Αναστάσεως ημέρα- Ζάρκος Γρηγόρης- Αγία Τριάδα Πειραιώς

Status
Not open for further replies.

dimskrekas

Δημήτρης Σκρέκας
Ο καθένας δείχνει το ήθος του και το περιεχόμενο της ψυχής του!!


''Ποιος ψευδιζει τα σύμφωνα ρε άσχετε;'' είπεν υβρεότονός τις...


Υγ Οι καθυβρισθέντες επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματος, κατά το ειωθός.
 
Last edited:

extra

Παλαιό Μέλος
''Ποιος ψευδιζει τα σύμφωνα ρε άσχετε;'' είπεν υβρεότονός τις...


Υγ Οι καθυβρισθέντες επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματος, κατά το ειωθός.
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ ΛΥΚΟΣΥΝΑΔΕΛΦΕ!!!
 

ilias nektarios

Παλιο-μέλος... και μισό!
Λοιπόν ονομάζομαι Βασίλειος Γεωργούδης πρωτοψάλτης και χοράρχης ,σολίστ βαρύτονος της ερτ και μουσουργος ,35 έτη ψάλτης μαθητής του Θ,Χατζηθεοδώρου του Ε.Τζελά και του Δ.Μαυραγάνη στην Β.Μ. έχω διατελε΄σει πρωτοψάλτης και χοράρχης σε πολλούς ναούς των Αθηνών πχ στν καθεδρικό ναό του Μοσχάτου ....νομίζω φθάνουν αυτά για να με θεωρήσετε <λεβέντη>>πάτερ!!!βεβαίως το να θεωρείτε κάποιον ψάλτη την κορυφή των κορυφών είναι δικαιωμά σας ,αλλά από ότι καταλαβαίνω γνώσεις ορθοφωνίας δεν έχετε και από αυτό η κρίσις σας είναι τελείως υποκειμενική για να μου λέτε εμένα ως διδάσκοντα το κλασσικό τραγούδι ότι έχω άδικο ,παρακαλώ περιορισθήτε στα ποιμαντικά και λειτουργικά σας καθήκοντα και αφήστε τα μουσικά στους επιστημονας μουσικούς ...η εκκλησία αγαπητέ πατέρα και δή η ορθόδοξος είναι η κατ΄εξοχήν δημοκρατική εκκλησία με το συνοδικό της σύστημα και κυρίως δεν παραβιάζει τους νόμους του κράτους,τι αντίληψη είναι αυτή που έχετε και είσθε και νέος κληρικός να επικροτείτετην παρατυπία για να μην πώ την παρανομία του σεβασμιωτάτου Πειραιώς;πραγματικά λυπάμαι πολύ!!
Αμ, τώρα εξηγείται γιατί πήρες ''πόδι'' απ'όλους τους Ορθόδοξους Ναούς και ξέπεσες σε αιρετικούς... Λίγη τσίπα και σεβασμό να είχες,τουλάχιστον προς το ράσο....:rolleyes:
 

