Συναυλία της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας στο Βέλγιο

Status
Not open for further replies.
Τ`αὐτό ἀναρωτιέμαι κι ἐγώ. Κάπου νομίζω ὅτι ἀναζητοῦν εὐλογίες τοῦ Ἄρχοντος ἤ μπόνους γιά ταξίδια.

Ἀς πᾶμε καί στήν ἄλλη πλευρά ἡ ὁποία ἐπειδή ἔκανε τό λάθος νά ἐπαινέσει τήν χορωδία τοῦ Στανίτσα στό Βέλγιο βρέθηκε κατηγορούμενη καί ἀμυνόμενη γιά τό τραγικό λάθος νά ἀναφέρει γεγονότα πού δέν ξέραμε.

δε σε πιάνω...
:confused:

Αγαπητέ Νίκο μην παρασύρεσαι.Όπως λέει εύστοχα και ο Ηλίας Τον ίδιο Τριαδικό Θεό υμνούμε.Τα χίλια δίκια που μπορεί να έχεις εξανεμίζονται με τις προτάσεις σου για εξομολογήσεις και κληροδοτήσεις.Η αλήθεια είναι ότι προκλήθηκες.Το ότι έχουμε όλοι μας γούστα,αδυναμίες και έρωτα με ψάλτες ή χορωδίες ούτε λόγος.Να δω όμως πότε επιτέλους θα ερωτευθούμε την ταπείνωση,την δωρικότητα και την ανόθευτη ασκητικότητα σ'όλο το φάσμα της ζωής μας.

με συγχωρείς, αλλά δεν είναι έτσι.
δεν παρασύρομαι.
δεν έχω δίκιο, μόνο γνώμη.
δεν εχεις ακούσει κ δεν εχεις δει cd's που ερμηνεύουν μελη συμφωνα με το Πατριαρχικό ύφος;; ποίος το έδωσε σε ποιόν;;; και εν τέλει ποίος δικαιούται να το διαφημίζει!!!
προκαλούμαι κάθε φορά που κάποιος, βρίσκει αφορμή να βγάλει ... κάθε φορά που αναφέρεται κάπου η ΕΛΒΥΧ.
στην ερώτηση να σου απαντήσω εγώ ή κάποιος που λέει ότι είναι(;)της Πατριαρχικής σχολής (περί ταπείνωσης);;;
ΥΓ: συνειδητά, κάθε φορά που θα καταφέρεται κάποιος εναντίον της ΕΛΒΥΧ χωρίς λόγο, θα απαντω (αν το καταλαβω-δω).
ΥΓ2: μπορείς σε διάφορα μέρη-τμήματα του φόρουμ να δεις κλειδωμένα θέματα σε ασχετες κ ξεκάρφωτες κατηγορίες θεμάτων.
νισαφι πια.

με συγχωρείς, αλλά δεν είναι έτσι.
δεν παρασύρομαι.
δεν έχω δίκιο, μόνο γνώμη.
δεν εχεις ακούσει κ δεν εχεις δει cd's που ερμηνεύουν μελη συμφωνα με το Πατριαρχικό ύφος;; ποίος το έδωσε σε ποιόν;;; και εν τέλει ποίος δικαιούται να το διαφημίζει!!!
προκαλούμαι κάθε φορά που κάποιος, βρίσκει αφορμή να βγάλει ... κάθε φορά που αναφέρεται κάπου η ΕΛΒΥΧ.
στην ερώτηση να σου απαντήσω εγώ ή κάποιος που λέει ότι είναι(;)της Πατριαρχικής σχολής (περί ταπείνωσης);;;
ΥΓ: συνειδητά, κάθε φορά που θα καταφέρεται κάποιος εναντίον της ΕΛΒΥΧ χωρίς λόγο, θα απαντω (αν το καταλαβω-δω).
ΥΓ2: μπορείς σε διάφορα μέρη-τμήματα του φόρουμ να δεις κλειδωμένα θέματα σε ασχετες κ ξεκάρφωτες κατηγορίες θεμάτων.
νισαφι πια.

