Καταρχήν έχουμε ως δεδομένο ότι πρέπει να ψαλεί ένα τρισάγιο της Θείας Λειτουργίας στον ήχο της Κυριακής. Πράγμα που ούτε ως δεδομένο έχω και ούτε το πράττω. Κι όχι μόνο για λόγους "τυπικού" αλλά και για λόγους πρακτικούς αφού κατά κανόνα έχουμε κάθε Κυριακή συλλείτουργο. Γνωστό μάθημα είναι. Κλασσικό με την αυστηρή έννοια του όρου δεν είναι. Δεν δέχομαι ότι ψάλλεται από τους περισσότερους ψάλτες.
Αναρωτιέσαι και μόνος σου δίνεις απαντήσεις. Εγώ τί άλλο να πώ. Δεν τα αγνοούσε. Προφανώς δεν ήθελε να τα πεί. Είπε τόσα και τόσα. Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω αυτόν τον καημό να έχει πεί δε και καλά ο Στανίτσας το Τρισάγιο του Καλογήρου... Δεν έχουμε ηχογραφήσεις με την δ', ε', στ', ζ', η' και θ' ωδή του Κανόνα. Τί σημαίνει; ότι αγνοούσε τα μέλη; δεν ήξερε να ψάλλει; κι όμως υποστήριζε πάρα πολύ ότι "ψάλτης είναι αυτός που ξέρει να ψάλλει κανόνες..."
Αν και με τις ταμπέλες κλασσικό και μή κλασσικό δεν θα βγάλουμε άκρη εντούτοις και τα Χερουβικά του Φωκαέως δεν τα θεωρώ "τόσο κλασσικά" όσο τουλάχιστον του Πέτρου. Από κει και πέρα δε με ενδιαφέρει προσωπικά αυτή η κουβέντα και δε με απασχολούν τέτοια ζητήματα. Απλά επαναλαμβάνω ότι δεν δέχομαι ότι ψάλλεται από όλους το Τρισάγιον του Καλογήρου. Ευχαριστώ.