Αρ.Φύλλου 354 Ιανουάριος-Φλεβρουάριος 2010

P

PANROUST

Guest
το κεντρί


Απλώς αναρωτώμεθα

Με αφορμή (2)επιστολές από 7.1.2010. των συναδέλφων κ.κ.Ν.Κάππου και Αλβέρτου Μασέλη,προσφάτως απολυθέντων από τις θέσεις του Α' και Β' Ιεροψάλτου αντίστοιχα του Ι.Ν.Κοιμ.Θεοτόκου Γέρακα Αττικής,προς τον οικείο Ποιμενάρχη,Σεβ.Μητροπολίτη Μεσογαίας κ Λαυρεωτικής κ.Νικόλαο,οι οποίες κοινοποιήθηκαν και προς τον Σύνδεσμο μας.Στις επιστολές αυτές ο μεν κ.Κάππος,φιλόλογος,θεολόγος και επί 4 1/2 έτη Α'Ιεροψάλτης του άνω Ι.Ναού καταγγέλει ότι,εντελώς απροσδόκητα,την Κυριακή 22.11.2009 απολύθηκε από τον Προϊστάμενο του Ναού π.Νικόλαο Κελαϊδή,χωρίς καμία εξήγηση και λαμβάνοντας πενιχρότατη αποζημίωση,μολονότι 20 μέρες νωρίτερα,κατόπιν απαίτησης του π.Νικολάου,επικαλουμένου οικονομικής στενότητα της ενορίας,είχε δεχθεί την μείωση των μηνιαίων αποδοχών του κατά 200 ευρώ(από 650 σε 450 ευρώ!),όπως και ότι στην θέση του προσελήφθη άμεσα αντικαταστάτης του με περίπου το ίδιο(!) μισθό,ο δε κ. Μασέλης, ο οποίος κάλυψε ιεοψαλτικές ανάγκες του Ναού επί 23 έτη,πολλές φορές δε επωμιζόμενος μόνος του το βάρος των Ιερών Ακολουθιών,καταγγέλει ότι την 31.12.2009 απολύθηκε, όλως αιφνιδίως,απ΄τον π.Νικόλαο,με την επίκληση οικονομικών προβλημάτων της ενορίας, και ότι στην θέση του προσελήφθη άμεσα νέος ιεροψάλτης με τις ίδιες(!)μηνιαίες αποδοχές.Και απλώς αναρωτώμεθα...
Απλώς αναρωτώμεθα,αν για μία ακόμη φορά,εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας κ Λαυρεωτικής,παραβιάσθηκαν οι οικείες διατάξεις του Κανονοσμού-νόμου 176/2006 "περί των Ιεροψάλτων και της καταστάσεως αυτών",σύμφωνα με τις οποίες,Ιεροψάλτης απολύεται με απόφαση του Μητροπολίτη,μόνο για πειθαρχικό παράπτωμα και αφού προηγουμένως απολογηθεί εγγράφως ενώπιον του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας της διακονίας του.
Απλώς αναρωτώμεθα,
αν παρήλθε μεγάλο χρονικό διάστημα από την αυθαίρετη αποπομπή των συναδέλφων κ.κ.Χαραλάμπους Δημητρίου,Β' Αντιπροέδρου του Συνδέσμου μας,και Ερρίκου Δημητρίου από τα Ιερά αναλόγια του Ι.Ν.Αγ.Μαρίνης Αρτέμιδος,με προφανή σκοπό την αντικατάστασή τους από ιεροψάλτες της αρεσκείας του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου,χωρίς μάλιστα ο κ.Χαρ.Δημητρίου να λάβει ούτε ένα 1 ευρώ αποζημίωση μετά από 12 συναπτά έτη διακονίας του στο άνω Ι.Ναό,παράτην αυτοπρόσωπη παρέμβαση και μεσολάβηση του Επιτίμου Προέδρου μας κ.Χρήστου Χατζηνικολάου,με αποτέλεσμα να έχει ήδη καταφύγει στη Δικαιοσύνη,προς καταχύρωση των νομικών δικαιωμάτων του.
Απλώς αναρωτώμεθα,αν παρήλθετ'οσο μεγάλο χρονικό διάστημα,ώστε να ξεχαστεί η αυθαίρετη κίνηση του Προϊσταμένου του Ι.Ν.Αγίου Φανουρίου Κορωπίου ουσιαστικά να εξαναγκάσει τους ιεροψάλτες του Ναού να παραμείνουν στις Θέσεις τους αμισθή,με το πρόσχημα της μη τήρησης του Προγράμματος Ιερών Ακολουθιών της Ιεράς Μητρτοπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και παρά το γεγονός ότι τούτο ήταν ανθρωπίνως αδύναμο για τους δύο συναδέλφους.
Απλώς αναρωτώμεθα,αν για μία ακόμη φορά βροσκόμαστε ενώπιον μιας επαναλαμβανόμενης σύμπτωσης...
Και κυρίως:
Απλώς αναρωτώμεθα,αν ο επιχώριος Επίσκοπος,Σεβ.Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.Νικόλαος,εγνωσμένου Ορθοδόξου φρονήματος και πανθομολογούμενης πνευματικής ακτινοβολίας,γνωρίζει τα προαναφερθέντα περιστατικά και αν ναι, ποία η άποψη του.
Απλώς αναρωτώμεθα...Και απλώς,θα επανέλθουμε...
 
Last edited:
P

PANROUST

Guest
Τα περιεχόμενα των Ιεροψαλτικών Νέων(Αρ.Φύλλου 354)είναι:

1.Πρόσκληση για Τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση.
2.Ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου μας κ.Θεολόγου Ερσωτέλου στο Δ'Διεθνές Μουσικολογικό Συνέδριο (Συνέχεια από το φύλλο 353).
3.Εκλογές αντιπροσώπων για αρχαιρεσίες ΟΜ.Σ.Ι.Ε.
4.Ευχές για τον καινούργιο χρόνο.
5.Κοινωνικά.
6.30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ Του κ.Ιωακείμ Γ.Ροδινού,Προέδρου Ιεροψαλτών Χίου''Ρωμανός ο Μελωδός''.
7.Νέες εκδόσεις.
8.Το Κεντρί.
9.Πρόσκληση.
10.Δίαφορες ενημερώσεις.
11.ΚΑΣΣΙΑΝΗ Η ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ Του κ.Μαλάμη Μ.Ιωάννη,Θεολόγου.
12.ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κ.ΑΓΓΕΛΙΝΑΡΑ Του κ.Γεωργίου Ι.Χατζηθεοδώρου,Αρχ. του Οικ.Πατριαρχείου,Πρωτοψάλτου,Καθηγητού Μουσικής,συντ.Γυμνασιάρχου.
13Πανηγύρεις Ιερών Ναών.
14ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ''ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ'' Γράφει ο Χρίστος Ευστ.Λεβέντης,Θεολόγος-Φιλόλογος-Ιεροψάλτης.
15.Η ετήσια χοροεσπερίδα του Συνδέσμου μας.
16.Ευχαριστήρια.
17.Ο νέος Πρωτοψάλτης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
 
Top