Η ταπείνωση αφορά όλους.Και κυρίως αυτούς που ξεπερνούν κατά πολύ το μέτρο.Εκτός και αν νομίζεις ότι είμαι κι εγώ κάποιος μπροστινός ή ρουφιάνος που υποστηρίζω τεχνηέντως και ύπουλα συγκεκριμένη πλευρά.Ένας άσημος,απλός και μέτριος ψαλτάκος είμαι.Προσπάθησε να μην είσαι οξύς και ειρωνικός στις ανταπαντήσεις σου.Το ίδιο πρέπει να ισχύει για όλους τους αδελφούς του ψαλτολογίου.Το να αντιμετωπίζεις με έντονο τρόπο όποιον κάνει καλοπροαίρετη ή κακοπροαίρετη κριτική στην ΕΛΒΥΧ ή σε οποιονδήποτε ψάλτη,μουσικολόγο και σχολή σου δίνει πόντους όσον αφορά το αγωνιστικό και μαχητικό σου προφίλ.Ταυτόχρονα όμως σου αφαιρεί από αντικειμενικότητα και δημιουργείς αρνητικό αντίκτυπο σ'όλο το ψαλτολόγιο και ειδικά σε άτομα ταπεινά και αποστασιοποιημένα από τέτοιες διαμάχες.Γίνεται αρνητική διαφήμιση,εμπλέκονται καλοθελητές και καιροσκόποι και τελικά καταλήγουμε να χαλάμε τις καρδιές μας.

Η ταπείνωση αφορά όλους.Και κυρίως αυτούς που ξεπερνούν κατά πολύ το μέτρο.Εκτός και αν νομίζεις ότι είμαι κι εγώ κάποιος μπροστινός ή ρουφιάνος που υποστηρίζω τεχνηέντως και ύπουλα συγκεκριμένη πλευρά.
οχι
Προσπάθησε να μην είσαι οξύς και ειρωνικός στις ανταπαντήσεις σου.Το ίδιο πρέπει να ισχύει για όλους τους αδελφούς του ψαλτολογίου.Το να αντιμετωπίζεις με έντονο τρόπο όποιον κάνει καλοπροαίρετη ή κακοπροαίρετη κριτική στην ΕΛΒΥΧ ή σε οποιονδήποτε ψάλτη,μουσικολόγο και σχολή σου δίνει πόντους όσον αφορά το αγωνιστικό και μαχητικό σου προφίλ.Ταυτόχρονα όμως σου αφαιρεί από αντικειμενικότητα και δημιουργείς αρνητικό αντίκτυπο σ'όλο το ψαλτολόγιο και ειδικά σε άτομα ταπεινά και αποστασιοποιημένα από τέτοιες διαμάχες.Γίνεται αρνητική διαφήμιση,εμπλέκονται καλοθελητές και καιροσκόποι και τελικά καταλήγουμε να χαλάμε τις καρδιές μας
δεν έχεις άδικο, αλλά σκέψου πόσο αντικειμενικοί είναι οι άλλοι...
κ πόσο μένουν τα γραφομενα των αντικειμενικών στο φόρουμ κ πόση εντύπωση κάνουν αν δεν υπάρχει απάντηση.
όσο για την ειρωνεία, δεν τους φτάνω ούτε στο μικρό δαχτυλάκι.
το αρνητικό αντίκτυπο σε όλο το ψαλτολόγιο πως προέκυψε;; ασκώ τόση επίδραση κ δεν το ξέρω;;
πειράζω κανέναν;; η αλήθεια είναι πως μια φορά μίλησα κάπως σε μελος του φόρουμ κ απο τότε κόψαμε...
πάντως, μετα τη δημόσια αναφορά σου για αρνητικό αντικτυπο, σου λέω οτι πριν αλέκτωρ λαλήσει, θα δεχτω ΠΜ συμμόρφωσης.
χαίρε...

