Εἰς τό ὀφφίκιον τοῦ Ἄρχοντος Μουσικοδιδασκάλου τῆς Ἁγίας τοῦ Χριστοῦ Μ. Ἐκκλησίας ὁ κ. Δημοσθένης Παϊκόπουλος

Μανώλης Παπαδάκης

Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Εξω Μουλιανών
Διάβασα εδώ ό,τι αυτή την Κυριακή στην Πόλη θα απονεμηθει απο τον Οικ. Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο και δευτερο οφίκιο στον Άρχοντα Παϊκόπουλο. Αν ξέρει κάποιος ας επιβεβαιώσει την πληροφορία και ας μας πει πιο αναλυτικά.
 
Last edited:

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
Φέρων έκπαλαι (από πατριαρχίας Αθηναγόρου) το οφφίκιο του Β´ Δομεστίκου της ΜΧΕ, ο κυρ Δημοσθένης Παϊκόπουλος προχειρίσθηκε και εις Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλον της ΜΧΕ "ιδίαις Πατριαρχικαίς χερσί" στις 16 Φεβρουαρίου 2014, Κυριακή του Ασώτου, στον Ι. Ν. Αγ. Χαραλάμπους Κοινότητος Βεβεκίου του Βοσπόρου. Το σκεπτικό αυτής της απόφασης αποτυπώνεται τόσο στο Πατριαρχικό Ευεργετήριο Γράμμα (βλ. συνημμένο) όσο και στη σχετική ανακοίνωση του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κπόλεως:
Η χειροθεσία εγένετο...υπό της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού ημών Πατριάρχου κκ. Βαρθολομαίου, ως υψίστη τιμητική αναγνώριση και επιβράβευση του ανδρός δια το πολυετές, ανιδιοτελές και άοκνο έργο που αθόρυβα ούτος με ιδιαίτερο ζήλο προσφέρει, προς διάδοσιν της καθ'ημάς παραδόσεως της Εκκλησιαστικής Μουσικής και της ιεροψαλτικής τέχνης, και την μεταλαμπάδευση της εις νέας γενεάς ιεροψαλτών.

Επειδή λίγοι ήσαν εκείνοι που μπόρεσαν να παρευρεθούν και πολλοί αυτοί που θα ήθελαν να κοινωνήσουν της χαράς του γεγονότος, παρατίθενται μερικές στιγμιότυπα "εις ανάμνησιν".
 

Attachments

  • Πατριαρχικόν Γράμμα.JPG
    728.8 KB · Views: 50
  • 299.jpg
    299.jpg
    1.3 MB · Views: 71
  • 302.jpg
    302.jpg
    1.7 MB · Views: 62
  • 307.jpg
    307.jpg
    1.5 MB · Views: 59
  • 311.jpg
    311.jpg
    1.7 MB · Views: 50
  • 316.jpg
    316.jpg
    1.4 MB · Views: 71

ΓΙΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παλαιό Μέλος
Το Πατριαρχικό Ευεργετήριο Γράμμα σε καλύτερη εμφάνιση!
 

Attachments

  • Οφφίκιον Δ. Παϊκοπούλου.png
    1.9 MB · Views: 82
Top