Ποια λειτουργικά θα βάζατε στην πανήγυρη του ναού σας;

ilias nektarios

Παλιο-μέλος... και μισό!
Στην πανήγυρη του ναού ;!! :confused::confused:

Μια φορα και δυο;... Εχει συμβει καποιες φορες,ευτυχως ομως,λιγες.... Γιατι σας φαινεται παραξενο;...:p
Δε σας εχει συμβει αυτο;
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Μια φορα και δυο;... Εχει συμβει καποιες φορες,ευτυχως ομως,λιγες.... Γιατι σας φαινεται παραξενο;...:p
Δε σας εχει συμβει αυτο;

Στ΄αλήθεια μου φαίνεται παράξενο. Κι εμείς όλο το χρόνο είμαστε ουσιαστικά μόνοι στο ψαλτήρι, δεξιός κι αριστερός, αλλά στην πανήγυρη, γεμίζουμε. Φίλοι, γνωστοί, παλιοί ψάλτες που πέρασαν από το ναό, που δεν έχουν τρέχουσες υποχρεώσεις. Παίρνουμε τα πάνω μας. Και μετά πάλι μόνοι.
 

ilias nektarios

Παλιο-μέλος... και μισό!
Να οι καλες ευκαιριες που εχουν οι πολεις.... Φιλοι,γνωστοι,κ.α....
Δυστυχως η επαρχια ομως,δεν εχει αυτη την πολυτελεια,εκτος,αν καλεσεις κανεναν συναδελφο και ερθει,ειτε να σε βοηθησει,ειτε να τον βοηθησεις:)wink:)...Μονο και μονο τοτε,εχεις κοσμο στο ψαλτηρι... Ειδαλλως...
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Σε όλες τις πανηγύρεις ναών που έψαλλα ως τώρα ποτέ δεν χρησιμοποίησα λειτουργικά "δύσκολα" φοβούμενος την μουσική απαιδευσία ιερέων, επισκόπων και βοηθών. Χρησιμοποίησα είτα τα λειτουργικά Ι. Σακελλαρίδη σε πλ. δ΄ ή τα του Γ. Κανελλίδη σε πλ. α΄ απλοποιημένα από τον Γ. Κακουλίδη.

Επίσης να αναφέρω ότι στο παρελθόν στις πολλές λειτουργίες πανηγύρεων στο αναλόγιο με βοηθούσαν παλαιοί "συμπολεμιστές" :rolleyes: από τον ένδοξο καιρό της λίαν προσοδοφόρου διακονίας μου σε χορωδίες κηδειών και συναφών τελετών :D οι οποίοι είχαν γνώσεις ευρωπαϊκής μουσικής και κάποιες φορές χρησιμοποίησα και λειτουργικά τύπου Πολυκράτη.
 
Φυσικά η ερώτηση (για να είμαι τίμιος και αντικειμενικός) προϋποθέτει ότι ψάλλει κάποιος λειτουργικά και όσους το κάνουν.

Διαπίστωσα ότι όταν τίθεται μια ερώτηση είτε έτσι, είτε με τη μορφή δημοσκόπησης, μπορώ πολύ να ωφεληθώ, φαντάζομαι και αρκετοί από εσάς, ανακαλύπτοντας μέλη που δεν τους είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία (τι σημασία, μερικά δεν τα ήξερα κι όλας). Η οπτική του καθενός έχει κάτι το ιδιαίτερο και μπορεί να είναι ωφέλιμη για τον άλλο.

Έχει γίνει αντίστοιχη ερώτηση για τα Χερουβικά, Κοινωνικά και Άξιον εστί, το θυμάστε οι παλαιότεροι (μέρες που ήταν εδώ κι ο firfiris, καλή του ώρα).

Και για να κάνω την αρχή, εγώ θα έβαζα τις κλασικές και τετριμμένες επιλογές, που ήταν και συνήθεις επιλογές του Στανίτσα απ’ ό, τι ξέρω.
  • Λειτουργικά Μ. Χατζηαθανασίου σε α’ επτάφωνο
  • Λειτουργικά Μ. Χατζηαθανασίου σε Φρύγιο
  • Λειτουργικά Κ. Πρίγγου «Κιουρδί».
  • Λειτουργικά Κ. Πρίγγου σε πλ.δ («μαχούρ»).

Πιο τετριμμένη επιλογή δεν γινότανε....

ΥΓ Αλλά εδώ που τα λέμε μπορεί να έβαζα και του Τιμωνίδη σε τέταρτο χρωματικό. Και του Λεονάρδου (λειτουργία Πέττα) σε πλ. α΄ τετράφωνο. Και του…
Εγώ στη θέση σου δεν θα έβαζα τίποτα από αυτά :D:D:D αλλά κάτι απλό και ταυτόχρονα πανηγυρικό (όπως είπε κι ο Ελευθέριος Γεωργιάδης) , έτσι ώστε οι βάσεις να μπορούν να είναι λιγάκι τσιμπημένες (λόγο πανηγύρεως ) π.χ. Λειτουργικά του Κανελλίδου σε πλ.Δ αλλά επειδή πρέπει να επιλέξω θα πω αυτά του Χατζηαθανασίου σε Φρύγιο :):):) !!! :)
 

Χρύσανθος80

Παλαιό Μέλος
Χερουβικό εναρμονίου γένους (ειτε πλ.α εναρμόνιο είτε βαρύ εναρμόνιο) και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Λειτουργικά σε Γ ήχο ή Βαρύ Εναρμόνιο του........avatar!!!!!!!!!!
 

chanendes

Ιωάννης Π. Αχιλλιάς
Κάποια σε Πλάγο του Τετάρτου[γιατί αυτός ψάλλεται πάντα την Κυριακή των Αγίων Πάντων]:p:wink::):D, συνήθως του Πρίγγου....
 
Last edited:

Mιχαήλ

Ηράκλειο Κρήτης
Χατζηαθανασίου ά επτάφωνο στο <<ταις αγγελικές >> φροντίζω το κε να είναι περίπου στο ΣΙ ή στο πάνω ΝΤΟ, το οποίο εγώ το κάνω πάνω πα του πρώτου ήχου. Με αυτόν τον τρόπο, κάνοντας οι ιερείς εκφωνήσεις στον κε τους βγαίνει ο επτάφωνος χωρίς ουτε καν να το καταλάβουν!
 

farlekas 1980

Παλαιό Μέλος
Αυτα που ξερει και ο Λαμπαδαριος μου (γενικωτερα , δηλ. δοξολογιες , δυναμις κ.λ.π)!
 

Xristos

Ιωαννίδης Στέφανος, Ειδικευόμενος Νευρολογίας, Πα.
Αυτα που ξερει και ο Λαμπαδαριος μου (γενικωτερα , δηλ. δοξολογιες , δυναμις κ.λ.π)!

Δηλαδη να ρωτησουμε εκεινον; :)
 
Last edited:
Top