Ο Πετρόχειλος υπήρξε μία μουσική φυσιογνωμία τεραστίου διαμετρήματος. Δεν τον γνώρισα, εγώ. Έχω ακούσει όμως ότι ήταν άρχοντας στην ζωή του. Είχε ένα σπανιότατο μουσικό χάρισμα και ένα ύφος μο να δι κό . Θυμίζει Πρίγγο. Τι να ειπωθεί για τον Πετρόχειλο; Καταντάει γραφικός αυτός που προσπαθεί να τον υμνήσει, όσο καλό λεξικό οπλοστάσιο και να διαθέτει. Στην αφάνεια... Ένας Πετρόχειλος ζούσε στην αφάνεια... Αγαπητοί ιεροψάλτες. Ο καθένας στην εκκλησία του ας γράψει με τα ονόματα των δικών του και το όνομα "Ανδρέας". Μέσα από τα πιο βαθειά βάθη της καρδιάς μου εύχομαι ο Θεός να έχει αναπαύσει την ψυχή του. Μας βλέπει από ψηλά ίσως ο κυρ Ανδρέας και σκέφτεται: "Αδελφοί, υμνείστε τον Κύριό μας με όλη σας την ψυχή... Αφανώς.. Ο Κύριος σας βλέπει... Βλέπει την προαίρεσή σας, την κρυφή κατάνυξή σας". Και σίγουρα θα εύχεται όλοι μας κάποτε να στεκόμαστε δίπλα του, και δίπλα στους αγγέλους και τους αγίους, στον Παράδεισο. "Αινείτε τον Κύριον" "Γεύσασθε και ίδετε ότι χρηστός". Αιωνία η μνήμη σου, κυρ Ανδρέα..