Επεξεργασία video

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Παλαιό Μέλος
Μπορεί κάποιος Χριστιανός να με καθοδηγήσει πώς και με ποιό πρόγραμμα μπορώ να επεξεργαστώ video και συγκεκριμένα να κόψω κάποια κομμάτια από video?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιο βοηθήσει.
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Εάν θέλεις να κόψεις απλώς ένα κομμάτι από ένα αρχείο video, το καλύτερο πρόγραμμα γι' αυτή τη δουλειά είναι το avidemux. Κι αυτό για δύο λόγους: πρώτον γιατί κόβει πολύ εύκολα με οπτικό τρόπο αυτό που θέλεις και δεύτερον γιατί όταν το σώζεις δεν το "επανακωδικοποιεί", αλλά έχει τη δυνατότητα να το σώσει με την υπάρχουσα μορφή βίντεο και ήχου, ώστε να σωθεί σε λίγα δευτερόλεπτα, όσο μεγάλο κι αν είναι το αρχείο βίντεο (ακόμα και ταινία πολλών GB), ενώ αν γίνει επανακωδικοποίηση, αυτό θα πάρει πολύ ώρα. Η επανακωδικοποίηση βέβαια είναι αναγκαία αν κάνεις και άλλες δουλειές (αλλάξεις διαστάσεις, κολλήσεις υποτίτλους κλπ.), όχι όμως αν θες απλώς να κόψεις ένα ή περισσότερα τμήματα του βίντεο, πράγμα που γίνεται στο άψε-σβήσε. Η διαδικασία είναι η εξής:
1. Πετάς το βιντεάκι με το ποντίκι στο avidemux. Σε ό,τι μηνύματα τυχόν σου εμφανίσει, πατάς Yes.
2. Βρίσκεις την αρχή του σημείου που θέλεις να κόψεις και πατάς το κουμπί Α από τα κουμπιά στην κάτω μπάρα του avidemux
3. Βρίσκεις το τέλος του σημείου που θέλεις να κόψεις και πατάς το κουμπί Β
4. Πατάς το πλήκτρο Del από το πληκτρολόγιό σου και η σκηνή κόβεται
5. Αν θες να κόψεις κι άλλες σκηνές, επαναλαμβάνεις τη διαδασία κοψίματος. Όταν τελειώσεις και θες να σώσεις το τροποποιημένο video, κοίτας αριστερά το Video και το Audio να γράφουν Copy και το Format AVI (προσοχή: αν πρόκειται για βιντεάκι κατεβασμένο από youtube, επίλεξε στο Audio=>mp3, γιατί αλλιώς θα έχεις πρόβλημα με τον ήχο) και πατάς File=> Save=> Save Video... ή την πρώτη δισκετούλα από την πάνω μπάρα εργαλείων του avidemux. Επιλέγεις πού θέλεις να σωθεί το αρχείο και του δίνεις ένα όνομα, γράφοντας στο τέλος και την κατάληξη .avi

Κάνε αυτά και αν δυσκολευτείς πες μου να σου ξαναγράψω τις οδηγίες με εικόνες.
 
Last edited:

haris1963

παλαιότατο μέλος

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Παλαιό Μέλος
Ευχαριστώ και τον Νικόλαο και τον Χάρη για την άμεση βοήθεια!!!
Πραγματικά γράφοντας το ποιό πάνω μύνημα σκεφτόμουν και τους δύο σας ότι ένας εκ των δύο θα βοηθούσε και πραγματικά πέτυχα διάνα.Σας ευχαριστώ και τους δύο και ο Παντοδύναμος να σας χαρίζει υγεία.

Υ.Γ. Μόνο στο λόττο δεν τα βρίσκω τα άτιμα.
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Υπάρχει πρόγραμμα για vista;
To avidemux λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις των windows, καθώς και σε linux και mac, όπως φαίνεται και στην ιστοσελίδα για download. Είναι ελεύθερο πρόγραμμα. Είναι ιδανικό για αφαίρεση τμημάτων βίντεο γιατί, εκτός από το βασικότερο, ότι σώζει το βίντεο αμέσως και χωρίς απώλειες (κάτι ανάλογο του mp3 direct cut, που είχαμε παρουσιάσει παλιότερα για τον ήχο) αλλά και για το ότι μπορείς πολύ εύκολα να βρεις τη σκηνή που θες: σέρνοντας τον κέρσορα πάει από σκηνή σε σκηνή και σου δείχνει τις σκηνές ενώ μετακινείσαι, ενώ έχει και βοηθητικά κουμπιά πλοήγησης στην κάτω μπάρα με τα οποία μετακινείσαι είτε στην επόμενη σκηνή, την οποία ανιχνεύει αυτόματα το πρόγραμμα, είτε στο επόμενο καρέ της ταινίας, είτε απευθείας στην αρχή και το τέλος της κλπ. Παρόμοιο πρόγραμμα είναι και το Virtual Dub, το οποίο αφαιρεί και αυτό σκηνές χωρίς επανακωδικοποίηση, αλλά το περιβάλλον του δεν είναι τόσο φιλικό.
 
Last edited:
Top