Ύμνοι Κοιμήσεως της Θεοτόκου

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Βρήκα στο αρχείο μου από ανταλλαγές κάποια mp3 από τον άρχοντα, άκοπα, διάρκεια ίση με πλευρά κασέτας, δηλ. 30-λεπτα. Από αυτά ανέβασα παλαιότερα του Ύμνους του Τριωδίου, απ' αυτά ανεβάζω και τα ακόλουθα. Περιέχει Ύμνους της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Δεν ταυτίζονται, όμως, οι εκτελέσεις και τα περιεχόμενα με το CD που κυκλοφορεί. Είναι, όμως, στουντιακή δουλειά. Εικάζω πως πρόκειται για την κασέτα που αναφέρει ο Δημήτρης εδώ. Ο ήχος έχει υποστεί αποθορυβοποίηση και δεν είναι πολύ φυσικός. Δυστυχώς, όμως, έτσι μου ήρθαν. Τα έκοψα με το mp3DirectCut για μηδαμινή απώλεια ποιότητας. Καλή ακρόαση!

Σχετικά με τα Λειτουργικά, πρώτη φορά τα συνάντησα. Στο βιβλίο του ο άρχων τα αποδίδει στον Πρίγγο, ενώ ακολουθούνται από το «Άξιον εστίν» του Παλάση.

ΥΓ: Έπεται συνέχεια με άλλες ηχογραφήσεις...
ΥΓ 2 επεξεργασμένου μηνύματος: Από τα παρακάτω μηνύματα προέκυψε πως λάθος ονόμασα το Δοξαστικό των Αίνων σαν «Απεστάλη εξ ουρανού» αντί Τη αθανάτω σου». Επίσης, όπως θα δείτε παρακάτω, βρήκα πληρέστερο από το αρχικά ανεβασμένο 8ο track. Τώρα το αντικατέστησα. Ακόμη, μετονόμασα και ξανανέβασα το «Αι γενεαί πάσαι», διότι είχα αλλάξει τα φώτα στην ορθογραφία του... Βέβαια, επειδή είναι καινούριες αναρτήσεις, τις εμφανίζει τελευταίες.
 

Attachments

  • 01 Καθίσματα Κοιμήσεως της Θεοτόκου.mp3
    9.5 MB · Views: 207
  • 02 Πολυέλεος «Λόγον αγαθόν», Γεωργίου Ρυσίου, Ήχ. δ' άγια.mp3
    20.4 MB · Views: 191
  • 03 Αργαί Καταβασίαι «Πεποικιλμένη». Ήχ. α'.mp3
    15.5 MB · Views: 198
  • 04 Εξαποστειλάριον «Απόστολοι εκ περάτων», Ήχ. γ'.mp3
    4 MB · Views: 157
  • 05 «Πάσα πνοή», Ήχ. δ'.mp3
    2.7 MB · Views: 157
  • 06 Αίνοι Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Ήχ. δ'.mp3
    5.8 MB · Views: 185
  • 09 Τρισάγιον-Δύναμις, Ν. Καμαράδου, Προσαρμογή K. Πρίγγου σε α' σαμπάχ.mp3
    16.7 MB · Views: 194
  • 10 Χερουβικόν, Θρασυβούλου Στανίτσα, Ήχ. πλ. α'.mp3
    22.3 MB · Views: 198
  • 11 «Ως τον βασιλέα... Ταις αγγελικαίς», Ήχ. πλ. α'.mp3
    4.2 MB · Views: 138
  • 12 Λειτουργικά, Κωνσταντίνου Πρίγγου, Ήχ. πλ. α'.mp3
    16.3 MB · Views: 204
  • 07 Δοξαστικόν «Τη αθανάτω σου Κοιμήσει», Ήχ. πλ. β' (α' μέρος).mp3
    12 MB · Views: 140
  • 08 Δοξαστικόν «Τη αθανάτω σου Κοιμήσει», Ήχ. πλ. β' (β' μέρος).mp3
    2.2 MB · Views: 114
  • 13 «Αι γενεαί πάσαι... Νενίκηνται», Ήχ. α'.mp3
    7.7 MB · Views: 152
Last edited:

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Ξανανεβάζω πληρέστερη τη συνέχεια του «Απεστάλη εξ ουρανού» που βρήκα αργότερα από άλλο mp3, διότι στο παραπάνω λείπουν κάποια δευτερόλεπτα στην αρχή.
Έχω το μεγαλύτερο μέρος της ηχογράφησης διπλό. Ωστόσο, νομίζω πως ο ήχος είναι στο δείγμα που ανεβάζω τώρα είναι πιο μπουκωμένος. Τα παραπάνω υστερούν λίγο στην ένταση, όμως πιστεύω πως είναι γνησιότερη η φωνή του άρχοντα.
 

Attachments

  • 08 Δοξαστικόν «Απεστάλη εξ ουρανού», Ήχ. πλ. β' (β' μέρος).mp3
    2.2 MB · Views: 97

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
... Εικάζω πως πρόκειται για την κασέτα που αναφέρει ο Δημήτρης εδώ.

Ευχαριστίες! Είναι όντως η κασέτα. Πρβλ. εδώ.

... Σχετικά με τα Λειτουργικά, πρώτη φορά τα συνάντησα. Στο βιβλίο του ο άρχων τα αποδίδει στον Πρίγγο, ενώ ακολουθούνται από το «Άξιον εστίν» του Παλάση. ...

Πρόκειται για τα φερόμενα κ ως "ανέκδοτα" (βλ. ΘΛ Ταλιαδώρου). Περιλαμβάνονται κ στην έκδοση του Παπανδρέου (Β´ τόμος, σελ. 18-20) συνοδευόμενα από το σπάθιον (Άξιον εστί). Ψάλλονται δε από τον Στανίτσα στο Πατριαρχείο (βλ. CDs Τσιούνη).
 

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
Ας αποκατασταθεί ο τίτλος του Δοξαστικού της Κοιμήσεως στα tracks 07-08 ("Τη αθανάτω σου"). :eek:
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Γιάννη, ευχαριστούμε πολύ για όλα που ετοιμάζεις και ανεβάζεις. Όσοι το έχουν κάνει γνωρίζουν πόσο κόπο και χρόνο απαιτεί η εργασία αυτή. Να είσαι καλά.
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Αντικατέστησα στο παραπάνω τα 7 και 8 με σωστά ονοματισμένα αρχεία. Για 8ο δεν ανέβασα είχα αρχικά αλλά αυτό που παραθέτω με λάθος ονομασία στο 2ο μήνυμα. Επίσης, ξανανέβασα το «Αι γενεαί πάσαι» διότι το έγραφα «γενναιαί»... Αν τα είχατε κατεβάσει, απλά αλλάξτε το όνομα των αρχείων και τον τίτλο στις πληροφορίες τους.
 
Last edited:

filomousos

Παλαιό Μέλος
Ευχαριστίες! Είναι όντως η κασέτα. Πρβλ. εδώ.



Πρόκειται για τα φερόμενα κ ως "ανέκδοτα" (βλ. ΘΛ Ταλιαδώρου). Περιλαμβάνονται κ στην έκδοση του Παπανδρέου (Β´ τόμος, σελ. 18-20) συνοδευόμενα από το σπάθιον (Άξιον εστί). Ψάλλονται δε από τον Στανίτσα στο Πατριαρχείο (βλ. CDs Τσιούνη).

Αλλά και στην ''ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ'' του Β.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ σελ.23-25 συνοδευόμενα απο το Άξιον Εστίν του Γ.ΣΑΡΑΝΤΑΕΚΚΛΗΣΙΩΤΟΥ .
 
Top