Αστέριος Δεβρελής - Δοξαστικόν «Όπου επισκιάση», Αθανασίου Παναγιωτίδη

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Χτυπάει πριν λίγες ώρες το τηλέφωνό μου. Ήταν ο δάσκαλος, ο κ. Δεβρελής! Με μεγάλη χαρά άκουσα πως θέλει κάτι να μου ψάλλει!!! Τον έκλεισα για να προγραμματίσω εγγραφή και τον κάλεσα πίσω (εν γνώσει του ότι τον ηχογραφώ, αλλά καλό είναι να προνοούμε κάθε φορά που μιλάμε με τέτοιους δασκάλους, ποτέ δεν ξέρουμε τι θησαυρό θα μας πούνε :wink:). Ε, λοιπόν, αυτό που μου 'ψαλε ήτανε πράγματι θησαυρός! Το «Όπου επισκιάση η χάρις σου Αρχάγγελε», Δοξαστικό των Αίνων εις την Σύναξιν των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (8 Νοεμβρίου), όπως το έλεγε ο Αθανάσιος Παναγιωτίδης! Μου είπε ότι το θυμήθηκε με κάποια αφορμή μες την προηγούμενη εβδομάδα και το κατέγραψε από μνήμης (αυτό σημαίνει το «κατά μίμησιν» όταν το γράφει στα χειρόγραφά του, ότι δεν το γράφει διά ζώσης ή από μαγνητοφώνου αλλά από μνήμης). Μου είπε πως μου είχε στείλει και το κείμενο (δεν είχα δει μέχρι τότε ότι είχε έρθει) και με παρακάλεσε να ανεβάσω κείμενο και ηχογράφηση για να μάθει ο κόσμος το μέλος!!! Τον ευχαριστώ θερμότατα για τις τόσο ωραίες του εκπλήξεις και πιστεύω πως θα τον ευχαριστήσετε κι εσείς όταν μελετήσετε το υλικό!

Ακολούθως, μου ανέλυσε το κείμενο φράση - φράση, κάτι που κατά το δυνατόν θα μεταφέρω και σε επόμενο μήνυμα αύριο.

Δυστυχώς, ο ήχος γράφηκε στα 12 kbps, οπότε δεν είναι πολύ καλός. Το προγραμματάκι γράφει αναλόγως της σύνδεσης και μόνο η Cosmote έχει 128 kbps, αλλά εγώ έχω άλλη εταιρία... Τον μετέτρεψα σε mp3 για να είναι ευκολότερα προσπελάσιμος.
 

Attachments

  • Αστέριος Δεβρελής - Δοξαστικόν «Όπου επισκιάση», Αθανασίου Παναγιωτίδη.pdf
    1 MB · Views: 243
  • Αστέριος Δεβρελής - Δοξαστικόν «Όπου επισκιάση», Αθανασίου Παναγιωτίδη.mp3
    8.6 MB · Views: 187
Last edited:

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Πριν λίγο ήμουν στον κ. Δεβρελή. Με το που πήγα, με κέρασε ένα ωραιότατο άκουσμα, το σημερινό Δοξαστικό των Αίνων. Πιστέψτε με, η ηχογράφηση (που έγινε με το κινητό) τον αδικεί πάρα πολύ. Έπρεπε να τον βγάλω βίντεο να δείτε μεγαλείο! Έψαλε όλο το μέλος με κλειστά τα μάτια, με φωνή καμπάνα σε ένταση, και εδονείτο ολόκληρος από τη μελωδία! Με προέτρεψε να αναρτήσω την ηχογράφηση. Το μέλος είναι επί τη βάσει του Παναγιωτίδη, το οποίο κατέγραψε πέρυσι και μπορείτε να βρείτε στο προηγούμενο μήνυμα.
 

Attachments

  • Αστέριος Δεβρελής - Δοξαστικόν «Όπου επισκιάση» (8-11-2016).mp3
    4.6 MB · Views: 82
Top