Πρόσκληση για Γεν.Συνέλευση και Εκλογές νέου Δ.Σ.

Όπως κάθε χρόνο,έτσι και φέτος θα λάβει χώρα η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιεροψαλτών ''Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός''-Αττικής,στα γραφεία οδός Σοφοκλέους 5 στον 2ο όροφο,γραφείο 2, στο κέντρο των Αθηνών,την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 και ώρα 11.00π.μ.και σε περίπτωση ελλείψεως απαρτίας,την ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011,στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα(11.00π.μ.) με θέματα ημερήσιας διατάξεως τα κάτωθι:
1.Εκλογή προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης.
2.Οικονομικός απολογισμός από τον Ταμία.
3.Διοικητικός απολογισμός (απολογισμός πεπραγμένων).
4.Έγκριση του οικονομικού και διοικητικού απολογισμού.
5.Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τις αρχαιρεσίες ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής του Συνδέσμου μας.
6.Λοιπά θέματα.
Η παρουσία όλων μας στην Γενική Συνέλευσή μας κρίνεται απολύτως επιτακτική,καθώς διανύουμε κρίσιμους καιρούς για τον κλάδο μας και, ως εκ τούτου, τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν αφορούν καθένα από εμάς.
ΟΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ-ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11.30 Π.Μ.-6.00Μ.Μ.
Υποψήφιοι για τα παραπάνω αξιώματα δικαιούνται να είναι τα εγγεγραμμένα προ έτους τουλάχιστον τακτικά μέλη μας,που είναι ταμειακώς εν τάξει και έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα για τα ανωτέρω αξιώματα αφού προσέλθουν στα γραφεία μας στις 14,15,,17 και στις 21 Μαρτίου 2011 και ώρες 6-9 μ.μ.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ
Γιάννης Μαλάμης
 
Last edited:

Euterpios

Κωνσταντίνος Πολίτης
Η παρουσία όλων μας στην Γενική Συνέλευσή μας κρίνεται απολύτως επιτακτική,καθώς διανύουμε κρίσιμους καιρούς για τον κλάδο μας και, ως εκ τούτου, τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν αφορούν καθένα από εμάς.

Εύχομαι καλή επιτυχία στις Αρχαιρεσίες του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιεροψαλτών "Ρωμανός ο Μελωδός" και "Ιωάννης ο Δαμασκηνός".

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμός μας είναι ο παλαιότερος Συλλογικός φορέας της τάξης, αφού η ίδρυση του πρώτου κομματιού του χρονολογείται γύρω στο 1909, με την επωνυμία Ιεροψαλτικός Σύνδεσμος "Ρωμανός ο Μελωδός". Ακολούθησε το 1924 ο Σύλλογος με την επωνυμία Ιεροψαλτικός Σύνδεσμος "Ιωάννης ο Δαμασκηνός" και το 1943 ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροψαλτών ο οποίος το 1946 ενωποιήθηκε με το Σύλλογο "Ιωάννης ο Δαμασκηνός". Η οριστική τους ένωση έγινε το 1955. Στη δεκαετία του 1980 διασπάστηκε ξανά με τη δημιουργία του Συλλόγου "Θρασύβουλος Στανίτσας" με πρωτοστάτη τον Ηλία Γιορούκο, ο οποίος επαναπορροφήθηκε "άτυπα" από τον Πανελλήνιο τα τελευταία χρόνια.
Ο Πανελλήνιος πέρασε μέρες μεγάλης ευημερίας αλλά και μεγάλης κρίσης. Υπήρξε ο στίβος μεγάλων συγκλίσεων αλλά και "αιματηρών" αντιπαραθέσεων. Με τη Χορωδία του υπήρξε πρωτοπόρος, ηχογραφώντας τους πρώτους, στην Ελλάδα, δίσκους Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής, για λογαριασμό της Αδελφότητος Θεολόγων "Η Ζωή", στα ιστορικά studio της Columbia, υπό τη Διεύθυνση του αειμνήστου Αντωνίου Μπελούση και την επιμέλεια του, επίσης αειμνήστου, Απόστολου Βαλληνδρά. Παραχώρησε ιστορικές Συναυλίες στις μεγαλύτερες Αίθουσες της χώρας μπροστά σε υψηλότατο κοινό, τους Βασιλείς της εποχής και τους εκάστοτε εκπροσώπους της εκκλησιαστικής και της πολιτικής ηγεσίας.
Με την εφημερίδα "ΙΕΡΟΨΑΛΤΙΚΑ ΝΕΑ" κράτησε ενωμένη την μεγάλη ιεροψαλτική κοινότητα αλλά και κατέγραψε συστηματικά την ιστορία της τα τελευταί 45 χρόνια.
Είναι σημαντικό να επιβιώσει ο Πανελλήνιος, έστω και ανεμικά, γιατί αποτελεί μεγάλο μέρος της ιστορίας αλλά και ζωντανή παρακαταθήκη της μεγάλης ψαλτικής οικογένειας.

