Στο χειρόγραφο αυτό, επειδή είναι σκέτη ... γλύκα, είχε πέσει σμήνος ... μύγες και από τα .... στίγματα δεν φαινότανε. Αντίγραφο του αντιγράφου, τω αντιγράφω ώ φωτοτυπία που δεν καθάρισαν ... το τζάμι του μηχανήματος...
Όμως η ζωγραφική, η υπομονή, που μου γύρισαν τα μάτια ανάποδα, μέχρι που βλέπω ... μύγες έφεραν κάποιο αποτέλεσμα.
Σε επιστολόχαρτο του (τότε) άρχοντα Λαμπαδαρίου και κάτω από το Ελληνικό, Σλαβονικό( κείμενο.... κύριε Παναγιώτη, υπουργέ συντονισμού με κόκκινο χρώμα, που το μαύρισα γιατί δεν φαινόταν.
Κάπου υπάρχει ίσον με μια απλή από κάτω ενώ πρόκειται για διπλή. Η δεύτερη τελεία έπεσε ... άσπρο χρώμα κατά λάθος
.. η Κυριακή του Θωμά του 1959 οπότε επεσκέφθη ο τότε Σέρβος Πατριάρχης το Φανάρι. Ο Άρχων Λαμπαδάριος Θρ. Στανίτσας διηύθυνε υποδειγματικότατα τον χορό του Συλλόγου Μουσικοφίλων Κων/πόλεως, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικότατα ότι αξίζει και μέλλει να διαδεχθεί τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη Κ. Πρίγγο που είχε ήδη παραιτηθεί. Το Άξιόν εστιν δεν εψάλη εκείνη τη μέρα. Συνήθιζε να το ψάλλει μονοφωνάρικα στην Πόλη βέβαια (48'.24 κ εξ).
Δ.
Ξεχωρίστηκε καί ἀναρτήθηκε ἀπό τόν Γιάννη Μπουλμπουτζῆ.Όποιος δύναται, ας "ξεχωρίσει" κ αναρτήσει εδώ το Άξιον εστί. Αξίζει!
http://analogion.com/forum/showthread.php?p=173204#post173204... λείπει όμως το συνηθέστερο Άξιόν εστιν, χφ Ν Γιάννου, βεβαίως βεβαίως....
Δ.
Ανεβάζω ξανά τα Λειτουργικά διορθωμένα σε κάποια σημέια ως προς τη στοίχιση. Παρακαλώ οι συντονιστές ν'αντικαταστήσουν το αρχικό αρχείο. Ευχαριστώ.Ανεβάζω τη διασκευή των λειτουργικών του Πλ.Α απο τον αείμνηστο Άρχοντα Στανίτσα.
Υ.Γ. Παρακαλώ τον κ. Γιάννου, μιας και αυτός μας προσέφερε τα χειρόγραφα αυτά, να μας πει εάν τα ισοκρατήματα στο 'Αξιον εστιν' είναι σωστά ή λείπουν κάποια λόγω φθοράς του κειμένου ή αν λειπει το οτιδήποτε άλλο (λόγω φθοράς παλι), ώστε να το συμπληρώσω - διορθώσω.
Ειναι Διασκευη του Κυριου Γιωργιου Παπανικολαος απο Σαμο, καθηγητης βυζαντινης μουσικης σε PDF.
Χερουβικο, Λειτουγικα και Αξιον Εστιν - Πλ. α Φρυγιος
Ειναι Διασκευη του Κυριου Γιωργιου Παπανικολαος απο Σαμο, καθηγητης βυζαντινης μουσικης σε PDF. Τα Youtube Video πανε μαζι με το PDF που εχω ανεβαση. Ευχομαι να σας βοηθησουν.
Χερουβικο πλ. α φρυγιος - Γιωργιος Παπανικολαος
Λειτουργικα πλ. α φρυγιος - Γιωργιος Παπανικολαος
Αξιον Εστιν πλ. α φρυγιος - Γιωργιος Παπανικολαος
Παραθέτω μία μελέτη μου επί των Λειτουργικών αυτών, που βρίσκεται στις σελίδες 273 και 274 του Θεωρητικού μου. Καλό θα είναι να την διαβάσετε.