Πρακτικά Γ. Αρχαιρεσιακής Συνέλευσης ΟΜ.Σ.Ι.Ε. 10/12/2016

PANROUST

Μέλος
Αντιγράφω και σας κοινοποιώ τα πρακτικά της Γ.Αρχ Συνέλευσης της ΟΜ.Σ.Ι.Ε. όπως τα έλαβα εγώ και μέλη των συλλόγων μέσο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας κοινοποιώ τα πρακτικά της συνέλευσης της 10/12/2016 κατά την οποία
ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις για την ενότητα και το μέλλον της ΟΜΣΙΕ και των συνδέσμων.
Επιπροσθέτως, σας γνωρίζω και την απόφαση του δικαστηρίου κατά την οποία
απορρίπτει την αίτηση του συνδέσμου Αττικής για διορισμό προσωρινής
διοίκησης.
Επίσης, σας προωθώ και την αίτηση του συνδέσμου Αττικής προς το πρωτοδικίο στην οποία αίτηση καταγράφονται και τα προτινόμενα μέλη ως και τα αναπληρωματικά της αιτούμενης προσωρινής διοίκησης. Θέλω να πιστεύω ότι οι συνάδελφοι αυτοί έχουν γίνει θύματα ελλιπούς ενημέρωσης. Στα προτεινόμενα πρόσωπα εμφανίζονται να συμμετάσχουν και μερικοί λίαν αγαπητοί και διακεκριμένοι συνάδελφοι. Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση δημιουργεί η συμμετοχή του Προέδρου και της Γ.Γραμματέως του Δ.Σ. του ιστορικότατου συνδέσμου Βόλου.

Εντός των ημερών θα έχετε νεότερη ενημέρωση.

Με εκτίμηση και αγάπη,
ο Πρόεδρος της ΟΜΣΙΕ
Γεώργιος Δ. Ναούμ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΜΣΙΕ) 3 ΚΑΙ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016​

Στην Αθήνα σήμερα 3-12-2016 και ώρα 10,30 πμ συνήλθε στην επί της Ραγκαβή 49 Γκύζη θεατρική αίθουσα σε Γενική Αρχαιρεσιακή Συνέλευση η Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος, μετά από πρόσκληση του Προέδρου αυτής Γεωργίου Ναούμ, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.Οικονομικός Απολογισμός
2.Διοικητικός Απολογισμός της ΟΜΣΙΕ
3.Ορισμός Εφορευτικής Επιτροπής
4.διεξαγωγή των Αρχαιρεσιών της Ομοσπονδίας.
5.Διεξαγωγή ημερίδας με θέμα «Εργασιακή υπόσταση του Ψάλτη»
6.Τιμητική διάκριση στον Κο Μπλάνα Πέτρο
7.Λοιπά θέματα.
8.Ανακοινώσεις.
Λόγω μη ύπαρξης απαρτίας ανεβλήθη η συνεδρίαση για την 10-12-2016 όπως το καταστατικό ορίζει.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Αθήνα σήμερα 10 Δεκεμβρίου 2016 συνήλθε στην επί της Ραγκαβή 49 Γκύζη θεατρική αίθουσα σε Γενική Αρχαιρεσιακή Συνέλευση η Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος, μετά από πρόσκληση του Προέδρου αυτής Γεωργίου Ναούμ, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.Οικονομικός Απολογισμός
2.Διοικητικός Απολογισμός της ΟΜΣΙΕ
3.Ορισμός Εφορευτικής Επιτροπής
4.διεξαγωγή των Αρχαιρεσιών της Ομοσπονδίας.
5.Διεξαγωγή ημερίδας με θέμα «Εργασιακή υπόσταση του Ψάλτη»
6.Τιμητική διάκριση στον Κο Μπλάνα Πέτρο
7.Λοιπά θέματα.
8.Ανακοινώσεις.

Το σώμα αφού κρίθηκε από τον Νομικό Κο Γεώργιο Πέτσα σε απαρτία και καταστατικά σύννομο και ως 2η συνεδρίαση αφού παρευρέθησαν 8 Σύλλογοι επί συνόλου 16 ταμειακώς εντάξει, ενώ ενημέρωσαν με ηλεκτρονική επιστολή ή δια αντιπροσώπου οι σύλλογοι Φλωρίνης, Αριδαίας, Καστοριάς, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας ότι παρά τη θέλησή τους για οικονομικούς και διάφορους έκτακτους λόγους δεν δύνανται να παρευρεθούν. Απουσίασαν οι οικονομικώς εντάξει Σύλλογοι Κορίνθου, Βόλου και Θηβών. Εξέλεξε ομόφωνα ως πρόεδρο της Συνέλευσης τον Κο Κυριάκο Τζουραμάνη (Πατρών) και τον Ευάγγελο Μαρινόπουλο ως Γραμματέα. Επίσης απουσίασαν οι μη οικονομικώς εντάξει σύλλογοι Αττικής (οφειλές του 2012 και 2014) και Θεσσαλονίκης (οφειλές του 2014). Ξεκινώντας το σώμα έψαλε το απολυτίκιο «Ευλογητός ει Χριστέ ο Θεός»..