οχι

δεν έχεις άδικο, αλλά σκέψου πόσο αντικειμενικοί είναι οι άλλοι...
κ πόσο μένουν τα γραφομενα των αντικειμενικών στο φόρουμ κ πόση εντύπωση κάνουν αν δεν υπάρχει απάντηση.
όσο για την ειρωνεία, δεν τους φτάνω ούτε στο μικρό δαχτυλάκι.
το αρνητικό αντίκτυπο σε όλο το ψαλτολόγιο πως προέκυψε;; ασκώ τόση επίδραση κ δεν το ξέρω;;
πειράζω κανέναν;; η αλήθεια είναι πως μια φορά μίλησα κάπως σε μελος του φόρουμ κ απο τότε κόψαμε...
πάντως, μετα τη δημόσια αναφορά σου για αρνητικό αντικτυπο, σου λέω οτι πριν αλέκτωρ λαλήσει, θα δεχτω ΠΜ συμμόρφωσης.
χαίρε...

Έχεις απόλυτο δίκιο.Το αρνητικό αντίκτυπο προκύπτει όταν βάζουμε τη σπίθα και καταλήγουμε σε πυρκαγιά.Φυσικά και δεν πειράζεις κανέναν.Η ελευθερία γνώμης και άποψης είναι από τα ατού του forum.Ενοχλούμαστε όμως καμιά φορά εμείς οι απ'έξω όταν συνεχίζεται μια αντιπαράθεση και καταλήγει σε κοκορομαχία.Μ'αρέσει πάρα πολύ τα αίματα να ανάβουν που και που,αλλά να'χουμε και κατά νου πότε πρέπει να υποχωρούμε.Και η υποχώρηση σ'αυτή τη περίπτωση δεν είναι πράξη δειλίας αλλά στάση ευθύνης και ανωτερότητας.

Το άκουσμα της ΕΛΒΥΧ είναι σαφώς πιο κοντά στα δυτικά αυτιά και γενικότερα στο στυλ της δυτικής θρησκευτικής μουσικής από το άκουσμα μιας παραδοσιακής πατριαρχικής ή αγιορείτικης χορωδίας

Για μένα, άκουσμα δυτικό όπως λες, δηλαδή διαστήματα ίδια ή παρόμοια με πιάνου για παράδειγμα με συνοδεία ισοκρατήματος καθαρά δυτικής αντίληψης, ακούω κυρίως από κάποιους ψάλτες πατριαρχικούς ή από μαθητές πατριαρχικών ή υπέρμαχους του δήθεν πατριαρχικού ύφους, ακόμα και από κάποιους αγιορείτες. Τα ξέρεις αυτά και απορώ γιατί τα γράφεις. Δε θα το προχωρήσω περισσότερο. Δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούν ονόματα. Αν δε γίνομαι κατανοητός προφανώς πρόκειται για διαφορετική ακουστική αντίληψη όπως έγραψα σε άλλο θέμα. Σεβαστή η άποψή σου, τη δεχόμαστε και σε ευχαριστούμε για τη δημόσια τοποθέτησή σου αγαπητέ Νίκο ως αμιγώς υποκειμενική άποψη όμως.

Και με δεδομένη και τη γνωστή μανία της γνωστής σχολής για δημόσιες σχέσεις και συναυλίες στο εξωτερικό, δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσουν τέτοιου είδους προσκλήσεις.

Επίσης αυτό δε μπορεί να σταθεί ως αφατρίαστη προσέγγιση στο θέμα μας και το γνωρίζεις. Άλλωστε το να ονομάζω με τόσο άνεση κάποιον πως έχει μανία για δημόσιες σχέσεις ξεφεύγει πλέον από τα όρια της ψαλτικής.

Αγαπητέ "Θανασάκη", εάν είσαι νέος, όπως φαίνεται και ελπίζω, τότε καλύτερα άκουσε περισσότερο (και περισσότερους), διάβασε περισσότερο, ψάλλε περισσότερο και μη την "μπαίνεις" (ή "βγαίνεις") τόσο άγαρμπα σε ανθρώπους που ξέρουν πέντε πράγματα παραπάνω από σένα (έχουν πάθει κι έχουν μάθει). Υπάρχουν κι άλλοι αρμοδιότεροι να μιλήσουν θετικά για την ΕλΒυΧ. Να πεις τη γνώμη σου βέβαια, αλλά νομίζω ότι το παράκανες. Προσωπική γνώμη όλα αυτά.