Dimittrios

Παλαιό Μέλος
Δηλαδή το να λέμε ότι οι ιερείς που σολάρουν τρώγοντας τα μικρόφωνα στη Μητρόπολη του Πειραιά (όχι όλοι βεβαίως) έχουν άτακτες φωνές και ταλαιπωρούν το εκκλησίασμα (κάτι βεβαίως που ισχύει και για τους ψάλτες που φωνασκούν σε οποιοδήποτε ναό), είναι ιεροκατηγορία; Αυτό δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο ναό άλλωστε (προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν από τους εκεί ιερείς), αλλά όλους τους ναούς.
Σε ό,τι αφορά προηγούμενα θέματα που θίχτηκαν:
Δεν ξέρω αν έψαλες πρώτη φορά με το Γρηγόρη, εγώ έχω ψάλει πολλές φορές μαζί του και έχω αναρτήσει και ηχογράφησή του στο forum και αυτό που άκουσα δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό Γρηγόρη. Τον είχα ακούσει και προηγούμενη μέρα μάλιστα στο ραδιόφωνο πολύ χειρότερα. Ανθρώπινο όμως είναι αυτό, όλοι την έχουμε πατήσει με το θέμα της διαχείρισης της φωνής τη Μεγάλη Εβδομάδα και δεν τον κατηγορώ σε κάτι, είμαστε πολύ καλοί φίλοι άλλωστε.
Αυτό είναι το κακό: ότι ο κάθε ψάλτης σήμερα, προκειμένου να ψάλει, απαιτεί δίπλα του τους top ισοκράτες της Ελλάδας, διαφορετικά... μόνο με μηχανικό ισοκράτη, κι ας ακούγεται και φάλτσα! Απορώ πώς δεν καταλαβαίνετε ρε παιδιά ότι όλοι οι ισοκράτες που κυκλοφορούν ακούγονται επιεικώς χάλια. Αν πατήσετε δυο-τρεις νότες και πείτε σε κάποιον που ασχολείται με sampling ότι αυτά δεν έχουν διαφορά από πραγματικές ανθρώπινες φωνές, το λιγότερο που θα έκανε θα ήταν να γελάσει. Αν θέλετε να δείτε τι σημαίνει virtual instruments, ακούστε κομμάτια στο youtube ή από ξένες σειρές, που είναι παιγμένα μόνο από midi όργανα και θα δείτε ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε διαφορά από πραγματική ορχήστρα, ακόμα και στις φωνές. Αλλά δεν είναι το θέμα μόνο το ότι αυτό ακούγεται τελείως αντιαισθητικά και όλο το εκκλησίασμα δυσανασχετεί. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι ο μηχανικός ισοκράτης φτάσει σε επίπεδο ρεαλιστικότητας αντίστοιχο των midi φωνών που χρησιμοποιούνται σε τηλεοπτικές παραγωγές (που αποκλείεται, κατ' εμέ, τουλάχιστον σε live εκτέλεση, αφού ο κανονικός ισοκράτης άλλες φορές θα συμψάλει με λόγια, άλλες φορές θα κρατήσει ίσο σιγά με το στόμα, άλλες φορές μπους φερμέ κλπ, πράγματα που δεν προσομοιώνονται ζωντανά -στην εναλλαγή τους εννοώ- αλλά μόνο με άλλες τεχνικές στην ηχογράφηση midi οργάνων), ακόμα κι έτσι, δεν παύει να είναι όργανο και να έχει απαγορευτεί όχι μόνο από την Ιερά Σύνοδο στις μέρες μας, αλλά εδώ και κάτι αιώνες, από τότε που απαγορεύτηκε η χρήση οργάνων εντός ιερού ναού. Όταν από ένα πιάνο ακουστεί ανθρώπινη φωνή, δεν παύει να είναι όργανο! Αν ήταν έτσι, θα βάζαμε να παίζει από cd και η φωνή του ψάλτη και θα ξενοιάζαμε... Ο μακαρίτης ο Σουρλαντζής, όταν άκουσε μηχανικό ισοκράτη είπε: "καλύτερα να ψάλει κανείς μόνος παρά με τούτο 'δω". Η φωνή του Γρηγόρη καταστρέφεται με αυτό το πράγμα και αυτό γίνεται αντιληπτό μόλις το κλείσει και ακουστούν πραγματικές φωνές ισοκρατών. Πραγματικά, καμία μα καμία σχέση.
Δεν είπα εγώ ότι φταίει ο ψάλτης, προφανώς το μηχάνημα φταίει. Το να φτάνει όμως κανείς να δικαιολογεί τον μηχανικό ισοκράτη, ακόμα και όταν εμφανώς φαλτσάρει, δείχνει το πόσο εξαρτημένοι είναι μερικοί από το μηχάνημα αυτό. Το φάλτσο όμως δεν αφορά πάντα μόνο το μηχάνημα, αλλά και έναν άλλο λόγο: ο ψάλτης μπορεί όταν ψάλει να ανέβει ανεπαίσθητα. Ο άνθρωπος ισοκράτης αμέσως θα προσαρμόσει το ίσο του, για να μην ακουστεί φάλτσο. Το μηχάνημα δεν θα το κάνει. Είτε θα πρέπει λοιπόν ο ψάλτης να "φτιάξει" τη φωνή του (που δεν γίνεται πάντα) είτε θα συνεχίσει ν' ακούγεται φάλτσο, όπως ακούμε επανειλημμένως στις εκκλησίες αλλά και σε πάμπολλες ηχογραφήσεις με ισοκράτη (απορώ πώς τις έβγαλαν στο εμπόριο, δεν θα πω ονόματα γιατί είναι γνωστά και θα θιγούν πολλοί μαθητές των ερμηνευτών).
Ολα ατελη και ανθρώπινα και μισά και ελλειπή και οι ηλεκτρονικοι ισοκραται και οι μουσικαί εκτελεσεις των Ιεροψαλτων, μ ό ν ο ν ο Θεός ειναι τέλειος κ Θεοτοκάτε, ας ψάλλομε με φόβο Θεού και Αυτός ολα τα ακούει και τα ηλεκτρονικά ( σε μια λογική ενταση), και τα ανθρώπινα, και τα παράχορδα και τα φαλτσα και τα ασυντόνιστα και τους παραφωνους και τους μέτριους και τους καθηγητάς... Ολους και όλα τα ακουει, γιατι το ζητουμενο και το π ρ ώ τ ι σ τ ο ειναι η προσευχη και η σωτηρια της ψυχης μας, και δ ε υ τ ε ρ ε υ ό ν τ ω ς τα υπόλοιπα.... /
 
Last edited:

Dimittrios

Παλαιό Μέλος
Αμ, τώρα εξηγείται γιατί πήρες ''πόδι'' απ'όλους τους Ορθόδοξους Ναούς και ξέπεσες σε αιρετικούς... Λίγη τσίπα και σεβασμό να είχες,τουλάχιστον προς το ράσο....:rolleyes:
https://youtu.be/AAGPKIGpOI8
Εσεις είστε ο ψάλλων κ Γεωργουδή παρά τω κ Τουμπα....?
 

Dimittrios

Παλαιό Μέλος
Για να λήξει το θέμα με τη χροιά- ηχόχρωμα της φωνής του κ Ζάρκου (βλέπε σχετικη βραχνάδα), σας γνωστοποιώ ως αυτίκοος μάρτυς, οτι κατά τη Μ Εβδομάδα η αλλοίωσις της φωνης του οφειλετο σε ίωση (κρυολόγημα) που τον ταλαιπωρούσε έως και το Μ Σαββατο. Αυτή τη στιγμή χαίρει ά κ ρ α ς υγείας (για τους ανησυχούντας), και ασκεί ε π α ξ ι ω ς τα καθήκοντατου (όπως και από της τοποθέτησής του εις την Αγ Τριάδα) αλλωστε και το ως ανω βιντεο α υ τ ο καταδεικνύει....

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
[Σημείωμα συντονιστή] Κλείνω αυτό το θέμα με τα πολλά εκτός θέματος μηνύματα και ΠΜ. Νέες ηχογραφήσεις ευπρόσδεκτες στην υποενότητα «Ζάρκος Γρηγόριος». Χριστός Ανέστη!
 
Status
Not open for further replies.
Top