ΕΠΙ ΤΟΥ 1ου ΘΕΜΑΤΟΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Ο πρόεδρος της Γ.Σ. κάλεσε τον ταμία Π. Πάτρα να κάνει τον οικονομικό απολογισμό ο οποίος ανέγνωσε τον οικονομικό απολογισμό της διαχειριστικής περιόδου από 31-10- 14 μέχρι 10-12-2016. Σημείωσε ότι αποφασίστηκε να μην κλιθεί τις προηγούμενες ημέρες η εξελεγκτική επιτροπή λόγω δυσκολίας μετακίνησης και αποφυγή περιττών εξόδων συμμεριζόμενοι την γενικότερη οικονομική δυσπραγία των Μελών λαμβάνοντας υπ΄όψη το γεγονός ότι θα παρίστανται στην Συνέλευση και θα κάνουν τον σχετικό έλεγχο.
Επίσης ανέφερε ότι, από τα έσοδα λείπουν οι συνδρομές του Συλλόγου Αττικής των περιόδων 2012 και 2014, 700 ευρώ περίπου και 400 ευρώ που εδόθη ως πρόσκαιρη οικονομική διευκόλυνση του Συλλόγου αυτού μετά από αίτηση του Προέδρου του ΔΣ του Σ. Αττικής, προ του κινδύνου να μη εκδοθεί το τετραμηνιαίο φύλο εφημερίδας Ιεροψαλτικά Νέα ποσό που δεν επεστράφη παρά τις οχλήσεις. Επιπλέον λείπει και η εισφορά του 2014 του Συλλόγου Θεσσαλονίκης που δεν απεδόθη κατά τις εκλογές του 2014 και για το οποίο δεσμεύτηκε ενώπιον του Σώματος ο εκλέκτορας Θεσσαλονίκης. Οι εκλέκτορες αμφοτέρων δεσμεύθηκαν ενώπιον του σώματος ότι θα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και ζήτησαν να συμμετέχουν στις διαδικασίες πράγμα που το σώμα απεδέχθη και εξελέγησαν από μεν τον Αττικής 4 Μέλη στο ΔΣ και τον Θεσσαλονίκης 1 μέλος.
ΕΠΙ ΤΟΥ 2ου ΘΕΜΑΤΟΣ: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΜΣΙΕ
Ο πρόεδρος της Γ.Σ. έδωσε τον λόγο στον απερχόμενο πρόεδρο του Δ.Σ. να παρουσιάσει τον διοικητικό απολογισμό, ο οποίος αναφέρθηκε στα εξής:

Aγαπητοί συνάδελφοι
Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδέχομαι στην μεγαλόπρεπη αυτή αίθουσα, για την διενέργεια της σημερινής εκλογοαπολογηστικής συνέλευσης των εκλεκτόρων της ΟΜΣΙΕ. Σας ευχαριστούμε πολύ για τις εκδηλώσεις αναγνώρισης των προσπαθειών μας, αλλά είναι το ελάχιστο που κάναμε για την πολύπαθο τάξη μας και να είστε αισιόδοξοι για το μέλλον του «Ψάλτη της Ορθοδοξίας». Βλέπω στα πρόσωπά σας το αίσθημα της ικανοποίησης και δικαίωσης αλλά και συγχρόνως ανησυχία για τα τελευταία γεγονότα και ενέργειες του Συλλόγου Αττικής και κυρίως του Προέδρου αυτού Κου Παπαζαρή. Η σύσταση του ΔΣ το 2014 υποσχόταν πολλά, αλλά υπολόγιζα χωρίς τον ξενοδόχο που εν προκειμένω ήταν η γνωστή αδιαφορία του Ψάλτη που σε συνδυασμό με την γενικότερη κρίση και την ατομική οικονομική στενότητα εκάστου και τα εξ αυτής προβλήματα, κατέστησαν την ΟΜΣΙΕ υπόθεση ενός πολυάσχολου προέδρου. Είναι γνωστό ότι οι εκλογές αποτελούν πάντα σημείο εκκίνησης γιατί η αλλαγή της σύνθεσης του ΔΣ, επιφέρει μεγαλύτερη κινητικότητα και δράση του σώματος, προϋποθέσεις αναγκαίες και ικανές, τόσο για την αντιμετώπιση των εργασιακών θεμάτων των Ψαλτών στο νέο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται, όσο και για την υλοποίηση των απαραίτητων δομικών αλλαγών της λειτουργίας του σώματος των Ψαλτών και την προώθηση των μεγάλων οραματικών θεμάτων που προωθήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια παρά την παντελή απουσία και παρά τις επανειλημμένες παρακλήσεις μου, τόσο του Α΄Αντιπροέδρου κου Παπαζαρή όσο και του Γ Γραμματέως κου Χρόνη αμφοτέρων από τον Αττικής προερχόμενοι. Για την σαφέστερη περιγραφή και κατανόησή των οραματικών στόχων που προωθήσαμε, επιτρέψτε μου να φρεσκάρω την μνήμη σας, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό των σημαντικότερων πεπραγμένων μας.