Κυριε Διαχειριστα προτου βιαστειτε να μου κανετε την "παρατηρηση" καλο θα ηταν να ανατρεχατε μερικες σελιδες πιο πισω κ οχι να κανουμε τα στραβα ματια.Επισης η ηλικια δεν μειωνει την ισχυ των λογων καποιου εφοσον εχουμε δημοκρατια κ ελευθερια αποψης.Ακομη τις αποψεις μου οπως βλεπετε απο τα θενκς τις ασπαζονται κ αλλα μελη του φορουμ επομενως καλο θα ηταν να χτυπησετε το προβλημα στη ριζα του.

Για μένα, άκουσμα δυτικό όπως λες, δηλαδή διαστήματα ίδια ή παρόμοια με πιάνου για παράδειγμα με συνοδεία ισοκρατήματος καθαρά δυτικής αντίληψης, ακούω κυρίως από κάποιους ψάλτες πατριαρχικούς ή από μαθητές πατριαρχικών ή υπέρμαχους του δήθεν πατριαρχικού ύφους, ακόμα και από κάποιους αγιορείτες. Τα ξέρεις αυτά και απορώ γιατί τα γράφεις. Δε θα το προχωρήσω περισσότερο. Δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούν ονόματα. Αν δε γίνομαι κατανοητός προφανώς πρόκειται για διαφορετική ακουστική αντίληψη όπως έγραψα σε άλλο θέμα. Σεβαστή η άποψή σου, τη δεχόμαστε και σε ευχαριστούμε για τη δημόσια τοποθέτησή σου αγαπητέ Νίκο ως αμιγώς υποκειμενική άποψη όμως.

Τι εννοεις εδω αγαπητε Eiryk;

Μαλλον για τους δηθεν υπερμαχους του πατριαρχικου υφους,μιλας.....
Και οχι για το δηθεν πατριαρχικο υφος....:wink:

Και γιατι δε μας λες ονοματα,οχι ψαλτων μη πατριαρχικου υφους και παραδοσης(ψευτοπατριαρχικων οπως λες),αλλα ονοματα,που ακολουθουν πιστα την παραδοση και την κρατουν ανοθευτη και μακρυα απο ξενες προσθηκες;....
Σιγουρα ολοι θα θελουμε να τους εχουμε σαν αντικειμενο μελετης παιρνοντας οφελιμα πραγματα απ'αυτους.... :wink:
Εγω περιμενω....

Last edited by a moderator:
το κατω κατω κυριοι (και δεν αναφερομαι σε εσας προσωπικα) ας στειλετε εσεις τις δικες σας χορωδιες που ειναι καλυτερες απο την ΕΛΒΥΧ να "μαθουμε" και εμεις οι "οφρακες" τα μερακλιδηκα.

Γιὰ νὰ μάθεις πὼς δουλεύει τὸ Σύστημα καὶ τὶ θὰ πεῖ συστημικὸς παράγων μπὲς στὴ ΔΙΑΥΓΕΙΑ, πληκτρολόγησε στην ἀναζήτηση: Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία, μελέτησε τὰ ἀποτελέσματα καὶ μετὰ ξαναγράψε περὶ μετάβασης στὸ ἐξωτερικό, γιατὶ καὶ πὼς.

Χριστός Ανέστη!!!

