Πρίγγος-Στανίτσας Μ.Εβδομάδα

ΝΙΚΟΣ Π.

Παλαιό Μέλος
Ανεβάζω δύο κομμάτια από μία Μ. εβδομάδα στο Πατριαρχείο αρχές '50!:)
 

Attachments

  • Τω την Άβατον-Εμεγάλυνας Χριστέ.mp3
    3.2 MB · Views: 481
  • Eξαποστηλάριο Τον Νυνφώνα Σου-Αίνοι ήχος Πά & Δοξαστικό Κύριε Ερχόμενος.mp3
    25.3 MB · Views: 473

dimskrekas

Δημήτρης Σκρέκας
Ανεβάζω δύο κομμάτια από μία Μ. εβδομάδα στο Πατριαρχείο αρχές '50!:)

Τέλη δεκαετίας '50. Η ηχογράφηση πληρέστερη είχε αναρτηθεί από καιρό στο φόρουμ, αλλά αποσύρθηκε λόγω απειλών της Αποστολικής Διακονίας. Είναι η εξής:Όρθρος Μ. Δευτέρας 14-4-1957, σύμφωνα με τη χρονολόγηση του ακάματου Γ. Μπουλμπουντζή. Βλ κ εδώ. Περί της μη δημοσίευσης έργων Πρίγγου στο φόρουμ μας, διάβασε εδώ.

Καλή χρονιά, κ ευχαριστίες

Δ.
 
Μόλις έχω ακούσει την ακολουθία της Κυριακής των Βαΐων (εσπέρας) του 1957. Έχω μια καθαρή ηχογράφηση. Δηλώνω υπευθύνως ότι μπορεί να ανεβεί ολόκληρη, χωρίς τον φόβο των πνευματικών δικαιωμάτων. Ο λόγος; Είναι ηλίου φαεινότερον ότι δεξιά ψάλλει ο ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ, άγνωστο για ποιο λόγο. Αυτό θυμάμαι ότι μου το είχε πει και ο κ. Δεβρελής. Εννοείται ότι η εν λόγω ηχογράφηση πρέπει να καταχωρισθείστις ηχογραφήσεις Στανίτσα -Δανιηλίδη (ή Δανιηλίδη Στανίτσα).
 

nektarios

Παλαιό Μέλος
Εάν έχεις ολόκληρη την Μεγάλη Βδομάδα του 1957 σε παρακαλώ θερμώς ανέβασέ την!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σε Ευχαριστώ πολλύ!!!!:)
 
Κανείς δεν την έχει ολόκληρη. Ό,τι υπάρχει είναι αυτό:

Όρθρος Μ. Δευτέρας 14-4-1957.
Την ανεβάζω για πρώτη φορά, αν και ανέβηκε και αλλού με πολύ άσχημη ποιότητα. Στην επεξεργασία αρκέστηκα στο να κόψω τα κομμάτια. Κανένα παράσιτο στη μέση της ηχογράφησης δεν πείραξα, κανένα φύσημα δεν αφαίρεσα. Είναι από κασέτα που μου έδωσε ο Άρχων Α' Δομέστιχος της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Μιλτιάδης Παππάς, τον οποίο και ευχαριστώ θερμότατα για την εμπιστοσύνη και την προσφορά του. Την κασέτα αυτή αντέγραψε από κασέτα του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Λεωνίδα Αστέρη, ο οποίος με τη σειρά του την έγραψε από τα πρωτότυπα καρούλια.

Μ. Τρίτη εσπέρας 16-4-1957 και Μ. Τετάρτη πρωί 17-4-1957.
Λείπουν κάποια λίγα κομμάτια της προηγιασμένης της Μ. Τετάρτης, η οποία, όμως, περιέχεται σε χαμηλότερη ποιότητα αλλά ολόκληρη εδώ.


Από αυτά μπορούν να ανεβούν άφοβα τα μέλη που ψάλλει ο Στανίτσας και ολόκληρος ο Όρθρος της Μ. Δευτέρας. Αυτή την στιγμή δεν πορώ να ανεβάσω αρχεία από ψηφιακό δίσκο. Έχω αλλάξει υπολογιστή και μου βγάζει κάτι διαφορετικά πράγματα.
 
Top