Είναι βεβαίως άξιο απορίας (και θλίψης) που προσκαλούνται όλοι οι συνάδελφοι (περίπου 1000 εγγεγραμμένοι) να συνεδριάσουν σε ένα Γραφείο 20 τ.μ. (!!!!) αλλά ας είναι κι έτσι.

Στη Γενική Συνέλευση πρέπει να πάμε όλοι.
Να γεμίσουμε το μικρό Γραφείο, τον Όροφο, την οδό Σοφοκλέους και -γιατί όχι- και τη Σταδίου...
Και όσοι, καλοί φίλοι και συνάδελφοι, προσπερνούν αυτές τις διαδικασίες με ένα υποτιμητικό, "ανθυπομειδίαμα", όπως συνήθιζε να το χαρακτηρίζει και ο Χατζηνικολάου..., να θυμούνται πως οι κοινότητες που έχουν παρόν και διεκδικούν μέλλον είναι αυτές που έχουν στέρεους και ισχυρούς θεσμούς.

Καλή δύναμη σε όλους.
 

romfea

Μέλος
Η παρουσία όλων μας στην Γενική Συνέλευσή μας κρίνεται απολύτως επιτακτική...........

Να ρωτήσω κάτι ?? τα μέλη του forum στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εκτός Αθηνών??? ,ακόμη και εκτός Ελλάδος ???? γιατί έτσι μπορεί μόνο να εξηγηθεί ότι πολλοί διάβασαν την ανακοίνωση αυτή μέχρι τώρα, αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί που έβαλαν ένα απλό ευχαριστώ και μόνο ένας (efterpios)την σχολίασε. ΄Το λέω αυτό γιατί το κάλεσμα του Συνδέσμου της Αττικής αφορά όλους τους ιεροψάλτες της Αττικής. :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:
 

Αηδόνης

Παλαιό Μέλος
Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο, να ξέρεις. Πολλοί (η συντριπτική πλειοψηφία των ιεροψαλτών) αδιαφορούν παγερά για τον σύλλογο. Αλήθεια, τι κάνει ο σύλλογος για έναν ιεροψάλτη που παίρνει μηνιαίως 200 Euro; Απάντηση: Ό,τι κάνει και ο ιεροψάλτης αυτός για τον σύλλογο. Ιδού λοιπόν, η φύση του προβλήματος.

Α.
 

Euterpios

Κωνσταντίνος Πολίτης
Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο, να ξέρεις. Πολλοί (η συντριπτική πλειοψηφία των ιεροψαλτών) αδιαφορούν παγερά για τον σύλλογο. Αλήθεια, τι κάνει ο σύλλογος για έναν ιεροψάλτη που παίρνει μηνιαίως 200 Euro; Απάντηση: Ό,τι κάνει και ο ιεροψάλτης αυτός για τον σύλλογο. Ιδού λοιπόν, η φύση του προβλήματος.

Α.

Ο συλλογισμός σας παραπέμπει στην γνωστή "φιλοσοφική" απορία: η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα...".

Ο Σύλλογος δεν είναι κάτι αφηρημένο, είναι ένα σύνολο προσώπων που "συλλέγονται" και "συντάσσονται" γύρω από μια ιδέα ή ένα σκοπό. Και το κάνουν αυτό γιατί γνωρίζουν ότι ο καθένας από αυτούς είναι ανίσχυρος σαν μονάδα και ως εκ τούτου πρέπει να μαζευτούν πολλοί για να ευοδωθεί ο κοινός τους σκοπός.
Η συλλογική δράση δεν είναι εφεύρεση των ψαλτών. Όλες οι κοινωνικές ομάδες, είτε είναι επαγγελματικές είτε πολιτικές είτε είναι πολιτιστικές επιλέγουν αυτό το μοντέλο οργάνωσης εδώ και πολλά χρόνια.

Από τί εξαρτάται όμως η επιτυχία ενός συλλόγου;

Εξαρτάται από έναν και μόνο παράγοντα. Από την συσπείρωση και την δραστηριοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων μελών που με την συμβολική τους οικονομική "ΣΥΝΔΡΟΜΗ" συμβάλλουν στην οικονομική ευρωστία του Συλλόγου και με την μικρή χρονικά συμβολή τους στις δράσεις του συμβάλλουν στην προώθηση των στόχων και την μεγιστοποίηση της παρεμβατικότητάς του.

Ποιος έχει ανάγκη ένα Σύλλογο;

Οι Σύλλογοι είναι εργαλεία των πολλών και των "αδύνατων", προκειμένου να είναι σε θέση να συνομιλούν και να διαπραγματεύονται επί ίσοις όροις με τους "ισχυρούς" κάθε φορά συνομιλητές τους. Γιαυτό η συλλογική δράση, κυρίως, βρίσκει εφαρμογή στον εργασιακό χώρο, προκειμένου οι εργαζόμενοι -πολλοι αριθμητικά και αδύναμοι - να μπορούν να διαπραγματεύονται με την εργοδοσία - που είναι μία και ισχυρή-.

Γιατί οι Σύλλογοι έχουν χάσει την εμπιστευσιμότητά τους;

Κάθε εργαλείο είναι χρήσιμο μόνο όταν το έχουμε για καλό. Το μαχαίρι είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο αλλά είναι και ένα φονικό όπλο. Έτσι και οι Σύλλογοι. Και στην περίπτωσή μας, των ψαλτών, οι σύλλογοι δεν λειτούργησαν επ ωφελεία των ψαλτών αλλά επ ωφελεία συγκεκριμένων προσώπων. Αυτό όμως δεν είναι μομφή για το Σύλλογο αλλά για τα μέλη του που επέτρεψαν σε κάποιους να λειτουργήσουν αυθαίρετα.

Εάν λοιπόν την Κυριακή κατεβούν στην Γενική Συνέλευση τριακόσιοι ψάλτες θα δεις πώς αλλάζει πρόσωπο ο Σύλλογος. Με την συνδρομή τους θα γίνει σε μια μέρα οικονομικά εύρωστος και με τη μαζικότητά του, όταν μιλάει δημόσια θα είναι σεβαστός από όλους. Το θέμα είναι τί θα πει και τί θα διεκδικήσει.

Αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.
 

