ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΛΗΘΩΝ ΜΒ

Παλαιό Μέλος
#1
Με χαρά και συγκίνηση σας ανακοινώνουμε ότι την Παρασκευή 8 Απριλίου του Ακαθίστου Ύμνου, μετά τις σχετικές διατυπώσεις και με την ευλογία του τοπικού Επισκόπου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου και των Πατέρων της Μονής, θα έχουμε την μεγάλη τιμή να φιλοξενήσουμε στο Ναό μας, την περίπυστη και πάνσεπτη εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου της Οδηγήτριας, της και Βουλκανιώτισσας επονομαζομένης, εκ της Ιεράς Μονής Του Βουλκάνου Μεσσηνίας.
Η υποδοχή Της θα γίνει στις 18.00 μ.μ. της ιδίας μέρας, από τον Δεσπότη μας, τους άρχοντες της Πόλης τον Κλήρο μας και εμάς τους Περιστεριώτες, μπροστά στο Ναό μας, της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ενώ κατόπιν θα τελέσουμε ενώπιόν Της την ακολουθία του Ακαθίστου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Περιστερίου.
Η εικόνα αυτή, θεωρείται από τα Ιερά κειμήλια του Γένους μας, έχει δε τα γενέθλιά της στις αρχές του 8ου αιώνα, όταν και βρέθηκε στην περιοχή του ομώνυμου όρους της Ιθώμης κοντά στην αρχαία Μεσσήνη. Απ’ ότι λένε οι Πατέρες της μονής, η εικόνα - πέραν της ετήσιας λιτανείας και της καθόδου της στην Μεσσήνη κατά την τοπική πανήγυρή της τον Σεπτέμβριο – δεν έχει εξέλθει από την Μεσσηνία, ποτέ άλλοτε.
Παρ’όλα τα χάλια που θα δεί εδώ στην Αθήνα μας, νομίζουμε ότι η επίσκεψή Της είναι άκρως συγκινητική και ευχόμαστε να αποδειχθεί και σημαδιακή. Ελπίζουμε με την βοήθειά Της, να κρατήσουμε την ατμόσφαιρα του γεγονότος αυτού, στο επίπεδο που οφείλουμε στο πρόσωπό Της…. Η εικόνα θα παραμείνει Θεού θέλοντος, μέχρι την Τετάρτη 13 του μηνός, οπότε και θα επιστρέψει στη Μεσσηνία.
Πρωί και απόγευμα θα τελούνται ακολουθίες ως εξής :
Την Παρασκευή μετά τον Ακάθιστο, στις 22.00 μμ θα γίνει Αγρυπνία,
Το Σάββατο, πρωί Θ.Λειτουργία, το απόγευμα 18.00 ο Εσπερινός με Παράκληση. Την ακόλουθη Κυριακή Ε΄ των Νηστειών, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα περί τις 18.00 μ.μ. ο Κατανυκτικός με Θ.Ευχέλαιο.
Την Δευτέρα και Τρίτη το πρωί Προηγιασμένη, το απόγευμα Μέγα Απόδειπνο και Παράκληση. Τέλος την Τετάρτη, το πρωί οι Ώρες με τον Όρθρο και το απόγευμα, πριν την αναχώρησή Της, Προηγιασμένη.
Όσοι Πιστοί – Μεσσήνιοι και μη – προσέλθετε. Οι πολύ δύσκολοι καιροί μας ου μενετοί…
Εμείς, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε, να φθάσει η φωνή σας - μέσω της δικής μας – πιο κοντά Της. Όσοι δε επιθυμούν να συμψάλλουμε, είναι ευπρόσδεκτοι.
Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Ναός μας είναι πίσω από το κοιμητήριο του Περιστερίου, κοντά στο εκθεσιακό κέντρο στο Άλσος.Σας ευχαριστούμε.

Μιχάλης. Βαρδόσης , Λαμπαδάριος ( & Πρωτοψάλτης Σάββατο πρωί !) Ι.Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Περιστερίου.
 
Last edited by a moderator: