Πανήγυρις Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου

haris1963

παλαιότατο μέλος
Την Παρασκευή 1 Ιουλίου, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου, στον οποίο διακονώ ως Πρωτοψάλτης. Το πρόγραμμα των ακολουθιών στις οποίες θα παραστεί και θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφησίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, έχει ως εξής:

Πέμπτη 30/6, ώρα 19:00: Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός
Παρασκευή 1/7, ώρα 07:00: Αρχιερατικός Όρθρος και Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
Παρασκευή 1/7, ώρα 19:00: Εσπερινός και Λιτάνευσις Ιεράς εικόνος Αγ. Αναργύρων, παρουσία Αρχιερέως.

Όσοι συνάδελφοι θέλετε και μπορείτε, είστε προσκεκλημένοι να πλαισιώσετε τα Αναλόγια του Ναού μας, θα χαρούμε ιδιαίτερα να συμψάλουμε και να συνευφρανθούμε στην Ιερά Πανήγυρι.

Χάρης Συμεωνίδης

ΥΓ. Απ' ότι πήρε το αυτί μου :)D), θα είναι κι ο π. Μάξιμος ανάμεσα στους λειτουργούς... :wink:
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
ΥΓ. Απ' ότι πήρε το αυτί μου :)D), θα είναι κι ο π. Μάξιμος ανάμεσα στους λειτουργούς... :wink:

Με συντονιστικά διακαιώματα.
(το Μακάριος Ανήρ που έψαλλες διαγράφηκε και θα τροποποιηθεί καταλλήλως πρωτού ξανα-ανέβει)
 

haris1963

παλαιότατο μέλος
...
Πέμπτη 30/6, ώρα 19:00: Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός
Παρασκευή 1/7, ώρα 07:00: Αρχιερατικός Όρθρος και Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
Παρασκευή 1/7, ώρα 19:00: Εσπερινός και Λιτάνευσις Ιεράς εικόνος Αγ. Αναργύρων, παρουσία Αρχιερέως...

Να διορθώσω πως οι ώρες έναρξης των Εσπερινών της παραμονής (σήμερα) και της κυρίας ημέρας της εορτής (αύριο) θα είναι 19:30 κι όχι 19:00, όπως έγραψα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα παραβρεθεί αύριο, κύρια ημέρα της εορτής στην πρωινή Ακολουθία και στον Εσπερινό (με την Ιερά Λιτανεία). Ο π. Μάξιμος αύριο επίσης, στην πρωινή Ακολουθία Όρθρου και Θ. Λειτουργίας. Σήμερα, στον πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής, θα παραστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανού κ.κ. Θεοδώρητος.

Χάρης
 
Last edited:

stapaman

Εφησυχάζων & ενίοτε προξενών αλγεινάς εντυπώσεις δ
Μας τα δυσκολεύεις... :mad: Αλλά θα προσπαθήσουμε! :eek:
 

haris1963

παλαιότατο μέλος
Επειδή έλειπα τις προηγούμενες ημέρες, θα ευχαριστήσω σήμερα (κάπως καθυστερημένα) τους λίγους, δυστυχώς, αλλά πολύ καλούς και εκλεκτούς φίλους συναδέλφους, που με τίμησαν με την παρουσία τους κατά τις ακολουθίες της πανήγυρης του ιερού ναού στον οποίο διακονώ.

Θερμές ευχαριστίες λοιπόν, στους λίαν αγαπητούς μου Γιάννη Αρβανίτη (ήρθε και τις 2 μέρες από τον Διόνυσο), Βαγγέλη Σολδάτο (και τις 2 μέρες από Πειραιά) και Κωνσταντίνο Βαγενά (ανήμερα της εορτής από ...τη γειτονιά). Φυσικά, στον παπα-Μάξιμο, που είναι δίπλα μου όποτε τον χρειαστώ, από τη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στην Αθήνα. Ήλθε το πρωί της κύριας ημέρας της εορτής μαζί με τον μητροπολίτη μας Κύριλλο, τον π. Χρήστο Κυριακόπουλο και πολλούς άλλους.

Τέλος, στον εσπερινό της κυρίας ημέρας, είχα την τύχη να γνωρίσω και να απολαύσω από κοντά, τον "εγγονό" του Ι. Ναυπλιώτη, μαθητή του Γ. Καρακάση, κ. Βασίλη Αβραμίδη, πρωτοψάλτη Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Άνω Πεύκης από το1992 έως σήμερα. Απλά εξαιρετικός και αρχοντικός σε όλα του!

