Φώτης Γιαννακάκης Χερουβικός Ύμνος Παλάση

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ Films Producer
Φώτης Γιαννακάκης Χερουβικός Ύμνος Παλαση.

Αγαπητοί συνάδελφοι Ιεροψάλτες με την άδεια του Άρχοντα Φώτη Γιαννακάκη σας παρουσιάζω ένα μουσικό δείγμα από Χερουβικό ύμνο σε ήχο πλα από μια ανέκδοτη έκδοση η οποία αποτελείτε από δυο ψηφιακούς δίσκους του Άρχοντος σε μουσική σύνθεση Ιωάννη Παλάση.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Άρχοντα κ. Φώτη Γιαννακάκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε προς στο πρόσωπο μου ως προς την τελική επεξεργασία του ήχου την μίξη και το mastering που έγιναν αποκλειστικά στο δικό μου στούντιο.
Η έκδοση αυτή αποτελείτε από δυο ψηφιακούς δίσκους οι οποίοι περιέχουν χερουβικά λειτουργικά και άξιον εστί σε όλους τους ήχους σε μουσική σύνθεση Ιωάννη Παλάση.
Πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή έκδοση με την άψογη ερμηνεία του άρχοντα Φώτη Γιαννακάκη και σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει στο Αρχείο κάθε συναδέλφου Ιεροψάλτη. Διότι η έκδοση αποτελεί και από μόνη της ένα πολύ καλό μάθημα με το γνήσιο ύφος του Άρχοντος εκ της πόλης.
Και ο Άρχοντας όπως και εγώ δουλέψαμε ΜΑΖΙ για αυτό το χρωματικό μουσικό αποτέλεσμα με πολύ αγάπη και μεράκι για την προώθηση και ανάδειξη της βυζαντινής Μουσικής Τέχνης, επίσης να σας πω ότι ίσως η έκδοση αυτή να συνοδευτεί και με μουσικό βιβλίο, όταν πρώτα θ θεός εκδοθεί θα ενημερωθείτε.
Καλή σας Ακρόαση.

 
Last edited by a moderator:

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Πολύ ενδιαφέρουσα η προαναγγελθείσα έκδοση, καθώς το συνθετικό έργο του Ιωάννου Παλάση παραμένει εν πολλοίς ανέκδοτο, ενώ επηρέασε σε κάποιο βαθμό τη μετέπειτα ψαλτική της Κωνστινουπόλεως. Διακρίνονται, άλλωστε, και από το Χερουβικό αυτό επιδράσεις και θέσεις στα Χερουβικά του Θρασυβούλου Στανίτσα, ο οποίος διετέλεσε μαθητής του Παλάση και αριστερός του. Επί προσθέτως, είναι ευτυχής συγκυρία το γεγονός ότι εκτελούνται από τον κ. Γιαννακάκη, ο οποίος μαθήτευσε στο Δημήτριο Μαγούρη και τον Κωνσταντίνο Μαφίδη, φορείς και συνεχιστές του ύφους του Παλάση. Συνεπώς, αναμένουμε την έκδοση με πολύ ενδιαφέρον.

Ένα σημείο μόνο δε με ανέπαυσε και οφείλω να το καταθέσω. Τα μαθήματα του Παλάση γράφηκαν για να ψάλλονται από τον «πρότυπο χορό» του. Ως προς τη μελωδική τους ποικιλία είναι σχετικά απλά, απαιτούν όμως ισοκράτημα και ενίοτε δεύτερες φωνές (με τις οποίες εννοείται πως δε συμφωνώ ότι αρμόζουν στη λατρεία, εντούτοις είναι στοιχείο του ψαλσίματος του Παλάση). Στο παρόν ηχητικό, εντούτοις, λάμπει διά της απουσίας του το ισοκράτημα. Ελπίζω να μην είναι αυτή η τελική μορφή στο CD!
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Ζητώ συγγνώμη, διότι το ηχητικό δεν το πρωτοάκουσα από Η/Υ αλλά από tablet και το ισοκράτημα απουσίαζε τελείως, οπότε θεώρησα σωστό να το επισημάνω. Τώρα που το ακούω από τον Η/Υ, όντως υπάρχει...
 

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ Films Producer
Αγαπητέ συνάδελφε Μπουλμπουτζής Ιωάννης.

Σας ευχαριστούμε ΠΟΛΥ για τα όμορφα λόγια σας!! και σας μεταβιβάζω τις ευχές του Άρχοντος!! να είστε πάντα καλά!!!
 
Top