Στη διάρκεια της θητείας μας Αναπτύξαμε νέα αντίληψη, ήθους και ύφους στη σχέση μας με την διοίκηση της Εκκλησίας, εγκαταλείποντας την τακτική της μίζερης αντιπαλότητας και των άσφαιρων χωρίς στόχο βολών, κατά παντός και κατ΄ουδενός, δικαίων και αδίκων, προκρίνοντας διάθεση εποικοδομητικού διαλόγου και προτάσσοντας τόσο ρεαλιστικές όσο και μεγαλεπήβολες αλλά τεκμηριωμένες και ελκυστικές προτάσεις. Κάναμε ικανοποιητικά βήματα με την «Εισήγηση οικονομικής αυτοδυναμίας» των συλλογικών οργάνων του σώματος, που γνωρίζετε. Για την εισήγηση αυτή είχαμε κατ΄επανάληψη διαβουλεύσεις με την ηγεσία της Εκκλησίας, στα τελευταία 2 χρόνια αλλά γνωρίζεται καλά την δυσκολία της Εκλησιαστικής αρχής στη προώθηση θεμάτων των Ψαλτών. Εδώ ισχύει ότι ο ποιητής αναφέρει «Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή». Φαίνετε ότι η προσπάθειά μας δίνει καρπούς. Το νέο ΔΣ της ΟΜΣΙΕ πρέπει να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις και να εντείνει τις πιέσεις προς την ηγεσία της Εκκλησίας για την αποδοχή και υλοποίηση της. Ήδη οι πρώτες ενδείξεις από αρκετές Μητροπόλεις είναι ελπιδοφόρες. Ήδη ο Σύλλογος Πατρών και ο οικείος Μητροπολίτης επεξεργάζονται την πρόταση.
Επιχειρήσαμε την δραστηριοποίηση 36 συλλόγων χωρίς άμεσο προς το παρόν ανταπόκριση.
Επισκεφτήκαμε τον σύνδεσμο Θεσσαλονίκης και μαζί με τον Πρόεδρο Κο Χουβαρδά είχαμε ενδιαφέρουσα συζήτηση με μέλη του Συλλόγου και επισκεφτήκαμε τον οικείο Μητροπολίτη και συζητήσαμε σε άριστο κλίμα διάφορα θέματα και του παραθέσαμε προς διαβούλευση τις οραματικές μας προτάσεις. Επαναφέραμε στην ηγεσία της Εκκλησίας τροποποιημένη την γνωστή πρόταση για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και στις τρις βαθμίδες με την δημιουργία Κολεγίου, Μητροπολιτικών Σχολών και ενοριακών εργαστηρίων και επέκταση της εκπαίδευσης με άξονα την Βυζαντινή Μουσική σε όλα τα παραδοσιακά όργανα, έτσι ώστε, σε βάθος χρόνου, η Εκκλησία να αποτελέσει τον βασικό μοχλό του μουσικού μας πολιτισμού και ο Ψάλτης να μετεξελιχθεί σε Μουσικό, Καλλιτεχνικό και επαγγελματικό προορισμό των ταλαντούχων Νέων και σε προσωπικότητα της Ενορίας. Υπενθυμίζω ότι η πρόταση αυτή που κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι Εθνικών θα έλεγε κανείς διαστάσεων, είχε γίνει κατ΄ αρχήν αποδεκτό από τον Μακαριώτατο και με είχε ενημερώσει ότι «αναστέλλονται προσωρινά οι εργασίες έως ότου τα βρείτε μεταξύ σας οι ψάλτες, διότι κάποιοι (ανεφέρθησαν τρία ονόματα) μας δημιουργούν προβλήματα με τις διαμαρτυρίες τους». Η πρόταση όμως παραμένει και πρέπει το νέο ΔΣ της ΟΜΣΙΕ να αγωνιστεί με επιμονή και υπομονή για την επανεκκίνηση. Προωθήσαμε το πρωτόκολλο καταγραφής των Ιεροψαλτών όλης της χώρας, τόσο των εν ενεργεία όσο και των τεθνεώτων και ήδη το έργο ευρίσκεται σε πρόοδο, σε μερικές δε Μητροπόλεις ολοκληρώθηκε και έχουμε ήδη συγκεντρώσει περίπου 6.000 καταγραφές.
