Ύμνοι Μ. Εβδομάδος & «Του δείπνου σου»

ΝΙΚΟΣ Π.

Παλαιό Μέλος
Στέφανος Δόντσιος Προσήλθε γυνή:
 

Attachments

  • ΠΡΟΣΗΛΘΕ ΓΥΝΗ.MP3
    1.9 MB · Views: 122
Last edited:

ΝΙΚΟΣ Π.

Παλαιό Μέλος
......
 

Attachments

  • EΞΕΔΥΣΑΝ ΜΕ.MP3
    2.2 MB · Views: 65
  • ΕΞΗΓΟΡΑΣΑΣ ΗΜΑΣ.MP3
    488.6 KB · Views: 35
Last edited:

bwilliam

Νέο μέλος
αγαπητέ φίλε στο "ότε η αμάρτωλος" σίγουρα δεν είναι ο δάσκαλός μου ο Στέφανος Δόντσιος, πάντως σε ευχαριστούμε για τα ακούσματα!
 

ΝΙΚΟΣ Π.

Παλαιό Μέλος
και κάτι άλλο έκτος μ. εβδομάδος αλλά σε Κυριακάτικη Θεία λειτουργία...
 

Attachments

  • ΤΟΥ ΔΕΙΠΝΟΥ ΣΟΥ ΤΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ.MP3
    1.3 MB · Views: 70

ΝΙΚΟΣ Π.

Παλαιό Μέλος
Αγαπητά μέλη!!!
Κατέβασα το Ότε η αμαρτωλός και ανέβασα άλλους ύμνους της Μ. εβδομάδας από Δόντσιο !
 
Last edited:

bwilliam

Νέο μέλος
Βλέποντας κανείς τον τίτλο "και κάτι άλλο έκτος μ. εβδομάδος αλλά σε Κυριακάτικη Θεία λειτουργία..." σε συνδιασμό με το παραπάνω άκουσμα, μάλλον θα βιαστεί να σχηματίσει λανθασμένη γνώμη για τον Στέφανο Δόντσιο. Για να μη συμβεί αυτό λοιπόν οφείλουμε να διευκρινήσουμε τα εξής: Ο Στέφανος Δόντσιος αφού ήρθε στη Φλώρινα το 1960 επί σειρά πολλών ετών δεχόταν στο αναλόγιό του ανθρώπους φιλόμουσους και λάτρεις της Βυζαντινής Μουσικής, αλλά δυστυχώς χωρίς να μπορούν να ξεχωρίζουν τι είναι Βυζαντινή Μουσική και τι όχι. Κατά συνέπεια τους κρατούσε στο αναλόγιο αφήνοντάς τους να του κάνουν δεύτερες φωνές σε κάποια κύριε ελέησον και του Δείπνου σου του μυστικού για να μη φύγουν, αλλά ταυτόχρονα τους εξηγούσε για τα περί Βυζανινής, μέχρι που όπως είπαμε μετά από πολλά χρόνια απέβαλλε εντελώς αυτή τη νοοτροπία του Ευρωπαΐζειν. Εξάλλου αυτό φαίνεται και από τα λοιπά ακούσματα. Ο αγώνας λοιπόν αυτός ήταν πολυετής, δύσκολος και με μεγάλο κόστος σε ανθρώπινο υλικό ( που φεύγανε βέβαια γιατί ήθελαν να επιμείνουν στο δικό τους....), αλλά είχε την δική του επιτυχία μιας και έχει σπείρει πολλούς σοβαρούς μαθητές!
Ευχαριστώ για την υπομονή σας !
 

Αηδόνης

Παλαιό Μέλος
Πρόσφατα μου δώρισε ένας φίλος μία κασέτα του κ. Δόντσιου. Θα σας πω την αλήθεια.. Ενώ άκουγα τα πρώτα μέλη, κύλησαν από τα μάτια μου δύο δάκρυα.. Συγκινήθηκα..
 
Top