Ασφάλιση ιεροψαλτών

xardavellas

New member
Καλημέρα σας θέλω να ρωτήσω οι ιεροψάλτες έχουν δικαίωμα ασφάλισης κ τους αναγνωρίζονται ως συνταξιμα τα χρόνια που υπηρετούν στο αναλόγιο , επίσης εάν κάποιος δουλεύει ως δημόσιος υπάλληλος κ υπηρετεί ταυτόχρονα κ το αναλόγιο δικαιούται ασφάλιση κ σύνταξη μαζί με την κυρία εργασία του
 

Grafida

Member
Καλημέρα σας θέλω να ρωτήσω οι ιεροψάλτες έχουν δικαίωμα ασφάλισης κ τους αναγνωρίζονται ως συντάξιμα χρόνια που υπηρετούν στο αναλόγιο , επίσης εάν κάποιος δουλεύει ως δημόσιος υπάλληλος και υπηρετεί ταυτόχρονα και το αναλόγιο δικαιούται ασφάλιση και σύνταξη μαζί με την κυρία εργασία του.
Καλημέρα!
Επιβάλλεται να έχουν ασφάλιση με το νόμο.
Αν ήδη είναι στο δημόσιο, συμβουλευσου τη σχετική νομοθεσία τι προβλέπει.
 

Καλογιάννης Νέστορας

ᾌσω τῷ Κυρίῳ ἐν τῇ ζωῇ μου, ψαλῶ τῷ Θεῷ μου ἕως ὑπ
Αγαπητοί σε πολύ κεντρικούς ναούς

όπου γίνεται κανονική πρόσληψη με ΙΚΑ - ΕΡΓΑΝΗ κτλ. ναι βεβαία
Τώρα σε μικρά κουτσοχώρια της επαρχίας που υπηρετούμε εμείς οι υπόλοιποι
δεν υπάρχουν ούτε αναθέσεις για αναλόγια - ούτε προσλήψεις (ανέφικτο σε μικρά δυσχερείς οικονομικά ενορίες).

Αν είναι κάποιος δημόσιος υπάλληλος έχει δικαίωμα να ασφαλιστική υπάρχει σχετική πρόβλεψη για τέτοιου είδους περιπτώσεις.
 

Υάκινθος B

Well-known member
Επιβάλλεται ο ιεροψάλτης να είναι ασφαλισμένος !
Εμένα με ασφάλισαν ,ευτυχώς χωρίς να με ρωτήσουν, όταν νεαρός τότε προσλήφθηκα Λαμπαδάριος σε ναό της Θεσσαλονίκης και αυτά τα ένσημα τα βρήκα μπροστά μου. Δυστυχώς σήμερα στη μητρόπολη όπου ψάλλω κανένας ναός δεν ασφαλίζει τους ψάλτες . Προτρέπω κάποιους νεαρούς ψάλτες να ζητήσουν ένσημα αλλά βλέπω ότι δεν το τολμούν.
Τώρα όσο για ασφάλιση αν είσαι δημόσιος υπάλληλος, παλιότερα δεν γινόταν. Τώρα νομίζω άλλαξε η νομοθεσία αλλά δεν μπορώ να το πω μετά βεβαιότητας γιατί δεν το έχω ψάξει.
 

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Παλαιό Μέλος
Καλημέρα σας θέλω να ρωτήσω οι ιεροψάλτες έχουν δικαίωμα ασφάλισης
Καλησπέρα.
Σύμφωνα με τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΌ, ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 176/2006 «Περί των Ιεροψαλτών και της καταστάσεως αυτών» /Άρθρο 5: "Όλοι οι διοριζόμενοι Ιεροψάλτες ασφαλίζονται στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.) σύμφωνα με τις περί αυτού εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις."

τους αναγνωρίζονται ως συντάξιμα τα χρόνια που υπηρετούν στο αναλόγιο ,
Βεβαίως, όπως σε κάθε εργαζόμενο, που ασφαλίζεται!
επίσης εάν κάποιος δουλεύει ως δημόσιος υπάλληλος κ υπηρετεί ταυτόχρονα κ το αναλόγιο δικαιούται ασφάλιση κ σύνταξη μαζί με την κυρία εργασία του
Ο ιεροψάλτης, που είναι δημόσιος υπάλληλος, αιτείται από την υπηρεσία, που υπηρετεί, άδεια άσκησης του ιεροψαλτικού λειτουργήματος κι όταν του χορηγηθεί λαμβάνει τα προβλεπόμενα, από το Νόμο δικαιώματα. (Μισθό, ασφάλεια, σύνταξη).
 

Καλογιάννης Νέστορας

ᾌσω τῷ Κυρίῳ ἐν τῇ ζωῇ μου, ψαλῶ τῷ Θεῷ μου ἕως ὑπ
Επαναλαμβάνω στον ελλαδικό χώρο η Θεμ ασφάλισης κια μισθών των υπηρετούντων στα ιερά αναλογία εινια μεγάλη πληγή σε αντίθεση με την Κύπρο όπου εκεί υπάρχει μεγάλη αντίθεση . Ναι συμφωνώ ο νόμος υπάρχει αλλά δνε εφαρμόζεται και γενικά φαίνεται ότι δεν υπάρχει και πρόθεση στο σύνολο. Ελάχιστοι ναοί στην ελληνική επικράτεια κυρίως οι μεγαλύτεροι της χώρας μας που αναγνωρίσουν τους ιεροψάλτες ως απαραίτητο προσωπικό των ιερών ναών !! Ειμια 35 χρονών και από τα 20 ακούω οτι υπάρχει ο νόμος αλλά δεν το τονίζω δεν εφαρμόζεται ούτε υπάρχει πρόθεση εφαρμογής για πολλούς λόγους.
Στη. Επαρχία μα ενδιαφέρει μόνο να τελείται η λειτουργια με τον οποιοδήποτε. Επόμενος προσωπική άποψη όσες γραμμές και αν καταναλώσουμε εδώ το αποτέλεσμα στο τέλος θα είναι το ίδιο δηλ τίποτα
 
Top