Υπενθυμίζω ότι με την καταγραφή αυτή θα έχουμε την ποιοτική και αριθμητική σύνθεση του σώματός μας πανελλαδικώς και συγχρόνως θα γίνει επιστημονική μελέτη για το προσδόκιμο επιβίωσης των Ψαλτών, το οποίο κατά τις ενδείξεις μας υπερέχει αυτού του γενικού ανδρικού πληθυσμού της Χώρας κατά στατιστικώς σημαντικό μέγεθος ετών. Από την επιστημονική απόδειξη αυτού πιθανώς να προκληθεί το παγκόσμιο Ιατρικό ενδιαφέρον και ιδίως των ερευνητικών κέντρων των Πανεπιστημίων διεθνώς, ενδιαφέρον που θα καταστήσει την ΒΜ στο επίκεντρο της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Σημειώνω ότι ο Σύλλογος Αττικής δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια καταγραφής παρά τις επανειλημμένες προτροπές μου προς τον Πρόεδρο και Α΄ αντιπρόεδρο της ΟΜΣΙΕ Κο Παπαζαρή.
Συνεχίσαμε με ομολογουμένως δειλά βήματα προς διαμόρφωση πλαισίου υποβολής αίτησης για την ένταξη της Β Μ στον κατάλογο των προστατευόμενων πολιτισμικών αγαθών και κληρονομιάς της UNESCO. Είναι εύκολα κατανοητό το μέγεθος σε Εθνικό επίπεδο μιας τέτοιας επιτυχίας και ιδίως συνδυαζόμενη με την κίνηση των άσπονδων φίλων γειτόνων με την Οθωμανική Μουσική.
Συνεχίσαμε τις επαφές με τους νομικούς της Ι. Συνόδου υπό τον Κο Θεόδωρο Παπαγεωργίου και τους εργατολόγους της ΟΜΣΙΕ υπό τον Κο Νικόλαο Δήμου, για την διαμόρφωση σχεδίου νόμου για ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ. ΄Ηδη έχει διαμορφωθεί σχετική, νομικά θεμελιωμένη, σκέψη που θέλει, η όποια αντιμισθία του ψάλτου να θεωρείται ως επιβράβευση της πολιτισμικής και θεολογικής προσφοράς του και να φορολογείται αυτόνομα με 10%. Με πικρία σας γνωστοποιώ ότι για το σημαντικό αυτό θέμα ζήτησα πολλές φορές την βοήθεια του Γ.Γ Κου Χρόνη που τυγχάνει και Νομικός αλλά δυστυχώς Μάταια.
Επανεξετάσαμε την πιθανότητα δημιουργίας ”Ταμείου Αλληλεγγύης Ιεροψαλτών” και “Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης” της ΟΜΣΙΕ, των οποίων σχέδια καταστατικών σας είχαμε επιδώσει παλαιότερα.
Στη διοικητική αυτή περίοδο παρεκκλίναμε εκουσίως της καταστατικής αρχής της ΟΜΣΙΕ σε 2 σημεία. Πρώτον συγκαλέσαμε μόνο δύο ΔΣ και δεν πραγματοποιήσαμε την ετήσια συνέλευση και δεύτερον διενεργήθηκε με καθυστέρηση η συνέλευση σήμερα. Οι παραλήψεις αυτές για τις οποίες αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη, κατά τη γνώμη μου ήταν επιβεβλημένες. Γνωρίζουμε όλοι την μεγάλη οικονομική δυσπραγία που κατατρέχει την Ελληνική κοινωνία στους γκρίζους χρόνους που περνάμε δυσπραγία που διαπερνά βεβαίως και τους Ψάλτες. Θεωρούσα και θεωρώ πολυτέλεια για τα σε εξέλιξη γνωστά θέματα που και τηλεφωνικώς μπορούσα να ενημερώσω το ΔΣ, να υποχρέωνα τα μέλη μας σε δαπάνες απλώς για ικανοποιήσουμε τον τύπο.
