Δοξολογία Νικολάου Ιωαννίδου Ήχος Πλ. Α' (Χουσεϊνί Ασιράν)

Hristakis

Παμπάλαιο φθορικό μέλος
ΕΚΤΟΣ αν πω αργη δοξολογια , οποτε θα προτιμησω την
του Νικολαου Ιωαννιδη (χουσεϊνι ασσιραν)
κ.Βαγγέλη από ποιο βιβλίο την λέτε?...μπορείτε να την ανεβάσετε στο θέμα με τις αργές δοξολογίες? (μαζεύω διάφορες εκδόσεις αυτής της δοξολογίας για μελλοντική εργασία)...
 

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.
κ.Βαγγέλη από ποιο βιβλίο την λέτε?...μπορείτε να την ανεβάσετε στο θέμα με τις αργές δοξολογίες? (μαζεύω διάφορες εκδόσεις αυτής της δοξολογίας για μελλοντική εργασία)...

Χρηστακη δεν την εχω σε βιβλιο . Την εχω σε χειρογραφα . Σου επισυναπτω
(και για οποιο αλλο φιλο τον ενδιαφερει) το χειρογραφο (σε γραφη Νικου Γιαννου) οπως την εψαλλε ο Στανιτσας . Την εχω (αντε να την βρω ομως) και
σε μια πιο ''μπιχλιμπιδατη'' εκτελεση , απο τον Αρχωντα Πρωτοψαλτη Δημητριο Ιωαννιδη .
 

Attachments

  • DOXOLOGA_IOANNIDOU_HX_PL_A.ZIP
    1.6 MB · Views: 1,358
Κ.Λιναρδάκη, στην αργή Δοξολογία που επισυνήψατε τα του δεξιού χορού φαίνεται να είναι από το χέρι του Θρ. Στανίτσα. Επισυνάπτω και εγώ μια απομαγνητοφώνηση που είχα κάνει εδώ και καιρό από την εν λόγω δοξολογία, όπως αυτή ακούγεται από τον Άρχοντα στην ιστοσελίδα του Σ.Μ.Κ.. Ολόκληρη την δοξολογία μπορεί κάποιος να την βρει - εξ όσων γνωρίζω - στο βιβλίο του όρθρου γνωστού Αγιορείτου Ιερομονάχου (νομίζω του Ιεροθέου).
 

Attachments

  • PL.A' KATW KE.pdf
    50.2 KB · Views: 1,574

stapaman

Εφησυχάζων & ενίοτε προξενών αλγεινάς εντυπώσεις δ
Ολόκληρη την δοξολογία μπορεί κάποιος να την βρει - εξ όσων γνωρίζω - στο βιβλίο του όρθρου γνωστού Αγιορείτου Ιερομονάχου (νομίζω του Ιεροθέου).

Επίσης και στον " Όρθρο - Μέρος Β΄" του Λυκ. Πετρίδη σε μια εκτέλεση αρκετά όμοια προς αυτή του Στανίτσα (χωρίς κάποια "τινάγματα") .
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Προς όλους:

Καλό θα ήταν όταν γνωρίζουμε για ηχητικές εκτελέσεις του μουσικού κειμένου που ανεβάζουμε, προαιρετικά να συνδέουμε τουλάχιστον μία ή περισσότερες (εάν μπορούμε) από τη συζήτηση εδώ περί του μουσικού κειμένου για πληρότητα. Ευχαριστώ.

Κάνω την αρχή και συνδέω την εκτέλεση του Στανίτσα [rm] από το cmkon.org.
 
Last edited by a moderator:

apostolos

Απόστολος Κομπίτσης
Επισυνάπτω καί εγώ την "παρτιτούρα" της δοξολογίας αυτής (μία από της my favorite δοξολογίες) που είχα φτιάξει και που χρησιμοποιήσαμε (η χορωδία μου) σε Θ. Λειτουργία Κυριακή μετά του Σταυρού το 2006. Από τότε, την έχουμε ψάλλει και σε συναυλία.

Οι δεξιοί στίχοι είναι ακριβώς αντίγραφο από χειρόγραφο του Στανίτσα. Θα δείτε ότι είναι γραμμένη ακριβώς όπως την εκτέλεσε ο Δάσκαλος στο ηχητικό αρχείο που ανέβασε ο Δημήτρις. Το μουσικό κείμενο του Κου Λάμπρου (άν και έχει κανά δυο φθορικά λαθάκια) είναι ακόμα πιο ακριβής διότι είναι πιο ΑΝΑΛΥΜΕΝΟ ως προς την εκτέλεσιν.

Τους αριστερούς στίχους τους πήρα από το πρωτότυπο κείμενο του Ιωαννίδου (δεν θυμάμαι τώρα σε ποιο βιβλίο είναι... ένας συνάδελφός μου μού το φωτοτύπωσε), με μερικές αλλαγίτσες δικές μου για να "ταιριάζουνε" με τους δεξιούς στίχους του Στανίτσα. Η όλη παρτιτούρα είναι κομπλέ και με τα ισοκρατήματα.

Όταν αρχίσαμε να την μάθουμε, λέω στα παιδιά της χορωδίας, "Παιδιά; Αυτή είναι ΛΕΒΕΝΤΙΚΗ δοξολογία! Άντε να την ψάλλουμε για να τρίξουν οι πολυελαίοι!"

Απόστολος
 

Attachments

  • Doxologia_HxPl-A_Ioannidou.pdf
    3.3 MB · Views: 1,973

cpolitop

Νέο μέλος
Υπάρχει και στο βιβλίο ταμείον ανθολογίας όρθρος Γ εκδόσεις Βασ Ρηγόπουλου στην σελίδα 523 Δοξολογία υπό Νικολάου Ιωννίδου ήχος Πλ Α' κε
 

rethemiwths

Νέο μέλος
Υπάρχει και στην συλλογή του όρθρου του Ιεροθέου του Φιλοθεΐτη, όπως την ψάλλουν στο Άγιο Όρος
 
Top