Κυριακή 24/02/2013

aposto

Παλαιό Μέλος
Επισυναπτω σημερινη βιντεοσκοπηση απο τον Ιερο Ναο Αγιου Δημητριου Νεου Φαληρου με το ξεκινημα του Τριωδιου.
Ψαλλει ο εκλεκτος φιλος κ ανθρωπος πανω απ ολα κατ εμε Αρχων Πρωτοψαλτης της Ιερας Μητροπολεως Πειραιως κ Πρωτοψαλτης του Ναου Ζαχαριας Κοντοφρυδης.
Τα αρχεια που ανεβαζω κατα σειρα περιλαμβανουν
1:Πασα πνοη και στιχηρα αινων σε ηχο πλ α κ ενα εξ αυτων σε ηχο γ.
2:Δοξαστικον Ταις εξ εργων σε ηχο πλ δ.
3:Δυναμις Καλογηρου σε ηχο α(χωρις το κρατημα).
4:Χερουβικον σε ηχο πλ α.
5.Λειτουργικα σε (σπαθιον μελος)Αειμνηστου Χρυσανθου Θεοδοσοπουλου.
6:Αξιον Εστιν σε (σπαθιον μελος)Αειμνηστου Χρυσανθου Θεοδοσοπουλου.

Στο ισοκρατημα ο εκλεκτος φιλος κ.Ηλιας Γεωργιου.









Θελω να πω δημοσιως ενα μεγαλο ευχαριστω στον Ζαχαρια γιατι παντα βαζει την ψυχουλα του κ ειδικα σημερα το Αγιος Αθανατος ηταν πολυ δυνατο.

Καλη κ Αγια Μεγαλη Τεσσαρακοστη σε ολους.
 

agrovas

Βασίλης Αγροκώστας
Στο Χερουβικό στο 4:53 λεπτό ανεβαίνει για την πλάκα και χωρίς να αλλάζει χροιά και έκφραση ΑΝΩ ΖΩ ΥΦΕΣΗ το οποίο στηρίζει και το κρατά ΑΝΕΤΑ!!!!

Αυτό είναι φωνάρα φίλοι μου και χωρίς να φωνάζει! Όλα με τέχνη και ποιοτικά.

ΜΠΡΑΒΟ.
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
...Αυτό είναι φωνάρα φίλοι μου και χωρίς να φωνάζει! Όλα με τέχνη και ποιοτικά....

Δυστυχώς δεν έχω χρόνο πολύ για να ακούω τις πολλές ηχογραφήσεις που ανεβαίνουν κάθε τόσο στο Ψαλτολόγιο αλλά και αλλού. Κι ούτε αυτήν θα είχα ακούσει εάν δεν είχε προηγηθεί το συγκεκριμένο σχόλιο. Άκουσα λοιπόν το χερουβικό. Ομολογώ ότι καθώς το άκουγα, μου άρεσε. Αυτό μέχρι που έφτασε στο "Τριάδι". Εκεί νόμισα ότι έφυγα από την εκκλησία και βρέθηκα σε άλλο χώρο. Φυσικά δεν έχω κανένα σχόλιο για την φωνή που μπορεί να είναι και "φωνάρα" και "με τέχνη" και "ποιοτική" κι άλλα περισσότερα. Όμως κατά την γνώμη μου, αυτό το άκουσμα δεν έχει θέση σε εκκλησία. Και ως σύνθεση (το "Τριάδι") δεν έχει καμιά σχέση μ' ό,τι μας παρέδωσαν οι μεγάλοι ψάλτες και συνθέτες του παρελθόντος, τόσο ως άκουσμα (με διάφορες εξαιρέσεις) όσο και ως σύνθεση. Μακάρι να εκλείψουν τέτοιες εκδηλώσεις φωνητικής έξαρσης (δεν λέω επίδειξης γιατί μπορεί να μην υπάρχει) και δεξιοτεχνίας εκτός ίσως από χώρους συναυλιών ή παρέας. Ξέρω ότι πολλοί θα διαφωνήσουν, και κάποιοι θα συμφωνήσουν. Το μέλλον θα δείξει ποιος έχει τελικά δίκιο.
 
Top