Πράγματι είναι ο Πατέρας μου και το όνομά του ήταν Κυριάκος, άσχετα εάν εόρταζε στις 29 Σεπτεμβρίου ( του Αγίου Κυριακού του Αναχωρητού ).
Γεννήθηκε στο Κοντοσκάλι της Πόλης το 1917 και ήταν το 4ο παιδί του Δημήτρη Ιωαννίδη ( γνωστού σαν Τάκη στους τότε Ιεροψαλτικούς κύκλους ).
Τα πρώτα του βήματα πάνω στις Κλίμακες της Βυζαντινής Μουσικής, τα έκανε με εντολή του Πατρός του, μαζί με τον μεγάλο του Αδελφό Ιωάννη, ο οποίος είναι και ο ουσιαστικός Δάσκαλός του. Ο Ιωάννης ( αυστηρός γύρω από την Τάξη και την Πατριαρχική Παράδοση, την οποία παρακολουθούσε ανελλιπώς, σαν ακροατής του Ιακώβου Ναυπλιώτη, τον οποίον άκουγε κάθε Κυριακή Χειμώνα - Καλοκαίρι, διανύοντας απόσταση 2.30 ωρών ποδαρόδρομο, πάνω στους κακοτράχαλους τότε δρόμους της Πόλης, προκειμένου να βρίσκεται πίσω από το Πρωτοψαλτικό Αναλόγιο, πρίν από τον Εξάψαλμο ) πότισε τον μικρό Κυριάκο με φανατισμό, γύρω απ' αυτά. Αργότερα ( σε ηλικία 8 - 9 ετών ) έγινε Πρωτοκανονάρχος και ταυτόχρονα Μαθητής του Θεοδόση Γεωργιάδη. Αργότερα στη Χώρα μας, συνέχισε πάλι στον Γεωργιάδη Μαθήματα και διέπρεψε σαν Πρωτοψάλτης. Διέθετε μεγάλη υψηφωνία και είχε σαν δόγμα, το " Ψάλλαττε από Διφθέρας " σε τέτοιο σημείο, που και ένα απλό " Αμήν " με δύο Ίσα, και αυτό το έλεγε από Χειρόγραφο ( υπάρχει και σχετικό επεισόδιο γι' αυτό το θέμα, αλλά δεν είναι της παρούσης).
Ήταν πολυγραφότατος και υπάρχουν πάμπολλοι Συνάφελφοι, οι οποίοι διαθέτουν Παρτιτούρες με διάφορες Ακολουθίες Αγίων ( Κυρίως Πανηγύρεων ), που έχουν στην κατοχή τους ενθύμια από την δουλειά του.
Έψαλλε σε πολλούς Ναούς του Λεκανοπεδίου με κυριότερο τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο στην Νίκαια, όπου υπηρέτησε επί 37 χρόνια.
Έψαλλε πάντα περιστοιχιζόμενος από Μαθητάς μικρούς και μεγάλους σε ηλικία.
Ανεβάζω ηχητικά δικά του.