Πάντα το ίδιο, μόνιμο πρόβλημα...Η ΕΛΒΥΧ, ο Αγγελόπουλος, οι μαθητές του, τα διαστήματα Καρά, η εκτέλεση των μαθημάτων...Όλα τα υπόλοιπα θέματα τα ψαλτικά τα έχουμε λύσει και ασχολούμαστε (και κάποιοι μάλιστα λυσσαλέα) μόνο με αυτό και κάποιοι από εδώ μέσα το έχουν θέσει σε σκοπό ζωής να πολεμούν κατά κάποιο τρόπο τους προαναφερθέντες "αιρετικούς''... Επιτέλους κύριοι, ας σταματήσει κάπου εδώ αυτό πια, δεν κουραστήκατε; Ας ψάλλουμε τον Θεό συνετώς και όπως μπορεί ο καθένας και με το τάλαντο το φωνητικό που δόθηκε στον καθένα ξεχωριστά...Δεν θα δοθεί λόγος στον Θεό για την μουσική που γνωρίζει ο καθένας μας...
Και επί του προκειμένου, ο κύριος Αγγελόπουλος έκανε την προσπάθειά του, έκανε τον αγώνα του, μιλούσε και μιλάει ΠΑΝΤΟΤΕ με αποδείξεις και έργα...Πλην ελαχίστων, οι περισσότεροι εδώ πυροβολούν με το που θα δουν απλώς ΕΛΒΥΧ ατεκμηρίωτα...
Λέμε για τις έλξεις της ΕΛΒΥΧ...Τα ισοκρατήματα ρωτώ των...δήθεν πατριαρχικών μας αρέσουν;
Θα κάνω μια απλή ερώτηση: Όταν μπαίνει κάποιο θέμα για κάποιο ψάλτη τύπου Πρίγγο, Στανίτσα, (που ειλικρινά κούρασε το γεγονός ότι κάποιοι τους έχουν αναγάγει σε...θεούς, λες και δεν έκαναν λάθη ποτέ) κ.λ.π., γιατί συνήθως παρουσιάζονται να συνομιλούν οι ίδιοι και οι ίδιοι και να ανταλλάσουν thanks; Γιατί για την ΕΛΒΥΧ πάλι οι ίδιοι εμφανίζονται κυρίως; Υπάρχουν πολλά μέλη της ΕΛΒΥΧ στο Ψαλτολόγιο που δεν φαίνεται να πολυασχολούνται κιόλας με το αν κάποιος βάλλει εναντίον τους ή όχι... Αντιθέτως, συνεχίζουν απτόητοι το έργο τους και τους ευχαριστούμε γι'αυτό...Ας πράξουμε όλοι αναλόγως χωρίς να τσακωνόμαστε μεταξύ μας...
Τα παραπάνω δεν γράφονται με καμία διάθεση διένεξης παρά προβληματισμού και μόνο...Καλή δύναμη σε όλους...

Χριστός Ανέστη!!!

Πάντα το ίδιο, μόνιμο πρόβλημα...Η ΕΛΒΥΧ, ο Αγγελόπουλος, οι μαθητές του, τα διαστήματα Καρά, η εκτέλεση των μαθημάτων...

Σὺ εἶπας ...:rolleyes:

Θα κάνω μια απλή ερώτηση: Όταν μπαίνει κάποιο θέμα για κάποιο ψάλτη τύπου Πρίγγο, Στανίτσα, (που ειλικρινά κούρασε το γεγονός ότι κάποιοι τους έχουν αναγάγει σε...θεούς, λες και δεν έκαναν λάθη ποτέ) κ.λ.π.,

γιατί συνήθως παρουσιάζονται να συνομιλούν οι ίδιοι και οι ίδιοι και να ανταλλάσουν thanks;

Γιατί για την ΕΛΒΥΧ πάλι οι ίδιοι εμφανίζονται κυρίως;
Υπάρχουν πολλά μέλη της ΕΛΒΥΧ στο Ψαλτολόγιο που δεν φαίνεται να πολυασχολούνται κιόλας με το αν κάποιος βάλλει εναντίον τους ή όχι...

Καλὰ κάνουν καὶ οἱ μὲν καὶ οἱ δὲ. Ἄλλωστε τᾶ 'χουμε ξαναπεῖ, οἱ πρῶτοι εἶναι «ἐκβαρβαρισμένοι» ψάλτες τῆς σειρᾶς :rolleyes:, οἱ δεύτεροι τὸ ψαλτικὸ «ἅλας» τῆς γῆς. Μόνο ποὺ τὸ πολὺ ... ἀλάτι ἀνεβάζει τὴν πίεση μέ δυσάρεστες ἐπιπτώσεις ...:cool:

Πέραν αὐτοῦ δὲν τὸ 'πιασα τὸ παραμύθι, ὑπάρχει κανὰ πρόβλημα μὲ τὶς παρέες τοῦ καθενὸς ἐδῶ μέσα; Θὰ μᾶς πεῖς καὶ μὲ ποιοὺς θὰ συνομιλοῦμε έδῶ μέσα ἤ ποιοὺς θὰ εὐχαριστοῦμε καὶ ποιοὺς ὄχι;

Λίγο φασίζουσα νοοτροπία διαβλέπω καὶ ἐφιστῶ τὴν προσοχή ...

