ΚΑΤΑΒΑΣΙΑΙ

  • Thread starter Γεώργιος Κ. Σιαπερόπουλος
  • Start date

Αηδόνης

Παλαιό Μέλος
#2
Διαπιστώνω ότι τα διαστήματα δεν είναι ακριβή. Από την άλλη έχει σχετικώς καλό χρόνο. Άποψη προσωπική πάντα.
 

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
#3
Σας συγχαίρω κ. Αηδόνη για την θαρραλέα κριτική σας βάσει της ελογίμου προσωπικότητός σας.

Χρειάζεται αρετή και τόλμη για να σχολιάσετε τόσο ευθαρσώς την παραπάνω ηχογράφηση, ώστε να γνωρίσουμε κι εμείς οι αδαείς τον ορισμό της παραδοσιακής εκτελέσεως. Ευχαριστούμε πολύ και εκ βάθους καρδίας κ.Αηδόνη.
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
#4
Ευχαριστούμε το συνάδελφο και λίαν αγαπητό μέλος του Ψαλτολογίου domesticus για την εχέφρονα και νουνεχή παρατήρησή του στα γραφόμενα του κ. Αηδόνη. Καταδεικνύει με τον τρόπο αυτό τη νηφαλιότητα που πάντα τον διέκρινε και τον διακρίνει σε ό,τι αφορά στον σχολιασμό απόψεων μελών νεοεισελθόντων στις συζητήσεις μας μεν, κατά πάντα καλλιεργημένων πνευματικώς τε και ψαλτικώς δε. Αντευχόμαστε εκ βάθους καρδίας στον γράψαντα το "αἰέν ἀριστεύειν"!!!
 

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
#5
Ευχαριστώ για τα καλλά λόγια και ανταποδίδω τις κατά καιρούς φιλοφρονήσεις εκατονταπλασίονας.

Η τάση σας προς υπεράσπιση των ανυπερασπίστων αποτελεῖ φωτεινότατο δήγμα και υπόδηγμα προς ολα τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητος.

Πολλές ευχαριστίες και για την υποστήριξή σας προς τον σοφώτατο Διδάσκαλο κ. Αηδόνη κατὰ τις περιπέτειές του από αξέστους οπαδούς της φιλοπατριαρχικής μερίδος, κειμένων μακρά των καλών τρόπων της συγχρόνου κοινωνίας.

Εύχεσθε.
 

Αντωνης Μιχελουδακης

παλαιόν στρουθίον μονάζον
#6
Ευχαριστούμε φίλε Γιώργο για το σεμνό και εκκλησιαστικό άκουσμα που μας πρόσφερες μέσα από την συγκεκριμένη ηχογράφηση.Νάσαι πάντα καλά να μας προσφέρεις όμορφα ακούσματα.Πάντα γειά
 

Λεωνίδας

Λεωνίδας Γαρουφαλῆς
#7
Σας συγχαίρω κ. Αηδόνη......... ώστε να γνωρίσουμε κι εμείς οι αδαείς τον ορισμό της παραδοσιακής εκτελέσεως.
ἀγαπητέ domesticus, κάνεις ἕνα λαθάκι λογικῆς. Γιά νά γνωρίσεις τόν ὁρισμό τῆς παραδοσιακῆς ἐκτελέσεως δέν φθάνει μόνο νά σοῦ ὑποδείξει ὁ ἄλλος τό λάθος, πρέπει νά σοῦ δείξει καί τό ὀρθόν.
Εἶναι κομμάτι "ζόρι" ἡ κριτική, θέλει λογική.
 
Γ

Γεώργιος Κ. Σιαπερόπουλος

Guest
#8
Αντωνης Μιχελουδακης;97974 said:
Ευχαριστούμε φίλε Γιώργο για το σεμνό και εκκλησιαστικό άκουσμα που μας πρόσφερες μέσα από την συγκεκριμένη ηχογράφηση.Νάσαι πάντα καλά να μας προσφέρεις όμορφα ακούσματα.Πάντα γειά
Αγαπητέ φίλε Αντώνη,

να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια. Νομίζω ότι πολλοί από εμάς που βρισκόμαστε σ΄αυτήν την παρέα ,από μικροί είχαμε κάποια αγάπη προς την Εκκλησία και την Βυζαντινή μας Μουσική. Σε κάποιες λοιπόν στιγμές που δεν είμαστε στον Ναό να ψάλλουμε,έχουμε την επιθυμία να πούμε ένα ύμνο και γιατί όχι να τον μοιραστούμε στην παρέα μας.

Το κάνουμε σαν επιτακτική ανάγκη που πηγάζει από μέσα μας και το λέμε χωρίς μα έχουμε κατά νουν τυχόν λάθη και εάν το ΝΗ-ΠΑ δεν ήταν 12 αλλά 11 και 11/12. Δεν ήρθαμε στον χώρο αυτό για να διακριθούμε και να πάρουμε οφφίκια και επαίνους. (Αν και σε λίγα χρόνια θα διακρινόμαστε εμείς οι 5-10 διότι θα είμαστε οι μόνοι που δεν θα έχουμε οφφίκιο)

Βέβαια κρινόμαστε και αυτό μέχρις ενός σημείου είναι υγιές και θεμιτό.
Βέβαια οι κρίνοντες θα πρέπει να κρίνουν προς πάσαν κατεύθυνση από χαμηλά μέχρι και τα υψηλά.

Διότι λάθη δεν κάνουμε μόνο εμείς κάνουν και οι μεγάλοι, κάνουν και οι Δάσκαλοι. Σ΄αυτούς δεν λέμε πολλές φορές τίποτα είτε διότι έχουμε προσωπολατρεία και νομίζουμε ότι δεν υπάρχει καλύτερος, είτε διότι φοβόμαστε.

Κάποτε σε μία χορωδία που συμμετείχα σε μία από τις πρόβες κάποιος τόλμησε να υποδείξει στον χοράρχη, ότι κάπου ξέχασε να βάλει μία φθορά. Και η απάντηση του χοράρχου ήταν: Εγώ φθορά δεν βάζω και συ εάν μπορείς ψάλλε διαφορετικά.

Καλή λοιπόν η κριτική αλλά προς πάσαν κατεύθυνση και επώνυμα.

Τέλος να πω ότι η κριτική δεν πρέπει να γίνεται εκ του ασφαλούς και ανώνυμα, αλλά ο κρίνων να θέτει και αυτός εαυτόν προς κρίσιν, διότι ουδείς αλάθητος.

Και πάλι φίλε Αντώνη σε ευχαριστώ.
 
Last edited: