Αγγελίδης Κωνσταντίνος

karastamatis ioannis

Ιωάννης Καρασταμάτης
Είμασταν με τον κ.Αγγελίδη στην Ύδρα λόγω της απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατά την οποία εορτάζει το νησί.
Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια και σχετικά με την μη ενημέρωση επιφυλάσσομαι να γράψω κάτι στο μέλον.
Η αγρυπνία ήταν και για μας πολύ ωραία και αν την ευχαρηστηθήκατε κι εσείς (έστω και ραδιοφωνικά) τότε η ικανοποιήση για μας είναι διπλή.
Σχετικά με την αναμετάδωση (αν και δεν την έχω ακούσει) πρέπει να πω ότι οι συνθήκες ήταν λίγο δύσκολες για μας γιατί τα αναλόγια είχαν περίεργη διαταξη και νομίζω πως δεν πρέπει να έγινε καλή λήψη.
δεν ρωτατε και καποιουσ υδραιουσ για το ιδιο θεμα? ελεοσ ρε παιδια!!!!!!!!!!!!!
 

EIRYK EMNOSHELE

Qu'est-ce que je ferais sans toi?
Βρήκα ένα νέο βιντεάκι με πολύ καθαρό ήχο και εικόνα στο οποίο ο χοράρχης του βυζαντινού χορού ΤΡΟΠΟΣ ψάλλει ένα χερουβικό. Όποιος γνωρίζει περισσότερα ας γράψει. Πιθανότατα είναι εκτός Ελλάδας.
Βέβαια στο τέλος στεναχωρήθηκα. Γιατί κατά τη δική μου αντίληψη δείχνει οι ψάλτες να αγχώνονται για την ώρα που θα πρέπει να τελειώσουν τον χερουβικό υμνο. Το ίδιο έχω ακούσει από κάποιο αρχείο που ανέβηκε εδώ από πανήγυρη του αγίου όρους μάλιστα όπου ωραίο χερουβικό από Δανηιλαίους νομίζω κόβεται απότομα ας ήθελε ένα λεπτό για να τελειώσει! Δηλαδή αντί να υποστηρίζονται οι άνθρωποι που προσπαθούν και ψάλλουν τόσο ωραία, τελικά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Κρίμα. Ίσως δεν είναι τυχαίο και αυτό που είπε ο κ. Αγγελίδης στη τελευταία συνέντευξή του στο σταθμό της εκκλησίας πως το να διώκονται οι ψάλτες όταν παράγουν έργο δεν είναι κάτι σπάνιο :(

 

Attachments

  • KonstantinosAggelidesZontaniHxografisiXerouviko.mp3
    7.1 MB · Views: 55

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

Παλαιό Μέλος
"Εὐαγγελίζεται ὁ Γαβριὴλ τῇ Κεχαριτωμένῃ σήμερον..." (Δοξαστικό της Λιτής του Μ. Εσπερινού της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου).


"Εὐαγγελίζεται ὁ Γαβριὴλ τῇ Κεχαριτωμένῃ σήμερον· Χαῖρε ἀνύμφευτε Κόρη καὶ ἀπειρόγαμε, μὴ καταπλαγῇς τῇ ξένῃ μου μορφῇ, μηδὲ δειλιάσῃς, Ἀρχάγγελός εἰμι, ὄφις ἐξηπάτησεν Εὔαν ποτέ, νῦν εὐαγγελίζομαί σοι τὴν χαράν, καὶ μενεῖς ἄφθορος, καὶ τέξῃ τὸν Κύριον Ἄχραντε."
 
Top