Με την πρόοδο των πολύμηνων εργασιών ωρίμανσης
1) των εισηγήσεων του 2+2,
2) του πρωτοκόλλου καταγραφής,
3) των διαβουλεύσεων μεταξύ του Προέδρου της ΟΜΣΙΕ και των νομικών της Ι.Συνόδου και των εργατολόγων της ΟΜΣΙΕ και του Μακαριωτάτου, για την διοργάνωση ημερίδας την 6-5-2017 στο Διορθόδοξο Κέντρο Μονής Πεντέλης
πήραμε στο ΔΣ της 5-10-16 την απόφαση για διενέργεια της εκλογοαπολογηστικής συνέλευσης την 3-12-16 και επί μη απαρτίας την 10-12-16. Η ημερομηνία αυτή προέκυψε μετά από υπολογισμό καθυστέρησης λόγω αναμονής του καθορισμού της συνάντησης με τον Μακαριώτατο, για την λήψη της σύμφωνης γνώμης του για την διενέργεια της ημερίδας και της επικοινωνία με πολλούς Συλλόγους οι υποχρεώσεις των οποίων (Δημήτρια Θεσσαλονίκης, 28η Οκτωβρίου, Πανηγύρεις κλπ), εμπόδιζαν τη σύγκλειση αξιοπρεπούς συνέλευσης εντός του ορίου της διετίας.
Κύριοι Συνάδελφοι. Πιστεύω ακράδαντα ότι ημών των Ψαλτών «μας πρέπει, πάσα τιμή και δόξα στη γη και στον ουρανό». Αναγκαία και ικανή συνθήκη διά τούτο είναι η αυτογνωσία μας, ο αυτοπροσδιορισμός μας, η σύμπνοιά μας, η ιδανική οραματική στόχευση, η συστηματική οργάνωση της κλίμακας των ενεργειών, αγωνιστική διάθεση με υπομονή και επιμονή και πίστη στον Θεό και στην Νίκη. Δεν ταιριάζουν στο σώμα των Ψαλτών μίζερες ενέργειες, ιδιοτελείς στοχεύσεις, κρυψιγενείς και επιλήψιμοι τακτικισμοί. Δεν τιμούν την Τάξη μας ακατάληπτες και αδικαιολόγητες ενέργειες όπως αυτές που ενέσκηψαν εν αιθρία μόλις την επομένη της 31-10-16 από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αττικής με τα κατακριτέα και ύποπτα τηλεφωνήματα, δήθεν φιλικά στα μέλη του ΔΣ της ΟΜΣΙΕ. Πώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ο Α΄ αντιπρόεδρος ενώ δεν ανταποκρίνεται στις επανειλημμένες παρακλήσεις μου να με συνδράμει και αρνείται την όποια συμβολή στην δράση της ΟΜΣΙΕ σε όλη τη περίοδο να καταγγέλλει το ΔΣ στο οποίο ο ίδιος συμμετέχει ως αδρανές; Ποιος λογικός νους μπορεί να δικαιολογήσει το γεγονός ότι, το δεύτερο τη τάξει μέλος του ΔΣ της ΟΜΣΙΕ ενώ σιωπά, απέχει επί 2 χρόνια και ως ΔΣ του Συνδέσμου Αττικής λαμβάνει καταχρηστική απόφαση αποχής από τις Συνελεύσεις της ΟΜΣΙΕ και αποκρύβει, απόφαση που μόνο Γενική Συνέλευση λαμβάνει, την δωδεκάτη ώρα να εξαπολύει προσβλητικά και απαξιωτικά για το ΔΣ της ΟΜΣΙΕ τσιτάτα προς όλους του Ψάλτες Πανελλαδικά, δηλητηριάζοντας την όποια αντοχή τους έχει απομείνει από τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε και μάλιστα να τα δημοσιεύει διαδικτυακά προς τέρψη των επικριτών της τάξης μας. Ενέργειες όπως αυτές που ερευνάται αν κινούνται στα όρια της νομιμότητας, δεν συνάδουν με το ήθος της οικογένειας των Ψαλτών και απορρίπτονται.
Κύριοι Συνάδελφοι. Δεν αξίζει να σας απασχολήσω περισσότερο με τον συνάδελφο αυτόν. Θα χρειάζονταν ώρες να περιγράψω τον βίο και πολιτεία του. Γνωρίζοντας με λεπτομέρειες το σύνολο του βίου του είμαι υποχρεωμένος να κάνω μερικές υποθέσεις που μπορούν πιθανώς να δώσουν κάποια εξήγηση στα ως άνω, αλλά η αξιοπρέπειά μου και ο σεβασμός μου τόσο προς τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Αττικής όσο και στα μέλη του Συνδέσμου δεν μου επιτρέπουν να αναφέρω. Αφορούν όμως το σώμα οι δικαστικές έριδές του με τον Ταμία του Συλλόγου Αττικής Κο Ρουστέμη, που τον έσυρε με σειρά παράτυπων και παράνομων τακτικισμών στις δικαστικές αίθουσες, φθάνοντας ακόμα και στο σημείο απόκρυψης στοιχείων και πλάνης δικαστηρίου με αποτέλεσμα το δικαστήριο λόγω πλάνης να καταδικάσει τον Ταμία.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας οφείλω στο σώμα μια αδρή περιγραφή. Τον Φεβρουάριο του 2016 μόλις 4 μήνες από τις εκλογές του Συνδέσμου Αττικής με επισκέφτηκε ο νεοεκλεγείς Ταμίας του, και μου εξέθεσε σειρά προβλημάτων του με τον Πρόεδρο και ζήτησε την παρέμβασή μου για τις (κατ΄ αυτόν) αδικίες που υπέστη και μου ενεχυρίασε σειρά επιστολών και πρακτικών αποφάσεων του ΔΣ. Επιπλέον μου πρότεινε να προσφύγω κατά της εγκυρότητας των εκλογών του Συνδέσμου, αποκαλύπτοντάς μου σειρά ενεργειών, πρόταση που απέρριψα παρά το γεγονός ότι εξηγούσε τον λόγο της μη εκλογής μου στο ΔΣ. Τα στοιχεία αυτά τα επεξεργάστηκαν νομικοί της ΓΣΕΕ οι οποίοι απεφάνθησαν ότι συντρέχουν σοβαρότατοι λόγοι συλλογικών και αστικών παραβάσεων δικαιώνοντας απολύτως τον Ταμία και μου συνέστησαν συγκεκριμένες διαδικασίες για την απάλειψή των και αποφυγή δικαστικών εμπλοκών. Όπως είχα καθήκον επικοινώνησα με αρκετά μέλη της ΟΜΣΙΕ για σύγκληση ΔΣ, όλοι όμως μου επεσήμαναν ότι δεν αξίζει η μετακίνηση των για μία συλλογική διαφορά και μου πρότειναν να ενεργήσω τα δέοντα να αποφευχθεί δικαστικός διασυρμός του σώματος και υπό την νομική καθοδήγηση. Προς τούτο αφ΄ ενός μεν απευθύνθηκα στον Πρόεδρο Κο Παπαζαρή και του επεσήμανα το παράτυπο και παράνομο των ενεργειών του εναντίον του Ταμία και του υπέδειξα τον τρόπο με τον οποίο και οι παρατυπίες-παρανομίες του θα διορθώνονταν και η επιθυμία του αυτή της αντικατάστασης του Ταμία θα επιτυγχάνετο, εφ΄ εταίρου δε πίεσα τον Ταμία να μη προβεί σε ένδικες κινήσεις όπως είχε έννομο συμφέρον να κάνει εγκαίρως με την νομική βεβαιότητα να δικαιωθεί και ο Πρόεδρος να αποπεμφθεί. Δυστυχώς ο μεν Ταμίας επείσθη ο δε Κος Παπαζαρής όχι μόνον δεν επείσθη αλλά άρχισε να ξιφουλκεί και εναντίον μου με απαράδεκτες φαντασιώσεις και ψεύδη παρασύροντας και 2 μέλη του ΔΣ.
Αγαπητοί μου συνεργάτες
Τα πεπραγμένα της θητείας μας, θεωρούνται από πολλούς συνάδελφους ως σημαντικό έργο. Ίσως να έχουν δίκιο αλλά, προσωπικά πιστεύω ότι είναι ελάχιστα μπροστά σε αυτά που μπορεί η τάξη μας να επιτύχει. Στην διετία αυτή καλλιεργήσαμε τους σπόρους που είχαμε σπείρει και που με συστηματική, συντονισμένη και συνετή δράση θα ευδοκιμήσουν. Από τις εκάστοτε διοικήσεις των οργάνων μας και το κύρος των στελεχών εξαρτάται η υλοποίηση όλων, ακόμα και του μεγάλων οραματικών σχεδίων. Σας θυμίζω την ρήση «Ο επιμένων νικά».
Σεβαστοί συνάδελφοι.
