[Suggestion] PDF reader για ipad

tomasn54

Μέλος
Χρησιμοποίησα τελευταία μία εφαρμογή pdf reader στo ipad, την Foxit MobilePDF , η οποία με εξέπληξε ευχάριστα, καθόσον στο κάτω μέρος της οθόνης έχει (κρατάει) ανοικτά τα pdf που έχεις ανοίξει, με αποτέλεσμα να μπορείς εύκολα να ανοίγεις αμέσως όποιο θέλεις η να έχεις κάνει προετοιμασία απο πριν για να μην ψάχνεσαι στη διάρκεια της Ακολουθίας. Δεν γνωρίζω να υπάρχει άλλη που να κάνει κατι τέτοιο ,αν κάποιος (απο τους ασχολούμενους με την τεχνολογία) ξέρει κάτι περισσότερο ας μας ενημερώσει σχετικά.
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
.... Δεν γνωρίζω να υπάρχει άλλη που να κάνει κατι τέτοιο ,αν κάποιος (απο τους ασχολούμενους με την τεχνολογία) ξέρει κάτι περισσότερο ας μας ενημερώσει σχετικά.


Το ebookdroid, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει έκδοση για το iOS.
 

NKontis

Παλαιό Μέλος
Δεν γνωρίζω να υπάρχει άλλη που να κάνει κατι τέτοιο ,αν κάποιος (απο τους ασχολούμενους με την τεχνολογία) ξέρει κάτι περισσότερο ας μας ενημερώσει σχετικά.

Εγώ χρησιμοποιώ, εδώ και πολλά χρόνια την εφαρμογή iAnnotatePDF. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί έχει χαρακτηριστικά που δύσκολα τα βρίσκει κάποιος μαζεμένα σε μία εφαρμογή. Δηλ.:

1. Μπορούμε να έχουμε ανοικτά ταυτοχρόνως σε tabs όσα βιβλία θέλουμε (ανάλογα με το πόσο βαριά είναι τα έγγραφά μας). Έτσι με ένα κλικ πάνω στο tab μεταφερόμαστε στο ανοικτό έγγραφο.
2. Τα tabs δεν φαίνονται γιατί τα κρύβουμε με ένα άγγιγμα της οθόνης. Έτσι δεν μας «τρώνε» χώρο από την οθόνη. Με ένα άλλο tap επί της οθόνης ξαναεμφανίζονται και πάμε στο άλλο ανοικτό βιβλίο.
3. Ο χώρος της οθόνης χρησιμοποιείται 100% από το έγγραφο και όχι από μπάρες ή κάτι παρόμοιο. Αυτές εμφανίζονται και εξαφανίζονται με ένα άγγιγμα της οθόνης, όπως και τα tabs.
4. Το έγγραφο κλειδώνει στο μέγεθος που θέλουμε και δεν πηγαίνει η σελίδα δεξιά-αριστερά όταν πάμε στην επόμενη. Κατεβαίνει μόνο κάτω ή πάνω. Εγώ τα κλειδώνω ίσα ίσα στα περιθώρια των γραμμάτων και έτσι έχω 100% τα γράμματα σε καλό μέγεθος σε πλήρη οθόνη.
5. Μπορούμε να δούμε την αρχή της επομένης σελίδας όταν ψάλλουμε κάτι στο τέλος της προηγούμενης γιατί οι σελίδες κατεβαίνουν η μία κάτω από την άλλη.
6. Οι σελίδες εμφανίζονται κατευθείαν όταν πάμε στην επόμενη και δεν περιμένουμε να «φορτώσει». Ακόμα και στην τελευταία νότα να γυρίσουμε σελίδα, θα προλάβουμε την πρώτη της επομένης γιατί η σελίδα εμφανίζεται αμέσως.
7. Μπορούμε να σημειώσουμε πάνω στο pdf ό,τι θέλουμε με πληκτρολόγιο.
8. Ανοίγει τα βιβλία στη σελίδα που είχαμε τελευταία.
9. Ανοίγει τα βιβλία με το κλείδωμα (στα περιθώρια) που τους είχαμε κάνει την τελευταί φορά).


Αυτά είναι τα βασικά. Υπάρχουν και άλλα δευτερευούσης σημασίας.
Δυστυχώς μερικά από αυτά δεν ισχύουν στην έκδοση του προγράμματος για Android, αλλά εγώ με το iPad δεν έχω βρεί μέχρι τώρα κάτι καλύτερο.
 

tomasn54

Μέλος
Αυτό που δεν έγραψα είναι οτι η εφαρμογή που ανάφερα είναι δωρεάν ενώ αυτή που περιγράφει ο NKontis, αν δεν κάνω λάθος, είναι με αγορά.Βέβαια δεν ξέρω αν έχει σημασία αυτό. Πάντως όποιος γνωρίζει κάποια καλή εφαρμογή για ipad με αγορά η όχι ας το αναφέρει.
 
Top