''....γιατί συνήθως παρουσιάζονται να συνομιλούν οι ίδιοι και οι ίδιοι και να ανταλλάσουν thanks;...''

Και γιατι να ειναι κακο αυτο;;...:confused:

''....Ας ψάλλουμε τον Θεό συνετώς και όπως μπορεί ο καθένας και με το τάλαντο το φωνητικό που δόθηκε στον καθένα ξεχωριστά...Δεν θα δοθεί λόγος στον Θεό για την μουσική που γνωρίζει ο καθένας μας...''

Ε,ναι μωρε.... Δεν βαριεσαι... Ολοι τον ιδιο Θεο ψαλουμε,γιατι να τσακωνομαστε;...:rolleyes:
Τι θελουμε στην τελικη και συζηταμε μεταξυ μας;...Ας απομωνοθουμε σ'εναν υπολογιστη ο καθενας ξεχωριστα κι ας μαθουμε μονοι μας μουσικη....
Με την επιφοιτηση του Αγ, Πνευματος...
Ας ειμαστε ολοι μπατε σκυλοι,αλεστε...
Μεθαυριο ομως στον παραδεισο,δεν θα ειμαστε ολοι μαζι...:wink:
Φροντιστε λοιπον καποιοι,να μη μεινετε στην απ'εξω....:wink:

: Όταν μπαίνει κάποιο θέμα για κάποιο ψάλτη τύπου Πρίγγο, Στανίτσα, (που ειλικρινά κούρασε το γεγονός ότι κάποιοι τους έχουν αναγάγει σε...θεούς, λες και δεν έκαναν λάθη ποτέ) κ.λ.π.,

Φίλε κάπως ετσι ξεκινούν οι Δαιφοροποιήσεις.

Δεν αναγνωρίζονται ο Ναυπλιώτης, ο Πρίγγος και ο Στανίτσας ως λήπτορες και συνεχιστές της Παράδοσης

Θα τους συγκρίνετε και με κάποιον μαθηταρά ( Θανασάκης έφη ) της Αιόλου;

''....γιατί συνήθως παρουσιάζονται να συνομιλούν οι ίδιοι και οι ίδιοι και να ανταλλάσουν thanks;...''

Και γιατι να ειναι κακο αυτο;;...:confused:

''....Ας ψάλλουμε τον Θεό συνετώς και όπως μπορεί ο καθένας και με το τάλαντο το φωνητικό που δόθηκε στον καθένα ξεχωριστά...Δεν θα δοθεί λόγος στον Θεό για την μουσική που γνωρίζει ο καθένας μας...''

Ε,ναι μωρε.... Δεν βαριεσαι... Ολοι τον ιδιο Θεο ψαλουμε,γιατι να τσακωνομαστε;...:rolleyes:
Τι θελουμε στην τελικη και συζηταμε μεταξυ μας;...Ας απομωνοθουμε σ'εναν υπολογιστη ο καθενας ξεχωριστα κι ας μαθουμε μονοι μας μουσικη....
Με την επιφοιτηση του Αγ, Πνευματος...
Ας ειμαστε ολοι μπατε σκυλοι,αλεστε...
Μεθαυριο ομως στον παραδεισο,δεν θα ειμαστε ολοι μαζι...:wink:
Φροντιστε λοιπον καποιοι,να μη μεινετε στην απ'εξω....:wink:
Αναμεσα στην απομονωση στον υπολογιστη,περιμενοντας την εξ αγιου πνευματος επιφοιτηση και στους μεταξυ μας τσακωμους,δεν υπαρχει μεση οδος??