Αηδόνης

Παλαιό Μέλος
Με τον όμορφα συνταγμένο λόγο σας μου εξηγήσατε διεξοδικώς τα σχετικά με την συλλογική έκφραση. Μπορείτε όμως να διεισδύσετε στην σκέψη του απλού ψάλτη; "Δεν του καίγεται καρφί" για το αν ο σύλλογος "ξύνεται"... Γιατί συμβαίνει αυτό; Αυτό συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο ότι ο σύλλογος και η δραστηριότητά του δεν αγγίζει άπασα την ιεροψαλτική κοινότητα. Σας διηγούμαι ένα περιστατικό που πληροφορήθηκα: ψάλτης ζήτησε από τον σύλλογο βοήθεια για εξεύρεση αναλογίου και επειδή δεν ήταν μέλος, αγνοήθηκε. Τέτοιο σύλλογο να τον βράσω. Κανονικά, δεν θα έπρεπε να υπάρχει κατάλογος με όλους τους ιεροψάλτες της Ελλάδος, οι οποίοι να αναγράφονται στα Δίπτυχα όπως οι ιερείς;; Επίσης, η πράξη της συμμετοχής στον σύλλογο πρέπει να συνοδεύεται από οικονομική συμβολή προερχόμενη εκ πενιχρού εισοδήματος; Η επίσημη Εκκλησία θα πρέπει να χρηματοδοτεί τον σύλλογο των ιεροψαλτών της. Έτσι λοιπόν οι ψάλτες σκέπτονται ως εξής: "Έχω το αναλόγιό μου και την ησυχία μου, σκοτούρες δεν θέλω". Και εάν μου πείτε ότι κινδυνεύει και το ίδιο το αναλόγιό μας, θα σας απαντήσω: Αν ο κόσμος δεν δίνει χρήματα και τα παγκάρια δεν βγάζουν λεφτά και οι μισθοί των ψαλτών μειωθούν δραματικά, τι θα κάνει ο σύλλογος;; Θα πει "Πληρώστε τους ψάλτες";; Αφού δεν θα υπάρχει χρήμα. Καταλαβαίνετε λοιπόν αγαπητέ πως η ύπαρξη του συλλόγου ιεροψαλτών περισσότερο εξυπηρετεί (ίσως εκ των πραγμάτων και όχι εκ προθέσεως) άλλες σκοποθεσίες (όπως είπατε και εσείς). Επομένως, ρίξτε λίγο τους τόνους, διότι η εποχή που ζούμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη και από τους κινδύνους θα μας σώσει μόνο ο Θεός. Εσείς πιστεύετε ότι στην ζωή σας έχετε αδικηθεί από τον Θεό;; Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ. Δεν θα αφήσει ούτε εμένα ούτε εσάς απροστάτευτο. Θα μου πείτε "να μην έχουμε σύλλογο;" Εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο. Να έχουμε φυσικά. Αλλά εγώ σε τέτοιο σύλλογο δεν συμμετέχω. Ή θα οργανωθεί επιτέλους το λειτούργημα του ιεροψάλτου από την επίσημη Εκκλησία και την Ιερά Σύνοδο και θα υπάρξει υποδειγματική οργάνωση, ή ο σύλλογος θα εμφανίζεται στο Ψαλτολόγιο ημέρες εκλογών για να καλεί να πάμε να ψηφίσουμε. Αλλά η απορία μου είναι: Τόσα χρόνια τι έχει κάνει ο σύλλογος για τους ιεροψάλτες;;;; Μήπως κατάφερε κάτι μνημειώδες ώστε να μακαρίζεται;; Εγώ δεν το γνωρίζω. Και κλείνοντας θα σας υπενθυμίσω: Για την κατάντια του συλλόγου, περισσότερο ευθύνονται αυτοί που οδήγησαν το τιμόνι. Πρώτα λοιπόν να επανορθώσουν οι σημερινοί με δραστήριες κινήσεις (αν και, όπως είπα, σήμερα δεν υπάρχει χρήμα και άρα οι δραστηριότητες είναι αερολογία), και έπειτα να ζητήσουν ψήφο από τον ψάλτη των 200 και των 300 Εuro...

Α.
 
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΞ ΑΘΗΝΩΝ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ:
ΣΗΜΕΡΑ 27/03/2011 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ
ΟΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ-ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 5,ΑΘΗΝΑ,2ος όροφος,τηλ.2103236568, ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΕΩΣ 11.30 Π.Μ. ΚΑΙ ΛΗΞΕΩΣ 6.00Μ.Μ.
Υποψήφιοι για τα παραπάνω αξιώματα δικαιούνται να είναι τα εγγεγραμμένα προ έτους τουλάχιστον τακτικά μέλη μας,που είναι ταμειακώς εν τάξει και έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους.
Επίσης δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι μέλη του Συνδέσμου τουλάχιστον από εξαμήνου. (άρθρο 12 Καταστατικού)

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ
 
Last edited:
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΞ ΑΘΗΝΩΝ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ:
ΣΗΜΕΡΑ 27/03/2011 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ
ΟΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ-ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 5,ΑΘΗΝΑ,2ος όροφος,τηλ.2103236568, ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΕΩΣ 11.30 Π.Μ. ΚΑΙ ΛΗΞΕΩΣ 6.00Μ.Μ.
Υποψήφιοι για τα παραπάνω αξιώματα δικαιούνται να είναι τα εγγεγραμμένα προ έτους τουλάχιστον τακτικά μέλη μας,που είναι ταμειακώς εν τάξει και έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους.
Επίσης δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι μέλη του Συνδέσμου τουλάχιστον από εξαμήνου. (άρθρο 12 Καταστατικού)

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι με χαρά είδα στις σημερινές εκλογές ότι υπάρχουν 20 υποψήφιοι και μεταξύ αυτών πολλοί νέοι.Να πάτε να ψηφίσετε όσοι μπορείτε ειδικά οι νέοι μας.Υπάρχει αρκετή κίνηση.Καλό θα είναι να δοθεί ζωντάνια στο σύλλογό μας και μέλλον επιβίωσης.
Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους.
Πέτρος Πάτρας
Λαμπαδ.Αγ.Θωμά Αμπελοκήπων
 

