Εκπομπή "Ωδή στους νέους", Επιμέλεια - παρουσίαση: Απόστολος Ντέτσικας

Diogenes

Νέο μέλος
05 Ωδή στους νέους | Χρυσοβαλάντης Κραβαρίτης

Η εκπομπή "Ωδή στους νέους' παρουσιάζει τον Πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Αγ.Δημητρίου Ορχομενού Βοιωτίας κ. Χρυσοβαλάντη Κραβαρίτη ο οποίος μας ομιλεί για το καθοριστικό ρόλο της γιαγιάς του ώστε να ασχοληθεί με την ψαλτική τέχνη , καθώς και του Ιερέα π.Φιλάρετου Στρατούρη ο οποίος του έμαθε αρχικά να ψάλλει πρακτικά . Στη συνέχεια έμαθε την Βυζαντινή Μουσική δίπλα σε καλούς Δασκάλους για τους οποίους κάνει ξεχωριστή μνεία. Τέλος ως νέος άνθρωπος μας λέει τα σχέδια του για το μέλλον .Μια εκπομπή που αξίζει να δείτε καθώς από νέους σαν το Χρυσοβαλάντη που διακρίνονται από σεμνότητα και ώριμη σκέψη, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.... Την παρασκευή αυτή 17/11/2023 σε πρώτη μετάδοση στις 22:00 από το κανάλι μας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ "Ωδή στους νέους" https://www.youtube.com/playlist?list=PLan1k4_0k04PFoMQO2QsdzGnx2ZohXD--
 
Last edited by a moderator:

Diogenes

Νέο μέλος

12 | Ωδή στους νέους Τάσος Παυλίδης

Η εκπομπή Ωδή στους Νέους παρουσιάζει ένα νέο φέρελπι ψάλτη, ο οποίος κοσμεί το Δεξιό Αναλόγιο του Ιστορικού Ιερού ναού Παναγίας Παντανάσσης Μοναστηρακίου Αθηνών . Ακολουθεί την ψαλτική παράδοση του Βόλου καθώς ο Θείος του ο οποίος τον μύησε στη ψαλτική τέχνη τυγχάνει μαθητής του αειμνήστου Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού ναού του Βόλου Μιχάλη Μελέτη μαθητού και διαδόχου του αείμνηστου μεγάλου ψάλτου Μανώλη Χατζημάρκου . Μας μιλάει για την μέχρι τώρα μαθητεία του , την συμμετοχή του στο Χορό του πολιούχου Αθηνών υπό του Πρωτοψάλτου Γεωργίου Δεμελή ,δηλώνοντας πως αυτή η μάθηση της Ψαλτικής Τέχνης δεν τελειώνει ποτέ ..... Αυτήν την Παρασκευή στις 22:00 σε πρώτη μετάδοση από το κανάλι μας!!!
 

Diogenes

Νέο μέλος

18 | Ωδή στους νέους - Νικόλαος Κρουστάλλης

Η εκπομπή Ωδή στους Νέους παρουσιάζει ένα νέο φέρελπι ψάλτη , τον Νικόλαο κρουστάλλη Αριστερό Ψάλτη του Μητροπολιτικού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς. Μας εξιστορεί πως βρέθηκε τυχαία στο χώρο της ψαλτικής τέχνης σε ηλικία 8 ετών , με πρώτο δάσκαλο τον π.Δημήτριο Αναδιώτη τότε λαϊκό, εν συνεχεία συνέχισε το ταξίδι του στη γνώση της ψαλτικής με τον Άρχοντα Υμνωδό της Μ.τ.Χ.Ε κ. Γεώργιο Χατζηχρόνογλου ο οποίος έπεξε καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του. Επίσης μας ομιλεί για την μέχρι τώρα πορεία του στα αναλόγια των εκκλησιών αλλά και για άλλα ενδιαφέροντα μουσικά θέματα. Πρώτη μετάδοση της εκπομπής μας αύριο Παρασκευή στις 22:00 από το κανάλι μας.
 
Top