Κύριε domesticus, αντιπαρέρχομαι τα σχόλιά σας για το "ψάλτες της σειράς και το "εκβαρβαρισμένοι", και θα σας απαντήσω με τον ίδιο τρόπο ότι "συ είπας"...
Σχετικά με το "ψαλτικό άλας της γης"το βρίσκω επιεικώς αστείο και επειδή η διάθεσή σας είναι επιθετική, (ενώ προσωπικά ξεκαθάρισα πως δεν έχω καμία διάθεση διένεξης και με κανέναν από εδώ), απλώς θα θεωρήσω πως είστε κι εσείς από αυτούς που δυστυχώς έχουν θεοποιήσει ψάλτες...Ήταν απλοί άνθρωποι με ένα ιδιαίτερο φωνητικό τάλαντο και τίποτε παραπάνω...Όσο και να φωνάζετε και να βαυκαλίζεστε οι λάτρεις του...είδους, δεν μας πείθετε περί του...άλατος και των λοιπών...Υπάρχουν (δόξα τω Θεώ) και άλλες σχολές ύφους και μουσικής...
Εάν καταλάβατε από το μήνυμά μου φασίζουσα νοοτροπία και ότι σας υπέδειξα με ποιον θα κάνετε παρέα και με ποιον θα συνομιλείτε, σας προτείνω απλώς να ξαναδιαβάσετε, βγάζοντας τα πριγγοστανιτσοειδή γυαλιά που προφανώς φοράτε...Σαν αυτά που έχουν τα προσωπάκια που βάζετε...Έθεσα απλώς ένα προβληματισμό γιατί εμφανίζονται οι ίδιοι...Αν εσάς δεν σας λέει κάτι, κανένα πρόβλημα με μένα...
Κύριε Nektarios, είναι προφανές πως έχετε παρεξηγήσει το μήνυμά μου καθώς και τα ερωτήματα που έθεσα...Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω...Να είστε όλοι καλά...

Υ.Γ. Η απάντηση στο Χριστός Ανέστη είναι Αληθώς Ανέστη...

Κύριε domesticus, αντιπαρέρχομαι τα σχόλιά σας για το "ψάλτες της σειράς και το "εκβαρβαρισμένοι", και θα σας απαντήσω με τον ίδιο τρόπο ότι "συ είπας"...
Σχετικά με το "ψαλτικό άλας της γης"το βρίσκω επιεικώς αστείο και επειδή η διάθεσή σας είναι επιθετική, (ενώ προσωπικά ξεκαθάρισα πως δεν έχω καμία διάθεση διένεξης και με κανέναν από εδώ), απλώς θα θεωρήσω πως είστε κι εσείς από αυτούς που δυστυχώς έχουν θεοποιήσει ψάλτες...Ήταν απλοί άνθρωποι με ένα ιδιαίτερο φωνητικό τάλαντο και τίποτε παραπάνω...Όσο και να φωνάζετε και να βαυκαλίζεστε οι λάτρεις του...είδους, δεν μας πείθετε περί του...άλατος και των λοιπών...Υπάρχουν (δόξα τω Θεώ) και άλλες σχολές ύφους και μουσικής...
Εάν καταλάβατε από το μήνυμά μου φασίζουσα νοοτροπία και ότι σας υπέδειξα με ποιον θα κάνετε παρέα και με ποιον θα συνομιλείτε, σας προτείνω απλώς να ξαναδιαβάσετε, βγάζοντας τα πριγγοστανιτσοειδή γυαλιά που προφανώς φοράτε...Σαν αυτά που έχουν τα προσωπάκια που βάζετε...Έθεσα απλώς ένα προβληματισμό γιατί εμφανίζονται οι ίδιοι...Αν εσάς δεν σας λέει κάτι, κανένα πρόβλημα με μένα...
Κύριε Nektarios, είναι προφανές πως έχετε παρεξηγήσει το μήνυμά μου καθώς και τα ερωτήματα που έθεσα...Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω...Να είστε όλοι καλά...

Υ.Γ. Η απάντηση στο Χριστός Ανέστη είναι Αληθώς Ανέστη...

Τὸ τὶ θεωρεῖς γιὰ τοὺς κεκοιμημένους Ἄρχοντες Πρωτοψάλτες τῆς Μεγάλης Ἐκκλησίας μὲ ἀφήνει παγερὰ ἀδιάφορο, ὅπως καὶ τὰ ... πτερόεντα σχόλιά σου.

