1. Εντοπίζουμε ένα χειρόγραφο που μας ενδιαφέρει π.χ. από
εδώ το «Δοξαστάριον Πέτρου Λαμπαδαρίου του Πελοποννησίου Τόμος Β΄»
2. Ανοίγουμε τον σύνδεσμο με τον τίτλο <αναλυτικά> που μας οδηγεί
στην κυρίως σελίδα του χειρογράφου, όπου βρίσκονται όλες οι σελίδες του σε μικρογραφία.
3. (Το παρακάτω ισχύει για το Firefox)
Με δεξί κλικ σε μία από τις μικρογραφίες επιλέγουμε <Προβολή πληροφοριών σελίδας>. Αυτό ανοίγει σε νέο παράθυρο
4. Σε ένα χώρο του παραθύρου εμφανίζονται όλες οι εικόνες κάτω από τον τίτλο <Διεύθυνση>. Επιλέγουμε όλες τις διευθύνσεις που αντιστοιχούν στις εικόνες που μας ενδιαφέρουν (αρχίζουν από
http://www.corgialenios.gr/files/low/............jpg) κάνουμε αντιγραφή και μετά επικόλληση σε ένα αρχείο κειμένου.
5. Με την εντολή αντικατάσταση, αντικαθιστούμε στα ονόματα όλων των συνδέσμων τη λέξη <low> με τη λέξη <medium> και την επέκταση <jpg> με <pdf>.
6. Κάνουμε αντιγραφή όλων των διορθωμένων συνδέσμων και τους μεταφέρουμε σε ένα πρόγραμμα download manager. Εγώ χρησιμοποίησα το FDM όπου γίνεται με την εντολή <File> --> <Import> --> <Import list of URLs from clipboard>.
7. Δίνουμε εντολή για μαζικό κατέβασμα όλων των συνδέσμων. Όταν αυτό τελειώσει, με κάποιο άλλο πρόγραμμα ενώνουμε τα επιμέρους PDF σε ένα αρχείο, με αλφαβητική σειρά. Εγώ χρησιμοποίησα το Adobe Acrobat Pro.