Ιδιόμελα των Κατανυκτικών Εσπερινών του Ιακώβου Πρωτοψάλτου

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Ανεβάζω τα ιδιόμελα των Κατανυκτικών Εσπερινών του Ιακώβου Πρωτοψάλτου από τα μαθήματα που έκανα με τον τ. Άρχοντα Λαμπαδάριο της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Ελευθέριο Γεωργιάδη. Τα συγκεκριμένα μαθήματα από τα οποία ανεβάζω έλαβαν χώρα κατά το Τριώδιο του 2004 στο πνευματικό κέντρο του Ι.Ν.Αγ.Θεράποντος Θεσσαλονίκης, όπου μέχρι πριν 2 μήνες έψαλλε ο Άρχων. Το βιβλίο από όπου μου δίδασκε ήταν το Τριώδιο που εξέδωσε ο ίδιος το 1999. Οι σελίδες που παραπέμπει πριν από κάθε μέλος, λοιπόν, αναφέρονται στο βιβλίο αυτό.

Σχετικά με τα βιβλία του, να σας πω πως ο Άρχων διδάσκει πάντοτε από αυτά, και τα οποία ο ίδιος ονομάζει "πατριαρχικά βιβλία", γιατί λέει πως κατέγραψε όσα άκουσε στην Πόλη από τους μεγάλους δασκάλους και, επομένως, αυτή είναι η παράδοση. Διατίθενται από τον ίδιο.

Το μάθημα με τον Άρχοντα ήταν ξεχωριστό. Με έβαζε να συμψάλλω μαζί του το καινούριο μάθημα. Ψάλλαμε πολύ χαμηλόφωνα (όταν πήγαινα να δυναμώσω μου έκανε νόημα να ψάλλω μαλακότερα). Συντηρητικότατη εκτέλεση και παράλληλα γλυκύτατη. Και, φυσικά, πολύ έντονα τα βιώματα αυτών των μαθημάτων!!! Αν υπάρχει ενδιαφέρον, μπορώ να ανεβάσω και άλλα μαθήματα.

Πριν βιαστείτε κάποιοι κακόβουλοι να κατακρίνετε, να σας υπενθυμίσω πως ο Άρχων είναι γεννηθείς το 1920 και επομένως στα μαθήματα αυτά είναι πάνω από 83 ετών...
 
Last edited:

master_yianni

Αργός και μετά μέλους
Αν υπάρχει ενδιαφέρον, μπορώ να ανεβάσω και άλλα μαθήματα.
...

Αμαν ρε Γιαννη, με τα τσιγκελια θα σου τα βγαζουμε! :D Φυσικα και υπαρχει ενδιαφερον!
 

ψαλμός 50ός

Ελένη Ντόβα-Χατζή
Αν υπάρχει ενδιαφέρον, μπορώ να ανεβάσω και άλλα μαθήματα.

Κύριε Μπουλμπουτζή, όπου υπάρχει η ένδειξη "μάθημα" και κυρίως από αυτούς τους ΨΑΛΤΕΣ!!!, να μην ρωτάτε. Να θεωρείτε δεδομένο το ενδιαφέρον μας!!!!!!:)
 
Top