Δυστυχώς, η υπέρμετρη αύξηση των επιστημονικών και επαγγελματικών μου υποχρεώσεων τον τελευταίο χρόνο, καθιστούν ιδιαίτερα προβληματική και κατά την εκτίμησή μου ελλειμματική την άσκηση των καθηκόντων μου ως προέδρου της ΟΜΣΙΕ, γεγονός που δεν συνάδει με την ιδιοσυγκρασία μου ως ατόμου, με την συνέπεια μου ως επιστήμονα και με την αντίληψή μου για τον ρόλο του Προέδρου στην αντιμετώπιση των σημαντικότατων θεμάτων που επωμίζεται και καλείται να υπηρετήσει. Επιπλέον παρατηρώ και σημεία κόπωσής μου όχι τόσο από τον όγκο και την σημαντικότητα των εργασιών όσο κυρίως από την απροθυμία και την προχειρότητα συναδέλφων ακόμα και μελών του ΔΣ. Ανάλωσα πολλές εργατοώρες και πολύ ψυχικό απόθεμα για να κινητοποιηθούν οι ανενεργοί Σύλλογοι με πενιχρό αποτέλεσμα. Ιδιαιτέρως επίσης ευχαριστώ τα μέλη του ΔΣ και τους συναδέλφους των συλλόγων που ανέχθηκαν τις επίμονες οχλήσεις και προτροπές, και τους ζητώ συγνώμη για όποιες πιέσεις, απαιτήσεις και λεκτικές παρεκτροπές μου που συνόδευαν την έντονη επιθυμία μου για την ευόδωση των έργων. Θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω από το βήμα αυτό την οικογένειά μου, τα αδέρφια μου και τις γραμματείς μου, για την κατανόηση, την συμπαράσταση και την βοήθειά των, χωρίς την οποία λίγες από τις δράσεις μας θα είχαν τελεσφορήσει. Το μέγεθος, η σημασία και η αξία για το μέλλον της τάξης μας, των θεμάτων, των προτάσεων και των εισηγήσεων που θέσαμε σε τροχιά, είναι αναντίρρητα κολοσσιαία και οραματικά σε σχέση με τα μέχρι τούδε έργα της ΟΜΣΙΕ στα 35 χρόνια της ζωής της. Τούτο σημαίνει ότι το νέο ΔΣ θα έχει σημαντικές υποχρεώσεις στις οποίες για να ανταποκριθεί χρειάζεται να έχει και καλή και επαρκή δομή και οργάνωση, να συνεχίσει τον δρόμο της συνεννόησης, της εμπιστοσύνης, του αμοιβαίου σεβασμού και δημιουργικής σκέψης που καλλιέργησε και ανέπτυξε το απερχόμενο ΔΣ με την Ιεραρχία. Να αντιπροσωπεύει και να έχει την υποστήριξη όλων των Συνδέσμων της Χώρας. Να κινείται και να δρα έχοντας ως αιχμή του δόρατος την πραγματική δύναμη του πολυάριθμου και αρραγούς σώματος των Ιεροψαλτών, στην οποία να προστίθεται το ειδικό βάρος και το εκτόπισμα των προσώπων ώστε να πολλαπλασιάζεται η δυναμική των δράσεων και ως εκ τούτου το αποτέλεσμα. Προϋπόθεση αυτών είναι η δραστηριοποίηση όλων των συλλόγων της χώρας διότι αυτοί είναι η κινητήριος δύναμις για την διάνοιξη των ιεραρχικών πυλών που οδηγεί στην επιτυχία. Δια τούτο και προ του κινδύνου ρήγματος του σώματος των Ψαλτών, προτείνω να διακόψουμε εδώ τις εργασίες της συνέλευσης και να τις συνεχίσουμε τη 21-1-2017, έτσι ώστε να δοθεί χρόνος κατευνασμού των παθών, να πρυτανεύσει η ομόνοια και να γίνουν προσπάθειες άρσης των λόγων της αποχής των συγκεκριμένων συλλόγων που σήμερα δεν βρίσκονται μαζί μας. Επίσης να δεσμευτεί ένας έκαστος από το σώμα της σημερινής συνέλευσης ότι θα δραστηριοποιηθεί για την επαναλειτουργία των αδρανών συλλόγων. Σας ευχαριστώ
-. Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Κος Τσαγαρούλης ο οποίος τόνισε ότι πρέπει από εδώ να φύγουμε με μια φωνή και μονιασμένοι και να ξεχάσουμε τα παλιά που ήμασταν διασπασμένοι και να κάνουμε όλοι προσπάθεια αποκατάστασης της ενότητας και δια τον λόγο αυτόν συμφωνώ με την πρόταση του Κου Ναούμ. Κατηγόρησε ευθέως δε τον Σύλλογο Αττικής που τόσο ευνοήθηκε και στηρίχθηκε από την ΟΜΣΙΕ και παρά ταύτα ενεργεί διασπαστικά. Τώρα έγινε ξαφνικά ο Παπαζαρής τυπολάτρης δεν βλέπει τα χάλια του Συλλόγου του που αντιπροσωπεύει υποτίθεται 2000 Ψάλτες και συσπειρώνει μόνο 70 και απ΄αυτούς οι μισοί ούτε κάν ψάλλουν. Τόσο ανίκανος είναι που δεν μπορεί να κινητοποιήσει Ψάλτες του Συλλόγου του και φθάνει στο σημείο να μη μπορεί να πληρώσει την εφημερίδα του που τελικά σταμάτησε να εκδίδεται και δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τη συνδρομή. Τέτοιο σχεδιασμό και τέτοια δράση σαν του Κου Ναούμ ούτε στο όνειρό του δεν μπορεί να τα δει. Ουσίας ενέργειες όχι ….Πότε θα πληρώσει τα χρωστούμενα. Άς μαζέψει πρώτα το σπίτι του. Αν στις 21 Ιανουαρίου δεν προσέλθει τότε η΄να διαγραφεί και να ησυχάσουμε ή να αποχωρήσουμε εμείς και ας κάνει την ΟΜΣΙΕ με 2 Συλλόγους. Και ζήτησε να εισπραχθούν τα χρήματα.