Euterpios

Κωνσταντίνος Πολίτης
Με τον όμορφα συνταγμένο λόγο σας μου εξηγήσατε διεξοδικώς τα σχετικά με την συλλογική έκφραση. Μπορείτε όμως να διεισδύσετε στην σκέψη του απλού ψάλτη; "Δεν του καίγεται καρφί" για το αν ο σύλλογος "ξύνεται"... Γιατί συμβαίνει αυτό; Αυτό συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο ότι ο σύλλογος και η δραστηριότητά του δεν αγγίζει άπασα την ιεροψαλτική κοινότητα. Σας διηγούμαι ένα περιστατικό που πληροφορήθηκα: ψάλτης ζήτησε από τον σύλλογο βοήθεια για εξεύρεση αναλογίου και επειδή δεν ήταν μέλος, αγνοήθηκε. Τέτοιο σύλλογο να τον βράσω. Κανονικά, δεν θα έπρεπε να υπάρχει κατάλογος με όλους τους ιεροψάλτες της Ελλάδος, οι οποίοι να αναγράφονται στα Δίπτυχα όπως οι ιερείς;; Επίσης, η πράξη της συμμετοχής στον σύλλογο πρέπει να συνοδεύεται από οικονομική συμβολή προερχόμενη εκ πενιχρού εισοδήματος; Η επίσημη Εκκλησία θα πρέπει να χρηματοδοτεί τον σύλλογο των ιεροψαλτών της. Έτσι λοιπόν οι ψάλτες σκέπτονται ως εξής: "Έχω το αναλόγιό μου και την ησυχία μου, σκοτούρες δεν θέλω". Και εάν μου πείτε ότι κινδυνεύει και το ίδιο το αναλόγιό μας, θα σας απαντήσω: Αν ο κόσμος δεν δίνει χρήματα και τα παγκάρια δεν βγάζουν λεφτά και οι μισθοί των ψαλτών μειωθούν δραματικά, τι θα κάνει ο σύλλογος;; Θα πει "Πληρώστε τους ψάλτες";; Αφού δεν θα υπάρχει χρήμα. Καταλαβαίνετε λοιπόν αγαπητέ πως η ύπαρξη του συλλόγου ιεροψαλτών περισσότερο εξυπηρετεί (ίσως εκ των πραγμάτων και όχι εκ προθέσεως) άλλες σκοποθεσίες (όπως είπατε και εσείς). Επομένως, ρίξτε λίγο τους τόνους, διότι η εποχή που ζούμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη και από τους κινδύνους θα μας σώσει μόνο ο Θεός. Εσείς πιστεύετε ότι στην ζωή σας έχετε αδικηθεί από τον Θεό;; Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ. Δεν θα αφήσει ούτε εμένα ούτε εσάς απροστάτευτο. Θα μου πείτε "να μην έχουμε σύλλογο;" Εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο. Να έχουμε φυσικά. Αλλά εγώ σε τέτοιο σύλλογο δεν συμμετέχω. Ή θα οργανωθεί επιτέλους το λειτούργημα του ιεροψάλτου από την επίσημη Εκκλησία και την Ιερά Σύνοδο και θα υπάρξει υποδειγματική οργάνωση, ή ο σύλλογος θα εμφανίζεται στο Ψαλτολόγιο ημέρες εκλογών για να καλεί να πάμε να ψηφίσουμε. Αλλά η απορία μου είναι: Τόσα χρόνια τι έχει κάνει ο σύλλογος για τους ιεροψάλτες;;;; Μήπως κατάφερε κάτι μνημειώδες ώστε να μακαρίζεται;; Εγώ δεν το γνωρίζω. Και κλείνοντας θα σας υπενθυμίσω: Για την κατάντια του συλλόγου, περισσότερο ευθύνονται αυτοί που οδήγησαν το τιμόνι. Πρώτα λοιπόν να επανορθώσουν οι σημερινοί με δραστήριες κινήσεις (αν και, όπως είπα, σήμερα δεν υπάρχει χρήμα και άρα οι δραστηριότητες είναι αερολογία), και έπειτα να ζητήσουν ψήφο από τον ψάλτη των 200 και των 300 Εuro...

Α.

