του Σάββα Αβραμίδη έχουν αναρτηθεί από χρόνια στη σελίδα http://www.ieropsaltis.com/byz_MegEbd.htm. Αν τις αναρτούσες και χωρίς την αποθορυβοποίηση, Λεωνίδα, θα σου ήμουν ευγνώμων! Όσο να 'ναι, χάνει πολλά με το φίλτρο...Δύο ὕμνους ἐπισυνάπτω ἀπό τόν σπουδαῖο ἀείμνηστο Κωνσταντινουπολίτη πρωτοψάλτη Σάββα Ἀβραμίδη. Τούς ἠχογράφησα ἀπό ραδιοφωνική ἐκπομπή τοῦ 2000 περίπου.
- Ἐξέδυσάν με... ἧχος πλάγιος τοῦ δευτέρου.
- Ἐπί ξύλου βλέπουσα... ἦχος δεύτερος.
Βρήκα στο αρχείο μου δύο mp3 με τον Σάββα Αβραμίδη που ψάλλει Κυριακή των Αγ. Πατέρων. Στην «Τιμιωτέραν» αναλαμβάνει δεξιός ο τ. Άρχων Λαμπαδάριος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Βασίλειος Εμμανουηλίδης, οπότε ο Αβραμίδης ψάλλει τα μέλη του λαμπαδαρίου. Αποσπάσματα της ηχογράφησης αυτής έχουν ήδη ανεβεί. Δυστυχώς, κόβεται στους Αίνους.