Ακολούθως ο Κος Κυδωνιάτης μίλησε για την ακατανόητη ενέργεια του Κου Παπαζαρή, το θράσος που τον χαρακτηρίζει με το να αμφισβητεί τις υπογραφές μας και το σύννομο του ΔΣ όπως και των εκλογών και πρότεινε να μην δοθεί καμία σημασία στις ενέργειές του και να προχωρήσουμε στις αρχαιρεσίες. Όσα είπε ο Κος Τσαγκαρούλης είναι δυστυχώς η οδυνηρή αλήθεια και συμφωνώ μεν αλλά πρέπει να ενεργήσουμε ψύχραιμα για να διατηρήσουμε την ενότητα.
Ακολούθως ο Κος Σακαλής τόνισε την οικονομική και λειτουργική δυσκολία των Συλλόγων όπως και την απροθυμία συμμετοχής των συναδέλφων που καθιστά τους Συλλόγους ανενεργούς. Συμφωνώ με την πρόταση του Κου Ναούμ να διακοπεί η Συνέλευση ώστε να αποκατασταθεί η ενότητα της Τάξης μας και κάνουμε τις εκλογές. Οι προλαλήσαντες τα είπαν σωστά και έξω απ΄τα δόντια και συμφωνώ. Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν. Μήπως τα κάνει αυτά γιατί χρωστάει τόσα πολλά και δεν ξέρει τι να κάνει;
Εν συνεχεία ο Κος Δαρλάσης επέκρινε την διχαστική και απαράδεκτη ενέργεια του Κου Παπαζαρή, καταδικάζοντας εν τω συνόλω τις δημοσιεύσεις του. Συμφωνώ με αυτά που ακούστηκαν που θεωρώ ότι είναι λίγα. Τέτοιες ενέργειες είναι πρωτόγνωρες στην τάξη μας, δεν μπορεί η οικογένειά μας να δεχθεί τέτοιους χαρακτήρες. Παρέσυρε δε με τα ψέματά του και τον Πρόεδρο του Βόλου. Πρoτείνω δε λόγω της μεγάλης οικονομικής δυσκολίας πολλών Συλλόγων να αποφασισθεί απάλειψη παλαιών χρεών και μείωση των εισφορών των μελών ώστε να επανενεργοποιηθούν αδρανείς Σύλλογοι και να επιτευχθεί μεγάλη συσπείρωση.
Ο Κος Παπαδημητρίου ανάλυσε την αξία της εθελοντικής προσφοράς στα όργανα, καταδίκασε την συμπεριφορά του Συλλόγου Αττικής και συμφώνησε στην διακοπή της συνέλευσης για να επουλωθούν τα τραύματα του σώματος που προξένησε η απίστευτη ενέργεια του Παπαζαρή.
Εν συνεχεία έλαβαν τον λόγο όλοι σχεδόν οι συνάδελφοι και ενίοτε σε υψηλούς τόνους επανέλαβαν όσα ανέφεραν οι προηγούμενοι.
Ο πρόεδρος Γεώργιος Ναούμ είπε ότι ο εχθρός του Ψάλτη είναι ο ίδιος μας ο εαυτός και οι μάχες της επίτευξης των στόχων αποτελούν τον πόλεμο για να νικηθεί ο εαυτός μας και θέλει προετοιμασία για να βρεθεί τρόπος ώστε να έχει δικαίωμα ο ψάλτης επί του συλλόγου του και ο σύλλογος δικαίωμα επί του ψάλτου. Είμαστε σχεδόν 14.000 ψάλτες και πρέπει να ξέρετε ότι αυτό αποτελεί μεγάλη δυναμική.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος έθεσε σε ψηφοφορία και αποφασίσθηκε ομόφωνα
1)Έγκριση του Διοικητικού και οικονομικού απολογισμού
2) Απάλειψη των παλαιών χρεών των Συλλόγων
3)Μείωση της εισφοράς κατά το μισό
4)Διακοπή της Συνέλευσης και συνέχισή της την 21-1-2017

Ο Πρόεδρος Κυριάκος Τζουραμάνης
Ο Γραμματέας Ευάγγελος Μαρινόπουλος
 

Attachments

  • ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.pdf
    1.6 MB · Views: 14
  • 20161216-103259.pdf
    60.3 KB · Views: 10
  • ΠΡΑΚΤΙΚΑ.docx
    51.1 KB · Views: 19
Top