Σε όσους φίλους και γνωστούς δεν ήλθαν, είτε γιατί είχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις, είτε γιατί τους συνέβη κάτι έκτακτο, είτε γιατί ...το ξέχασαν, στέλνω την αγάπη μου και εύχομαι να είναι στο πανηγύρι μας του χρόνου! Τους χαρίζω και λίγα ηχητικά που ανέβασα εδώ, καθώς είναι γνωστό πως δεν κρατάω κακίες! :)

Χάρης
 
Last edited:

dimskrekas

Δημήτρης Σκρέκας
Τέλος, στον εσπερινό της κυρίας ημέρας, είχα την τύχη να γνωρίσω και να απολαύσω από κοντά, τον εγγονό του Ι. Ναυπλιώτη και μαθητή του Γ. Καρακάση, κ. Βασίλη Αβραμίδη, πρωτοψάλτη Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Άνω Πεύκης από το1992 έως σήμερα. Απλά εξαιρετικός και αρχοντικός σε όλα του!


Χάρης

Βοήθειά σας Χάρη! Είχα ακούσει ότι (κ) αυτός είναι εγγονός του Ναυπλιώτη...

Δ.
 

haris1963

παλαιότατο μέλος
Βοήθειά σας Χάρη! Είχα ακούσει ότι (κ) αυτός είναι εγγονός του Ναυπλιώτη...

Βέβαια, ο Μαμάης τον ξέρει καλά. Έχει αγοράσει μάλιστα, ζωγραφισμένη απ'τον ίδιο, μια τεράστια προσωπογραφία του Ιακώβου (μεγαλοπρεπής ως και ο μύσταξ του) και την έχει πάνω από το κρεββάτι που κοιμάται. Όταν με φιλοξένησε όμως με έβαλε να κοιμηθώ στο κρεββάτι της γιαγιάς που είχε από πάνω τον γ. Παϊσιο.

χς
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Θα 'λεγα έχεις πιο πολύ ανάγκη να κοιμάσαι δίπλα στο Παϊσιο παρά στον Ι. Ναυπλιώτη...


ΥΓ. Και ακόμα περισσότερη ανάγκη εμείς που δηλώνουμε καλοί χριστιανοί...
ΥΓ2. Μου τη χάρισε τη προσωπογραφία.
 

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
...Τέλος, στον εσπερινό της κυρίας ημέρας, είχα την τύχη να γνωρίσω και να απολαύσω από κοντά, τον "εγγονό" του Ι. Ναυπλιώτη, μαθητή του Γ. Καρακάση, κ. Βασίλη Αβραμίδη, πρωτοψάλτη Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Άνω Πεύκης από το1992 έως σήμερα. Απλά εξαιρετικός και αρχοντικός σε όλα του!...

Μαθητής του Γ. Καρακάση στην Αθήνα (δεκαετία ΄70) ναι, μουσικός εγγονός του Ναυπλιώτη δεν ξέρω..:eek: Έχει κάνει κ σε άλλους δασκάλους.

Βοήθειά σας Χάρη! Είχα ακούσει ότι (κ) αυτός είναι εγγονός του Ναυπλιώτη...

Δ.

Αυτός έχει όντως το ύφος του παππού του! :D
 

haris1963

παλαιότατο μέλος
Την Κυριακή 1 Ιουλίου, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου, στον οποίο διακονώ ως Πρωτοψάλτης. Το πρόγραμμα των ακολουθιών, έχει ως εξής:

Σάββατο 30/6, ώρα 19:30: Πανηγυρικός Εσπερινός, παρουσία Αρχιερέως
Κυριακή 1/7, ώρα 07:00: Αρχιερατικός Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
Κυριακή 1/7, ώρα 19:30: Εσπερινός και Λιτάνευσις Ιεράς εικόνος Αγ. Αναργύρων, παρουσία Αρχιερέως.