Αγαπητέ κ. Αηδόνη,
Απολογούμαι που ανταποκρίνομαι καθυστερημένα στην τοποθέτησή σας. Δεν θα επιχειρήσω εδώ να επιχειρηματολογήσω ώστε αλλάξω τη θεώρησή σας για την αναγκαιότητα των Συλλόγων. Άλλωστε ούτε θεωρώ τον εαυτό μου κατάλληλο για κάτι τέτοιο, ούτε και επιθυμώ να σας κουράσω με ξενέρωτες μακροσκελείς βερμπαλιστικές αναλύσεις...

Αυτό που θέλω να πω είναι πως όχι μόνο δεν θεωρώ τον Θεό άδικο, όχι μόνο εγώ δεν έχω ποτέ αδικηθεί από Αυτόν αλλά θεωρώ πως είμαι ιδιαίτερα ευεργετημένος που μου έχει δωθεί τόσο απλόχερα το τάλαντο της ευφωνίας και της ψαλτικής. Απλά, πεποίθησή μου είναι ότι η ενασχόληση με το κοινό ώφελος και την προαγωγή της ψαλτικής αποτελεί ελάχιστη ανταπόδοση και ανάπτυξη του ταλάντου.
Κάποιος συνάδελφος, καλύτερος από εμένα, ίσως είναι καλός στη θεωρητική τεκμηρίωση της τέχνης μας, κάποιος άλλος στη διδασκαλία, ή στην χοραρχία ή και σε όλα αυτά. Εγώ, πέρα από ότι άλλο προσπάθησα και προσπαθώ αρκετά χρόνια τώρα, είναι να συμβάλλω στη επίπονη και παρεξηγημένη διεργασία της θεσμικής κατοχύρωσης του ιεροψαλτικού λειτουργήματος. Πιστεύω πως μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση και είμαι στη διάθεσή σας, εάν το επιθυμείτε, να σας πω περισσότερα πάνω σε αυτό.
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΞ ΑΘΗΝΩΝ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ:
ΣΗΜΕΡΑ 27/03/2011 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ
ΟΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ-ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 5,ΑΘΗΝΑ,2ος όροφος,τηλ.2103236568, ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΕΩΣ 11.30 Π.Μ. ΚΑΙ ΛΗΞΕΩΣ 6.00Μ.Μ.
Υποψήφιοι για τα παραπάνω αξιώματα δικαιούνται να είναι τα εγγεγραμμένα προ έτους τουλάχιστον τακτικά μέλη μας,που είναι ταμειακώς εν τάξει και έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους.
Επίσης δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι μέλη του Συνδέσμου τουλάχιστον από εξαμήνου. (άρθρο 12 Καταστατικού)

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ
Πότε θά μάθουμε τά ἀποτελέσματα Γιαννάκη;​

 

ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ ΔΑΝΙΗΛ

Παλαιό Μέλος
Μιας και μπηκα εφετος εφορευτικη επιτροπη ανεβαζω εδω τα αποτελεσματα.Από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων εκλέχθησαν κατά σειρά προτεραιότητας για το Διοικητικό Συμβούλιο οι κάτωθι:
1.ΕΡΣΩΤΕΛΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ
2.ΝΑΟΥΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3.ΑΚΥΛΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
4.ΚΑΜΠΙΤΣΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
5.ΔΕΡΜΟΥΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
6.ΖΟΠΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
7.ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8.ΜΑΛΑΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
9.ΠΑΠΑΖΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
10.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
11.ΡΟΥΣΤΕΜΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
12.ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Για αναπληρωματικά μέλη οι κάτωθι:
13.ΧΡΟΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
14.ΤΣΟΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
15.ΖΕΡΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
16.ΠΕΤΡΑΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
17.ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
18.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
19.ΡΕΔΙΑΔΗΣ-ΤΟΥΜΠΑΣ ΗΛΙΑΣ
20.ΤΡΕΜΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Και για την Εξελεγκτική Επιτροπή οι κάτωθει:
1.ΠΑΤΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

2.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

3.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


Από την Εφορευτική Επιτροπή
ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ ΔΑΝΙΗΛ

Ευχομαι καλη δυναμη και επιτυχια στα καθηκοντα τους!!!!!!!!!!!!!
 
Last edited by a moderator:

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Ευχαριστούμε, Δανιήλ.

ΥΓ Άντε και του χρόνου πρόεδρος! Θα κατέβει όλο το φόρουμ να ψηφίσει....
 

SARADIS3

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΣ Ι.Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΡ
Συγχαρητήρια και καλή δύναμη στο νεο διοικητικό συμβούλιο!!!
 
Last edited:
Top