Γεώργιος Καραγιαννάκης
Νεοσύλλεκτος
Προσόμοια στον αυριανό κανόνα του προφήτου, ωδή α΄.
Υπάρχει κάπου το αυτόμελο; δεν το βρίσκω...
κοίτα (μάλλον άκου ! ) εδώ:
http://analogion.gr/glt/music/4011.mp3
Ἀγαπητέ Γιῶργο,
Χρησιμοποιεῖς ἐσφαλμένη ὁρολογία (ἀλλαγή τίτλου καί μετακίνηση θέματος ἐξετελέσθη).
Εἶδες τά Εἱρμολόγια;
Δές (δέν ἔχω δεῖ) καί τή μουσική ἐργασία γιά τήν αὐριανή Κυριακή (ἐδῶ).
Νά εἶσαι καλά!
Από αυτούς τους ειρμούς τα της γ', f', ζ' και θ' ωδής είναι γνωστοί και υπάρχουν στο Ειρμολόγιο Πέτρου του Βυζαντίου
Της α', δ', ε' και η' νομίζω ότι υπάρχουν στο ειρμολόγιο του κ. Παπαχρήστου. Είναι προφανές ότι αναζητούμε της α' ωδής επειδή (καλώς ή κακώς) συνήθως ψάλλουμε αυτές τις δύο ωδές. Η γνώση των υπολοίπων (άγνωστων) ωδών είναι δείγμα σεβασμού προς το λειτούργημά μας. Ας μου επιτραπεί να χρησιμοποιήσω μια φράση του μακαριστού άρχοντος Θρασύβουλου Στανίτσα ότι "Ψάλτης, εἶναι μόνον ἐκεῖνος ποῦ ξέρει νὰ ψάλλῃ κανόνες"
Εμείς για την αυριανή επιλέξαμε να ψάλλουμε την δ' ωδή (και την η') για την μνήμη του Αγίου Προφήτου Αββακούμ.
Αγαπητέ Δημήτρη έχετε δίκιο.
Αφού δεν υπάρχει στα κλασσικά ειρμολόγια, κακώς δεν έχω του κ. Παπαχρήστου.Αφού ψάλλουμε κάθε Κυριακή στην ενορία μας αργές καταβασίες, στιχολογία των αίνων και αργές δοξολογίες, κακώς δεν οικονομούμε κι άλλο χρόνο για να πούμε όλους τους κανόνες (όχι μόνο του μηναίου, αλλά και τους αναστάσιμους) και δεν είμαστε φυσικά και καλοί ψάλτες επειδή δεν γνωρίζουμε το συγκεκριμένο αυτόμελο.
Απάντηση στο ερώτημα όμως δεν μου δώσατε. Που είναι το αυτόμελο;
Προσόμοια στον αυριανό κανόνα του προφήτου, ωδή α΄.
Επισυνάπτω την α΄ωδή καθώς και τους κανόνες της 02/12.Προσόμοια στον αυριανό κανόνα του προφήτου, ωδή α΄.
Επισυνάπτεται το αρχείο.π. Μάξιμε χρόνια πολλά. Να που μας ξανασυναντάει αυτός ο ειρμός... όπως σωστά προβλέψατε!
κ. Βασίλη, δεν κάνετε ακόμη μία χάρη, μιας και αυτήν την φορά θα το πετυχαίνουμε σίγουρα κάθε χρόνο Κυριακή; έτσι κι αλλιώς τα ευχαριστώ σε σας είναι πλέον λίγα...
Δημήτρη χρόνια πολλά... τώρα τον έμαθα...
Εμεις το ψαλαμε σε τριτο ηχο οπως εγραφε το μηναιο που μας δειχνει και η εικονα. Τα παλια ωστοσο το εχουν σε τεταρτο οπως στην αλλη εικοναΦοβάμαι ότι κάποια παρανόηση δική μου είναι, αλλά η γ' ωδή των Αγίων της Κυριακής μετά τα Χριστούγεννα ("Τὸ στερέωμα τῶν ἐπὶ σοὶ...") σε ήχο δ' είναι διάφορη της της Υπαπαντής σε γ'; Και αν ναι (όπως φαίνεται), στον Παπαχρήστου και τον Ιωαννίδη υπάρχει μόνο πάλι;
Ευχαριστώ.
π. Μάξιμε, ίσως έχουμε εν προκειμένω την περίπτωση ειρμού με ίδια λόγια σε άλλο ήχο;
http://analogion.com/forum/showpost.php?p=115269&postcount=6