Ὅσο γιὰ τοὺς ἐπιτηδευμένα ἀνεπιτήδευτους ... «προβληματισμοὺς» τὸ 'χουμε ἀκούσει τὸ ... παραμυθάκι τῆς προπαγάνδας πολλὲς φορὲς μέχρι τώρα.

Ὅσο γιὰ τὴν ἀνάγνωση εὐχαρίστως νὰ βγαλω τὰ γυαλιά ποὺ μοῦ ἀποδίδεις, ἀρκεῖ νὰ πετάξεις τὶς παρωπίδες ...

ΥΓ1. Ἀναρωτήσου γιατὶ γνωστὸς θιασώτης τῶν ἀπόψεων τοῦ κ. Ἀγγελόπουλου ἀσχολεῖται ἐκτεταμένα καὶ ἐπισταμένα μὲ τὴν ἔκδοση τῶν κειμένων τοῦ ἀειμνήστου Ἄρχοντος Πρωτοψάλτου τῆς Μεγάλης Ἐκκλησίας Κ. Πρίγγου.

ΥΓ2. Εὐχὲς ἅμα θέλω ἀνταλλάσσω ...

Αναμεσα στην απομονωση στον υπολογιστη,περιμενοντας την εξ αγιου πνευματος επιφοιτηση και στους μεταξυ μας τσακωμους,δεν υπαρχει μεση οδος??
Εσυ τι προτιμας; Την απομονωση στον υπολογιστη και την επιφοιτηση ή το να αποκτησεις γνωσεις, μεσω συζητησεων και ακουσματα διπλα σε δυνατους συναδελφους,για να γινεις ενας καλος ψαλτης;....
Εγω παντως προτιμαω το 2ο....:wink:

Last edited:
Εσυ τι προτιμας; Την απομονωση στον υπολογιστη και την επιφοιτηση ή το να αποκτησεις γνωσεις, μεσω συζητησεων και ακουσματα διπλα σε δυνατους συναδελφους,για να γινεις ενας καλος ψαλτης;....
Εγω παντως προτιμαω το 2ο....:wink:

Μα αυτο ακριβως ειπα.Το διπολο δεν ειναι απομονωση η τσακωμος.
Προφανως κι εγω επιλεγω το δευτερο.Η συζητηση ομως εχει καποιες προυποθεσεις,δε νομιζεις???
Οταν υπαρχει εμπαθεια,αγενεια και διαθεση για ετικεταρισμα και τοποθετηση ταμπελας δε νομιζω οτι αυτο χαρακτηριζεται "συζητηση".
Και δυστυχως,συναντω πολλες φορες εδω μεσα τετοια συμπεριφορα.

Μα αυτο ακριβως ειπα.Το διπολο δεν ειναι απομονωση η τσακωμος.
Προφανως κι εγω επιλεγω το δευτερο.Η συζητηση ομως εχει καποιες προυποθεσεις,δε νομιζεις???
Οταν υπαρχει εμπαθεια,αγενεια και διαθεση για ετικεταρισμα και τοποθετηση ταμπελας δε νομιζω οτι αυτο χαρακτηριζεται "συζητηση".
Και δυστυχως,συναντω πολλες φορες εδω μεσα τετοια συμπεριφορα.

Ε,αν βλεπεις καταστασεις που σου σηκωνεται η....τριχα,τοτε,τι θα κανεις;
Θα πεις και μια κουβεντα παραπανω. Αυτο ειναι ολο.... :wink:
Εννοια σου...Καλο μας κανει...Δεν βαριωμαστε κιολας... :wink:

Για μένα, άκουσμα δυτικό όπως λες, δηλαδή διαστήματα ίδια ή παρόμοια με πιάνου για παράδειγμα με συνοδεία ισοκρατήματος καθαρά δυτικής αντίληψης, ακούω κυρίως από κάποιους ψάλτες πατριαρχικούς

Πατριαρχικούς ψάλτες ἐννοῦμε φυσικά Ναυπλιώτη, Πρίγγο, Στανίτσα.
Ποιός ξέφυγε ἀπ' αὐτούς στά διαστήματα;

Status
Not open for further replies.
Back