Βλέποντας την κατάντια της ΑΕΚ σε σχέση με τα χρόνια που την παρακολουθούσε τι θα λεγε αλήθεια;Τι;
σ'όλους τους Στανιτσόπληκτους του Ψαλτολογίου.Τα ποσοστά μας αδέλφια πλησιάζουν ποσοστά σε δικτατορικά καθεστώτα98% και βάλε!!!!!!!
Την επομένη ήμασταν οι δυό μας με το δάσκαλο γιατί ήταν εργάσιμη και οι υπόλοιποι πήγαν στις δουλειές τους...
Πήγα πρωΐ-πρωΐ και είδα από κοντά τον ...
Αν δεν με γελάει το αυτί μου ιερούργησε ο τότε Ζιχνών και Νευροκοπίου Νικόδημος Βαλληνδράς.
Προ του Άγιος άγιος, μου είπε ο δάσκαλος ότι στο τελικό «ωσαννά» θα καταλήξει στον άνω Βου και να κάνω ισοκράτημα τον άνω Νη. Ήταν η πρώτη φορά που είπε έτσι το ωσαννά.
Όταν ο αδελφός μου μου τηλεφώνησε για να μου ανακοινώσει το θάνατο του άρχοντα και την ημέρα που θα γινόταν η κηδεία του, ήταν πρωΐ, και το απόγευμα της επόμενης μέρας πήρα το καράβι, ενώ έβγαλα έρπητα στην πλάτη.Κυριε Γιαννου σαν νεοτερος που ειμαι θα ηθελα να σας ρωτησω.Κατα την εξοδιο ακολουθια του Αρχοντα ειχε αναφερθει το γεγονος στα ΜΜΕ της τοτε εποχης? Θυμαστε?
Όταν ο αδελφός μου μου τηλεφώνησε για να μου ανακοινώσει το θάνατο του άρχοντα και την ημέρα που θα γινόταν η κηδεία του, ήταν πρωΐ, και το απόγευμα της επόμενης μέρας πήρα το καράβι, ενώ έβγαλα έρπητα στην πλάτη.
Έγραψα το «Δεύτε τελευταίον ασπασμόν» ακούγοντας το Πάντων προστατεύεις αγαθή του κατανυκτικού της Χρυσοσπηλιώτισσας και ταξιδεύοντας, είδα τις ειδήσεις της δημόσιας τηλεόρασης που έκανε αναφορά και έδειξε φωτογραφία του δασκάλου.
Όπως έμαθα εκ των υστέρων για την μετάδοση της είδησης δραστηριοποιήθηκαν φίλοι του άρχοντα και ειδικά ο μακαρίτης Βασίλης Αγωγιάτης που φρόντισε να βρει την κατάλληλη φωτογραφία.
Όταν ο αδελφός μου μου τηλεφώνησε για να μου ανακοινώσει το θάνατο του άρχοντα και την ημέρα που θα γινόταν η κηδεία του, ήταν πρωΐ, και το απόγευμα της επόμενης μέρας πήρα το καράβι, ενώ έβγαλα έρπητα στην πλάτη.
Έγραψα το «Δεύτε τελευταίον ασπασμόν» ακούγοντας το Πάντων προστατεύεις αγαθή του κατανυκτικού της Χρυσοσπηλιώτισσας και ταξιδεύοντας, είδα τις ειδήσεις της δημόσιας τηλεόρασης που έκανε αναφορά και έδειξε φωτογραφία του δασκάλου.
Όπως έμαθα εκ των υστέρων για την μετάδοση της είδησης δραστηριοποιήθηκαν φίλοι του άρχοντα και ειδικά ο μακαρίτης Βασίλης Αγωγιάτης που φρόντισε να βρει την κατάλληλη φωτογραφία.
Υπερβολές! Εγώ δεν θυμάμαι τί έφαγα χθές!!!Ανοιχτη εγκυκλοπαιδεια ειστε κυριε Γιαννου ,σχετικα με τον αρχοντα!
Υπερβολές! Εγώ δεν θυμάμαι τί έφαγα χθές!!!
Απλά είναι γεγονότα που τα έζησα όταν η μνήμη ήταν ακμαία:wink:. Αυτό για τη μετάδοση της είδησης του θανάτου του άρχοντα, μου το είπε ο ίδιος ο Βασίλης ο Αγωγιάτης. Ότι έτρεξε για να προλάβει τους συντάκτες των δελτίων να συμπεριλάβουν την είδηση, και μου είπε χαρακτηριστικά: «Νικολάκη, εάν δεν πήγαινα, δεν θα το έλεγαν».
Η συζήτηση έγινε στην ταβέρνα του Ζωγράφου στα Σπάτα όπου πήγαμε μετά την κηδεία. Και στο τραπέζι βάλαμε ένα ποτήρι που γέμιζε και άδειζε κάθε φορά μαζί με τα δικά μας, και μουσική, ψαλμωδίες από τον άρχοντα που ήταν φίλος του Ζωγράφου.