Έκδοση επίδειξης του αναβαθμισμένου Χρυσού Μελωδού 2012 (δωρεάν)

Status
Not open for further replies.

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Φυσικά και είναι ελεύθερος ο καθένας να κρίνει αρνητικά ή υπεραρνητικά ένα πρόγραμμα, την τιμή του ή τις όποιες δυνατότητές του, όπως το ίδιο ισχύει και για όποιον θέλει να κρίνει τα ίδια θετικά ή και υπερθετικά. Έχουμε ξαναγράψει ότι το πρόγραμμα αυτό καλώς ή κακώς βάση των δυνατοτήτων του είναι μοναδικό. Ο λείαν αγαπητός και αξιέπαινος για την προσφορά του στην κοινότητα αλλά και το ευγενές του χαρακτήρα του κυρ Βασίλης έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα των μουσικών διαστημάτων και στο πως αυτά απηχούν στο παραδοσιακό άκουσμα γεφυρώνοντας όσο γίνεται την θεωρία με την πράξη και κακά τα ψέματα, εργαλείο πιο αρμόδιο και ακριβές για μία τέτοια μελέτη, το οποίο παράλληλα να "σκέφτεται" σαν ψάλτης δεν υπάρχει. Δεν είναι ανάγκη να "πυροβολούμε" τον κυρ Βασίλη για το ότι βρήκε ένα εργαλείο σχεδόν τέλειο για την δουλειά του και για το ότι αισθάνεται τυχερός γιαυτό. Ο καθένας προμηθεύεται κάτι ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές του. Όλοι ζοριζόμαστε αυτό τον καιρό και ο καθένας που έχει ανάγκη να αποκτήσει ένα τέτοιο εργαλείο γνωρίζει με τι θυσίες θα το κάνει. Όπως και με τα συνεχώς αυξανόμενα τιμολόγια της ΔΕΗ, μπορούμε να τα σχολιάζουμε, αλλά στο τέλος θα δεχτούμε την πραγματικότητα.

Ο κ. Παπαδόπουλος ουσιαστικά είχε δύο επιλογές όσον αφορά στην προώθηση αυτού του πονήματός του όχι μόνο στην τωρινή του μορφή, αλλά και στις προηγούμενες. Πρώτον να στοχεύσει σε ένα μεγαλύτερο (θεωρώ πολύ μεγαλύτερο) όγκο πελατών με κάποια τιμή λογική βάση των σημερινών συνθηκών, κάτι που θα ήταν και πιο κοντά πιστεύω στο να εκπληρώσει ένα από τα ιδανικά του, δηλαδή το να γίνει ο "μελωδός" μία γέφυρα βάσης δεδομένων μέσω της οποίας όλη η ψαλτική κοινότητα θα είχε πρόσβαση σε μία διαδραστικά ψηφιοποιημένη μορφή της τέχνης μας είτε προς μία εκπαίδευσή της πιο σύγχονη και άμεση, είτε και προς τον τομέα της αισθητικής της διαμόρφωσης, ή δεύτερον να στοχεύσει στο να ξοφληθεί ο σίγουρα τεράστιος κόπος του το δυνατόν γρηγορότερα. Καλώς ή κακώς επέλεξε το δεύτερο. Και πάλι όμως, όσο κι αν "πυροβολείται" με αρνητικές κριτικές η επιλογή του αυτή, πρέπει να παραδεχτούμε ότι γίνεται διότι και οι πυροβολούντες γνωρίζουν την αναγκαιότητα απόκτησης ενός τέτοιου λογισμικού. Εξ ου και η κοινή αγάπη που ανέφερα στην αρχή.

Για μένα όποια κι αν είναι η τιμή του, είναι κάτι που αξίζει πολύ περισσότερο από την αναμονή ενός πανάκριβου κινητού, την στιγμή όπου υπάρχουν και άλλες επιλογές κατά πολύ φθηνότερες, μερικές δε από αυτές και με περισσότερες δυνατότητες, κάτι που στην περίπτωσή μας δεν υπάρχει. Είναι λοιπόν και το πως το βλέπει το θέμα ο καθένας.
 
Last edited by a moderator:

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
[Σημείωμα συντονιστή]
Τό ἐνημερωτικό αὐτό θέμα ὁλοκλήρωσε τήν πορεία του. Εὐχαριστοῦμε θερμά τόν κ. Βασίλη Κιαμηλίδη γιά τήν ἐνημέρωση καθώς καί γιά τόν κόπο του γιά περαιτέρω διευκρινήσεις, κόπο στόν ὁποῖο ὑποβάλλεται ἀπό τήν ἀγάπη καί τό πάθος του γιά τή Βυζαντινή Μουσική καί μόνον, κάτι πού εἶναι ἐγνωσμένο καί διαπιστωμένο ἀπό τή διαχείριση καί ὅλα τά μέλη κατά τήν πενταετῆ προσφορά καί ἐν γένει διαγωγή του ἀπό τῆς ἱδρύσεως τοῦ Ψαλτολογίου, τοῦ ὁποίου ἐπίλεκτο μέλος τυγχάνει καί παραμένει.
Γιά περισσότερες πληροφορίες νά ἀπευθύνεστε στόν κατασκευαστή, τῆς διευθύνσεώς του σημειουμένης στό 1ο μήνυμα τοῦ παρόντος.
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
[Σημείωμα συντονιστή]
Ἕνα μήνυμα τοῦ Χρ. Τσακίρογλου, σχετικό μέ τό θέμα, ἐπανῆλθε ἀπό τά ἀποσυρθέντα, ἀφαιρουμένων τῶν σχολίων γιά θέμα πού δέν ὑφίσταται πλεόν. Ὅσοι ἦταν δύσκολο νά καταλάβουν τί συνέβη, ἐναλαμβάνω:


[Σημείωμα συντονιστή]
... κ. Βασίλη Κιαμηλίδη .... ἐπίλεκτο μέλος τυγχάνει καί παραμένει.


Ἀφοῦ μέ τή σύμφωνη γνώμη τοῦ ἀποστολέως Βασ. Κιαμηλίδη ἀπεσύρθη μήνυμα του, ἀποσύρονται καί ὅσα εἶχαν σχέση μέ ἐκεῖνο. Τά πράγματα εἶναι πολύ ἁπλά καί θλιβόμεθα γιά ὅσους δημιουργοῦν ἄσχημο κλίμα στό φόρουμ, ἐπειδή δέν μποροῦν νά ἀντιληφθοῦν ἁπλά πράγματα.

 
Status
Not open for further replies.
Top