Ιωάννου Δαμαρλάκη, «ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΝ ΤΟ ΜΕΓΑ» (Βιβλίο και ψηφιακοί δίσκοι)

K T

Τσιμάλης Kωνσταντίνος
Οι εκδόσεις "Η ΚΑΤ΄ΑΝΑΤΟΛΑΣ ΠΥΛΗ", προσφέρει στους φίλους της Βυζαντινής μουσικής ακόμη μια έκδοση του με θέμα: "Το Μ. ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ".
Η Ιερά ακολουθία του «Μ. ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ», είναι στην κυριολεξία «της μετανοίας μέτρον» κατά τον Ιερό Χρυσόστομο, «της κατανύξεως μύρον» κατά τον Αγ. Γρηγόριο. Είναι έργο χειρών προσευχομένων «εν μετανοία, αγρυπνία και προσευχή ζώντων». Τα μουσικά κείμενα του «Μεθ’ ημών ο Θεός», το «Κύριε των δυνάμεων» κ.α. που κυριαρχούν σ’ αυτήν την ακολουθία, ανήκoυν εξ ολοκλήρου εις τον μέγιστο Διδάσκαλο ΠΕΤΡΟ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟ τον Πελοποννήσιο και είναι δείγματα απλότητος και μεγαλείου! Κατανύξεως και προσευχής. Το μουσικό μέρος των ευχών «Άσπιλε…» - «Και δός ημίν….» είναι καταγεγραμμένο σε βυζαντινή παρασημαντική κατά μουσική απαγγελία ΙΑΚΩΒΟΥ ΝΑΥΠΛΙΩΤΟΥ του μεγαλοπρεπούς, όπως τα έψαλε στον Πατριαρχικό Ναό.
Η έκδοση συνοδεύεται με δύο φωνογραφικούς δίσκους σε παραλλαγή και μέλος
Υ. Γ. Παρακαλείται ο π. Νεκτάριος να ανεβάσει και την σχετική φωτογραφία του βιβλίου με όλα τα σχετικά.
 

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Παλαιό Μέλος
APODEIPNO_EKSOFYLLO-205x300.jpg


Παραγωγή: «Η Κατ΄ Ανατολάς Πύλη», τηλ/φαξ: 2310-946677, κιν.: 6974.483.588,
e-mail: ikatanatolaspili@gmail.com
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
ΟΤο μουσικό μέρος των ευχών «Άσπιλε…» - «Και δός ημίν….» είναι καταγεγραμμένο σε βυζαντινή παρασημαντική κατά μουσική απαγγελία ΙΑΚΩΒΟΥ ΝΑΥΠΛΙΩΤΟΥ του μεγαλοπρεπούς, όπως τα έψαλε στον Πατριαρχικό Ναό.
Πηγή;
 
Top