Λειτουργικά, Χρυσάνθου Θεοδοσοπούλου, Δευτερόπρωτος

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Μιας και είναι τα Λειτουργικά αυτά στην... ψαλτολογική επικαιρότητα, είπα να τα ξανανεβάσω με τη φωνή του Χρυσάνθου (το «ξανα» γιατί ανέβηκαν και στις κασέτες της Θ. Λειτουργίας του). Αυτό που ανεβάζω προέρχεται από δύο εμπορικές κασέτες σε καλή ψηφιοποίηση, καμία από τις οποίες δεν τα είχε πλήρη (ίδια όμως ηχογράφηση). Πρόκειται για την πρώτη από τις δύο κασέτες της Λειτουργίας που κυκλοφόρησαν αρχικά, απ' όπου πήρα το «Ταις αγγελικαίς» που δεν υπήρχε στην άλλη και το κομμάτι από το «Αγαπήσωμεν αλλήλους» κ.ε. γιατί είχε καλύτερο ήχο και για την κασέτα ΗΧ-856 με τη Λειτουργία σε Δευτερόπρωτο από την οποία πήρα τα Πληρωτικά που δεν υπήρχαν στην άλλη. Βέβαια, στην τελευταία αυτή υπάρχει κι ένα μικρό τμήμα του «Πιστεύω» πριν το «Αμήν» που παραλλείπεται στην άλλη απ' όπου παρέθεσα τα κυρίως Λειτουργικά, θεωρώ όμως την παράλλειψη ασήμαντη.
Τα Λειτουργικά αυτά τα αγαπώ πολύ διότι η δεύτερη πηγή τους ήταν η πρώτη κασέτα βυζαντινής μουσικής που αγόρασα και την ακούω από τότε...
 

Attachments

  • Λειτουργικά, Χρυσάνθου Θεοδοσοπούλου, Δευτερόπρωτος.mp3
    26.1 MB · Views: 466

aposto

Παλαιό Μέλος
Ειμαστε ατυχοι γιατι δεν προλαβαμε να τον ζησουμε απο κοντα.
Καποια στιγμη θα επρεπε να γινει ενα σχετικο αφιερωμα παρουσιαζοντας τη ζωη κ το εργο αυτου του μεγαλου ανδρος Πρωτοψαλτου αλλα κ πανω απ ολα ανθρωπου.
Ζει στις καρδιες μας μεσα απο την φωνη του.
 

aposto

Παλαιό Μέλος
Πολλα ευχαριστω δημοσιως.
Αλλα κ στην Θεσσαλονοκη που προσεφερε αν δεν εγινε κατι ας το κανουν.
Πατερα Μαξιμε κ παλι ευχαριστω.
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Πολλα ευχαριστω δημοσιως.
Αλλα κ στην Θεσσαλονοκη που προσεφερε αν δεν εγινε κατι ας το κανουν.
Πατερα Μαξιμε κ παλι ευχαριστω.
Έγινε πριν λίγα χρόνια εκδήλωση μνήμης γι' αυτόν στον Άγ. Δημήτριο όπου έψαλλε χορός των μαθητών του υπό τον νυν πρωτοψάλτη του ναού. Έψαχνα να βρω για να σε παραπέμψω στην ηχογράφηση που ανέβηκε κάπου από εκπομπή του μακαρίτη του κυρ-Βαγγέλη αλλά δεν τα κατάφερα...
 

aposto

Παλαιό Μέλος
Ευχαριστω πολυ Γιαννη μου για τον κοπο σου,αυριο θα ανεβω Βολο εκει υπαρχει ενας πολυ φιλος μου καθως κ ο αδερφος του που αναγραφεται μεσα σε καθε κασσετα του Χρυσανθου με τον δασκαλο τους τον Κυριαζη Νικολερη.
Θα απευθυνθω κ στα παιδια δηλαδη τα αδερφια Χατζηγεωργιου Δημητρη κ Σπυρο μηπως ο δασκαλος τους η οι ιδιοι εχουν καποιο ηχητικο η καποιο αλλο βιντεο ντοκουμεντο του αειμνηστου Χρυσανθου ωστε να το παραλαβω κ να το ανεβασουμε.
Θα βρεθω σιγουρα με τον Σπυρο που οποτε θα του το θεσω μηπως μας βρει κατι ανεκδοτο γιατι ο κ.Νικολερης τον γνωριζε πολυ καλα.
Κ παλι σ ευχαριστω Γιαννη.
 
Top