Όσοι συνάδελφοι θέλετε και μπορείτε, είστε προσκεκλημένοι να πλαισιώσετε τα Αναλόγια του Ναού μας, θα χαρούμε ιδιαίτερα να συμψάλουμε και να συνευφρανθούμε.
 

haris1963

παλαιότατο μέλος
Με τη βοήθεια του Θεού και τη χάρη των Αγίων Αναργύρων, πραγματοποιήθηκε, λοιπόν, και το φετινό πανηγύρι του Ναού μας.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φίλους και εκλεκτούς ιεροψάλτες, που κόσμησαν με την παρουσία τους τα Αναλόγια του Ναού μας και λάμπρυναν την πανήγυρη.

Στον Αρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέστηκε παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Χαρτούμ, Yπερτίμου και Εξάρχου παντός Σουδάν κ. κ. Εμμανουήλ, παρευρέθησαν και συνέψαλλαν στο δεξί αναλόγιο όπου διακονώ, οι (με σειρά αρχαιότητος):

καθώς και 2-3 βοηθοί μεγάλης ηλικίας, από αυτούς που εμφανίζονται σε πανηγύρεις, ισοκρατούν, και φεύγουν πριν το τέλος (οπότε δεν τους γνωρίζεις καλύτερα). Στο αριστερό αναλόγιο τον λαμπαδάριό του ναού Ελευθέριο Γκεζερλή, πλαισίωσε ο αδελφός του (ένας από τους πολλούς) Ιωάννης (πρωτοψάλτης Αγ. Νεκταρίου Κάτω Κηφησιάς) και επίσης 2-3 ακόμη βοηθοί.
Ηχητικά από τον Εσπερινό αυτό, ανέβηκαν εδώ, από τον κυρ Νικολάκη Γιάννου, αφού η δική μου προσπάθεια καταγραφής στέφθηκε με μια ...μεγαλοπρεπή αποτυχία! :eek::(:eek:

Στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία της κυριωνύμου ημέρας παραβρέθηκε και ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, συνοδευόμενος από τον π. Χρίστο Κυριακόπουλο καθώς και άλλους ιερείς και ιεροδιακόνους.
Καθώς η πανήγυρή μας έτυχε φέτος να είναι Κυριακή, δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν πολλοί φίλοι, λόγω των υποχρεώσεων που είχαν στους ναούς της διακονίας τους. Ωστόσο οι λίγοι που ήλθαν, ήταν εξαίρετοι και ευφρανθήκαμε στο αναλόγιο όπως και την προηγουμένη. Ευχαριστήρια λοιπόν:

Με τον τελευταίο, που έμαθα πως ψάλλει στο εν Αθήναις Πανάγιο Μετόχι του Σινά, γνωριστήκαμε στον Όρθρο και παρά τα εμφανή ελαττώματά του (μαθητής της "γνωστής σχολής":rolleyes:, καθημερινός ψάλτης Αγίας Ειρήνης:wink::rolleyes:, "στανιτσικός" :eek::rolleyes::wink:), μπορώ να βεβαιώσω πως πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιδί.
Ηχογραφήσεις από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία θα ανέβουν στο οικείο θέμα οσονούπω..!

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στον Εσπερινό μετά Παρακλήσεως στους Αγίους, τον οποίο ακολούθησε περιφορά, μας επισκέφτηκε και συνέψαλλε, ο πολύ καλός φίλος και συνάδελφος Νεκτάριος Μαμαλούγκος, μετά της συζύγου και του 10άμηνου τεκνίου του Ειρήνης.

------------------------------------------------------------------------
Η χάρις των Αγίων, ας σκέπει πάντας ημάς!

Και του χρόνου!
 
Last edited:

ΓΙΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παλαιό Μέλος
Κατ' αρχήν, και του χρόνου με υγεία!!!
Μετά την .... δεξίωσιν:rolleyes:, πήγα με το Γιάννη στο σταθμό του ηλεκτρικού...
Όταν ήρθε το τραίνο, μπήκαμε, καθήσαμε και κουβεντιάζαμε....
Σταματάει στη Νεραντζιώτισσα, ανοίγουν οι πόρτες και ακούγοντας το σφύριγμα για να κλείσουν λέω: «Α! εδώ κατεβαίνω για τον προαστιακό....» και βρέθηκα έξω πριν τελειώσει το σφύριγμα.. (Ο Σόμαλης δεν θα προλάβαινε να βγεί):D
Χαιρέτησα το Γιάννη απ' το ... τζάμι, και με γοργό βήμα κατέβηκα τις σκάλες για να διαβάσω την ανακοίνωση ότι ο προαστιακός σταμάτησε τα δρομολόγιά του λόγω έργων στις 21:00...
Φτού! σκωληκομερμηγκότρυπα! Τώρα τί κάνουμε; αναρρωτήθηκα...:confused:
Ξανανέβηκα στον ΗΣΑΠ, περίμενα αρκετή ώρα και πήρα το επόμενο τραίνο για Μοναστηράκι και από κεί το μετρό για Δουκίσσης Βλακεντίας με ανάλογη αναμονή λόγω αραιών δρομολογίων, και έφτασα στα Σπάτα μ.μ. (μετά μεσονύκτιον) βρίσκοντας τις ... γυναίκες μου με το γιο να με περιμένουν εναγωνίως:eek:... (Πολλά ακούγονται και συμβαίνουν αυτή την περίοδο:mad:)... και στην ερώτησή τους απάντησα: «Άρτι αφιχθείς εξ Αμαρουσίου μέσω ... Μοναστηρακίου»...:D
Ευτυχώς που είχα σταθμεύσει το αμάξι στο πάρκιγκ της Πλακεντίας.... Φαντάζεστε να το είχα αφήσει στο Κορωπί;
 

Κων/νος Βαγενάς

Κωνσταντίνος
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παρευρεθώ, ευτυχώς λόγω διακοπών :D!!! Αλλά ήμουν νοερά στον Ναό που διηκόνησα από μικρό παιδάκι 5 χρονών μέχρι τώρα. Πάντως χορός πολυπληθής σχηματίστηκε, Χάρη μην παραπονιέσαι! Η ατυχία να μην γράψει το μηχάνημα εκεί που περιμένεις πώς και πώς είναι απ' τις λίγες, την έχω πάθει κι εγώ.

Να ευχηθώ κι εγώ και του χρόνου να 'μαστε καλά, να μας αξιώσει ο Θεός να εορτάσουμε τους Αγίους Αναργύρους. Ευχαριστώ πολύ για την επιλογή των μελών και την ηχογράφηση!:wink: Οι Άγιοι βοήθειά μας!
 

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣG7

Αναγνώστης Αναστάσιος Φετάνης
Ευτυχώς κατά τον εσπερινό και την παράκληση της κυριωνύμου ημέρας είσασταν πολλοί εις τα αναλόγια και επωφελήθηκε το Ιερό Βήμα από την παρουσία μου :cool: !
 

haris1963

παλαιότατο μέλος
Αγαπητοί φίλοι, καλησπέρα!

Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου, στον οποίο διακονώ ως Πρωτοψάλτης.

Το πρόγραμμα ακολουθιών της πανηγύρεως είναι το ακόλουθο:

  • Κυριακή 30/6, στις 19:30: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός
  • Δευτέρα 1/7, στις 7:00: Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ναζιανζού κ. κ. Θεοδώρητου.
  • Δευτέρα 1/7, στις 19:30: Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Λιτανεύσεως της εικόνας των Αγ. Αναργύρων, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυριλλου.

Η παρουσία όσων φίλων από το «Ψαλτολόγιον», επιθυμούν και δύνανται να παραβρεθούν, καθώς και η πλαισίωση των βυζαντινών χορών των αναλογίων του πανηγυρίζοντος ναού, θα είναι για μας πολύτιμη.

Χάρης Συμεωνίδης

υγ Επισυνάπτω και ένα «μινι-φυλλάδιο» ορισμένων ψαλησομένων μελών του Εσπερινού
 

Attachments

  • FylladioEsperinouAgAnargyrwn.pdf
    4.3 MB · Views: 280

tzark

Μέλος
Θα μπορούσες να μας έδινες όλα τα ανοιξαντάρια που επισυνάπτεις στο φυλλάδιο??

Σε Ευχαριστούμε
 

haris1963

παλαιότατο μέλος
Θα μπορούσες να μας έδινες όλα τα ανοιξαντάρια που επισυνάπτεις στο φυλλάδιο??

Σε Ευχαριστούμε
Είναι παρμένα από εδώ (από κ.Δημ. Παφίλη) από το Ψαλτολογιον και υπάρχουν μόνο του Α χορού...
Πλήρη σε καταγραφή Λυκούργου Πετρίδη θα τα βρειτε εδώ
 
Top